Známe příčinu ochlazení

| Vydáno:

Je to již pár dnů, co jsme se museli začít při každém opuštění domovů teple oblékat. V krbech hoří takřka věčný oheň, abychom si zajistili dostatečný komfort. Co je vlastně příčinou náhlého ochlazení do teplot hluboce pod bodem mrazu? Dennímu věštci se podařilo příčinu vypátrat.

Kdo by čekal, že informace o ochlazení byly nalezeny ve Všemagickém institutu teplotní revize (VITR), ten by se hluboce mýlil. Informátorům Denního věštce se podařilo dostat k tajným zprávám z Ministerstva kouzel, které objasňují změnu teplot. Z těchto zpráv je jasné, že za ochlazením stojí migrace mrazivců letních, kteří opustili svá chráněná území a vydali se za teplem.

Ministerstvo kouzel při jejich kontrole lehce zaspalo, a tak se jim podařilo rozlézt do celé Evropy. Přestože se Ministerstvo kouzel snažilo celou situaci utajit, po zveřejnění informací zcela obrátilo. Vytvořilo speciální útvar v čele s vedoucím odboru pro dohled nad kouzelnými tvory Miliem Bradatým, který se snaží mrazivce polapit a zároveň informuje kouzelníky i čarodějky o nebezpečích, která jim hrozí.

V těchto dnech ministerští úředníci společně se Zimními lovci (skupina soukromých chytačů placených Ministerstvem kouzel) pročesávají každý kout starého kontinentu a snaží se mrazivce nalézt. Nalezení mrazivci budou odchyceni a dopraveni zpět do svých domovin. Ministerstvo vypsalo dokonce za nalezení mrazivce menší odměnu, ale zároveň důrazně varuje před pokusy o jejich chycení:

Ministerstvo kouzel důrazně varuje před neprofesionálním odchytem mrazivců letních, kterým se v minulých dnech podařilo opustit chráněná území. Mrazivci letní jsou kouzelní tvorové kategorie B/XXXX a při nevhodném zacházení jsou velmi nebezpeční. Jejich mrazivý dech dokáže proměnit člověka v led. Již byly nahlášeny nehody, při nichž došlo k omrzlinám, jež vedly k amputaci končetiny. Při spatření mrazivce ihned kontaktuje Ministerstvo kouzel a vyčkejte okamžité profesionální pomoci,“ varoval Milius Bradatý včera večer při tiskové konferenci.

Mrazivci letní jsou tvorové velikosti medvěda s nápadně modro-stříbrným kožichem, jenž pohlcuje teplo. Ve většině případů nejsou nebezpeční. Pokud se však cítí ohroženi, jsou schopni absorbovat teplo ze vzdálenosti několika stovek metrů, díky čemuž kolem sebe vytvoří ledovou krustu, která je odolná proti většině kouzel a jakýmkoli fyzickým útokům.

Jaká je rada pro nás obyčejné „neschopné“ smrtelníky? V případě, že opouštíme náš vyhřátý domov, se teple oblékneme a venku se vyvarujeme kontaktu s mrazivci. Návrat do tepla oslavíme hrnkem teplého čaje s medem a citronem.

Pro Denní věštec
Martin Javor

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *