Předpověď počasí z Veverčího oříšku

| Vydáno:
No, a je to tady! Léto skončilo a začínají ho střídat občasné mrazíky, zima kradoucí se pod hábity a celkové sychravé počasí, které na náladě nepřidá. Ale nebojte! Ono to zas tak zlé nebude! Možná…

Když se podíváte z okna, co vidíte? Mlhu? Déšť? Někdo slunce? Všechno je správně! Počasí si s námi bude totiž maličko hrát a rozhodně nezůstane jen u jednoho vtípečku.

Teploty jsou snad to jediné, co se bude držet stabilní… no, víceméně. Zatím můžeme očekávat teploty zhruba kolem 17°C, ale nenechte se zmást, rozhodně budou klesat a vy zjišťovat, že si každé ráno berete o jednu vrstvu navíc… To ale nevadí! Je dobré být připraven na všechno!

Slunko rozhodně nebude horúcé, spíš sem tam vykoukne, zašklebí se na nás a zase půjde za mraky spát. Jo, mraků! Těch si užijeme!

Přeháňky nás budou provázet, kdy se jim zlíbí, nejlépe tehdy, když s nimi nebudeme počítat. Raději proto opakujte deštníková kouzla nebo si pořiďte nepromokavý hábit.

Dbejte též zvýšené opatrnosti, než budete ráno nasedat na koště. V ojedinělých případech by mohlo mrznout, tak ať nepřimrznete ke koštěti! U sv. Munga by z vás měli radost!

S tím se také pojí povětrnostní podmínky. Ty nebudou dobré. Doporučujeme zrušit jakoukoliv návštěvu u tetičky, a když už tam fakt budete muset jet, zvolte jiný dopravní prostředek. Vítr bude dosahovat rychlosti malého orkánu, bude vám krást čepice, svádět vás ze směru, a když si nedáte pozor, tak i lámat košťata… v tom lepším případě.

BIO zátěž bude na trojce, což znamená, že menší zdravotní obtíže typu infarkt, kolapsy a jiné běžné problémy pocítí hlavně starší lidé. Na děcka bude mít trojka opačný efekt, proto se nelekejte zvýšené aktivity a neuvažujte hned o posednutí ďáblem. Však ono to jednou přejde…

Zvláštní varování se pak týká meteorického roje, který bude bombardovat naši matičku Zemi a bude s námi hrát na babu. Raději si proto kryjte hlavu nebo vůbec nelezte ven, ministerstvo tohle totiž nehradí!

A nezapomeňte – Nikdy nebylo tak zle, aby nemohlo být ještě hůř!

Pro Denní věštec,
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *