Posila? Náhled z druhého břehu

| Vydáno:

Ach ano, v posledním týdnu jedno z nejomílanějších témat. Aby ne, vždyť zasahuje do života více než tří čtvrtin Hogwartšťanů. Nával nováčků do bradavického hradu. Někteří se těšili, jiní se báli a našla se i skupina těch, kteří na nováčky nadávali a to tu ještě nebyli. Tedy…to JSME tu ještě nebyli. Říkáte si: Cože? Jsme? Ano, přináším náhled na příchod nováčků, a to z druhého břehu, z toho, kde se kolem 20. hodiny večerní dne 26. 6. 2007 vyrojilo astronomické množství dychtivých neználků.

Expresivně řečeno, byla to síla. Jinak se to snad vyjádřit nedá. Horda poskakujících prcků, mezi nimiž jsem jeden hopsající prcek byla i já, neustále dotírající všemi možnými i nemožnými dotazy. Pomalu jsem začínala chápat obavy ostřílených hogwartšťanů. Na druhou stranu… ruku na srdce. Cožpak je to tak dávno, co jste tu takhle výskali vy? Uznávám však, že některé otázky, tolik ukazující obrovskou lenost přečíst si Školní řád, Nápovědu či FAQ, zarážely i mne. Pryč však od rozebírání oboustranných pocitů.

Zažili to snad všichni z v(n)ás. Příchod do nádherně osvíceného, gigantického hradu, oči jako Potlouky a pusa dokořán. Pak ale rychlý pád do reality. Zjistíte, že jste prakticky nazí, nikoho a téměř nic neznáte (téměř za předpokladu, že si dotyčný dal tu práci prokousat se všemi základními již výše zmíněnými dokumenty), nemáte sovu, tudíž jste (do té doby, než objevíte Velkou síň, Prasinky se Třemi košťaty, o Komnatách nejvyšší potřeby nemluvě) prakticky bez komunikace. Pak se ale vše začne lámat, nějáké ty odrbané oblečky seženete velice rychle, sovu, i když opelichanou, také, kamarádi se objeví než bys řekl švec a vy pomaloučku polehoučku obejvujete to pravé kouzlo hradu.

Co se mě osobně týče, mile mě překvapila ochota drtivé většiny studentů, vždy rychlé přiskočení při problémů a jeho následné vyřešení, pomoc ve všem, o co jste si řekli. Člověka ze skupiny nadávajících jsem za svůj pobyt na hradě potkala snad jen jednoho, což považuji za obrovský úspěch (nebo snad štěstí?). A tím chci všem těm ochtoným obětím poděkovat za toleranci a trpělivost.

Nyní nás čeká jedna z dalších velkých událostí, a tou je Zařazování. Pak už, konečně, budeme „papírově“ pravými a nefalšovanými členy Hogwarts.

Autorka: Larrie Larstonová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *