Osud Mrzimoru v rukou upíra

| Vydáno:

Mrzimorské studenty zahalil závoj smutku. Všemi milovaná profesorka a úžasná kolejní ředitelka Letitia te Tiba oznámila obyvatelům hradu svůj odchod. Jako důvod uvedla studium mudlů. Za jak dlouho, nebo zda se vůbec vrátí mezi Bradavické profesory, je zatím ve hvězdách. 3. 7. 2007 byl hradu oznámen nástupce paní Letitie a stal se jím další vynikající profesor Serge Renine.

Po oficiálním předání kolejního ředitelského křesla se mi podařilo získat rozhovor s novým panem kolejním Sergem Reninem.

Jaké jsou vaše první pocity z toho, že jste kolejní ředitel?
Serge Renine:

Zklamání. Jsem zklamaný, protože někteří studenti počítají s tím, že jakmile se vrátí Leti, já odejdu. A to mi předem nedošlo.

Bude tenhle poznatek hrát nějakou roli v konání vaší nově nabité funkci?
Serge Renine:

Myslím, nebo spíše vím, že ne. Už jsem začal komunikovat se studenty v zasedačce a nevypadá to tak hrozně jako zpočátku. Už se tam začínám cítit zase jako doma.

Jaký jste měl ohlas poprvé v zasedačce?
Serge Renine:

No, rozporuplné. Já tam vtrhl a začal se vyptávat, až z toho starší studenti nadskočili. Ale dostal jsem i pochvalu za to, že jdu přímo k věci.

Chystáte nějaké velké změny ve vedení koleje, nebo půjdete ve stopách paní Leti?
Serge Renine:

No jak v čem, na prázdniny budu měnit prefekta, ale nějaké radikální změny budu konat, až se v kolejce kapku zabydlím. Zatím by to nebylo rozumné.

Kdybyste věděl, že vás chce kolej jen na skok místo Leti, šel byste i tak do toho?
Serge Renine:

Ano, je to jako vrátit se po letech domů.

Všichni vědí, že jste na půl žlutý a na půl zelený, kdyby se uvolnilo místo kolejního i ve Zmijozelu, kterou kolej by jste si vybral?
Serge Renine:

Ach. To je krutá otázka, ale všichni víme, že Zmijozelské křeslo se nikdy neuvolní a pokud ano, mnohem více by se tam hodila madame Grey.

To byla velice diplomatická odpověď.

Víte, kdo byli další kandidáti na post kolejního?
Serge Renine:

No, co jsem se tak doslechl tak prakticky nikdo. Měl jsem to jednoduché.

Práce kolejního ředitele zabere spoustu času, budete mít ještě čas na supervizorování soutěží, nebo funkci někomu předáte?
Serge Renine:

Soutěže nepustím, alespoň prozatím ne. Teď o prázdninách plánuju hromadné přidávání soutěží, chci dohnat svoje resty kvůli mudloproblémům. Nemůžu přece předat nedoplněná konta ostatních.

Chcete něco vzkázat svým Mrzimorským studentům?
Serge Renine:

Ne, vyříkáme si to osobně.

Namátkově jsem se ptala některých Mrzimorských studentů, co říkají nového kolejního ředitele, ale nikdo se k tomuto tématu nechtěl vyjádřit. Jak to nyní v Mrzimoru vře si můžeme pouze domyslet.

Pro Denního věštce vyšťourala bonzačka Anna Maria Salomeová, která vám ještě vzkazuje: Na Pragoconu v roce 2006 se stala podivná nehoda s přenášedlem. Na tomto semináři já ovšem ještě bohužel nebyla, proto mě opravdu mrzí, že o tom nic moc nevím. Kdybyste tedy byl tak laskav, pane profesore, a zjistil mi, kdo byl obětí této nehody a co přesně se mu stalo. Plus bych si přála fotografii dotyčného tak, jak po nehodě vypadal… Díky! 😉

Komentáře

  1. – co to je za blbost…vře…já jsem ráda, že máme za kolejního p.p. Sergeho…jako..jestli se to nekomu nelibi tak at si škubne. aaaach jo

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *