Bohatneme ve sklepení 7

| Vydáno:
Jelikož se mi povedlo opět projít několik míst ve Sklepení, dočkali jste se sedmého dílu našeho seriálu. Tentokrát se ponoříme do Podzemního jezera. Polkněte žaberník, plaveme na to.

V hlubinách Podzemního jezera na nás číhá celkem deset příšer. Všechny jsou pochopitelně tak či onak svázány s vodním živlem. Jejich síla a nebezpečnost odpovídají tomu, že se nacházejí až ve třetím poschodí pod povrchem země. Chcete-li je porazit, musíte být zkušeným bojovníkem.

Úspěch vás obohatí, a to nikoli pouze o zkušenost. S čím jsem se vynořil nad jezerní hladinu?

Příšerka

Získané věci

Cena

Medůza

lektvar síly, malá perla

0-6-19

Siréna

hrudka zlata, lektvar síly, potentilla palustris

0-4-5

Žahavá medůza

potentilla palustris

0-0-6

Hlubinný šnekonožec

potentilla palustris

0-0-6

Jeskynní žralok

lektvar štěstí, silný léčivý dotyk

0-3-9

Kamencový krab

2× malá perla

0-12-0

Elektrický úhoř

lektvar štěstí

0-1-9

Jezerní piraňa

lektvar štěstí, malá perla

0-7-9

Krvežíznivá hvězdice

potentilla palustris

0-0-6

Jezerní princ

malá perla, perla, potentilla palustris, větší hrudka zlata

1-5-24

Jak je patrné, v Podzemním jezeře se nacházejí bohaté plantáže mochny bahenní a perlorodek. Nalezneme tam však i jiné věci. Celkem se mi jich podařilo získat za 3-7-6. (Ceny jsou počítány podle toho, za kolik se dá daný předmět prodat.) Je to moc, nebo málo? Deset příšerek obývá i jiné prostory. Připomeňme, že jsem vydělal v: Mauzoleu 2-9-22, Krysím sídle 2-9-20, Čertově puklině 2-1-19. Další dvě místa střeží příšer dvacet: 1. patro 2-14-13, 2. patro 4-1-7. Jak je tomu v patře třetím, na to si budete muset počkat. Mé zisky tedy byly vyrovnané, jen začátečnické první patro mi přineslo peníze zhruba poloviční, vztaženo na počet protivníků. A výjimečně mnoho jsem vydělal právě zde, v podzemním jezeře.

Z Podzemního jezera jsem si pochopitelně přinesl i jednu součást průzkumnického oděvu. Jde o Průzkumnické kalhoty, u nichž bylo psáno: „Tvrzené kalhoty z nejjemnější kůže nijak neomezují pohyb, kůže je navíc napuštěna lektvarem odpuzujícím jak vodu, tak i oheň. Součástí je bezpečné pouzdro pro přenos hůlky.“ Už se těším na něco dalšího.

Pro Denní věštec
Nebelbrach Mechacha

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *