Fantastická zvířata a jejich kouzelnická návštěvnost

| Vydáno:
Počínaje 17. listopadem mohou čarodějky a kouzelníci navštěvovat velké promítací sály, nazývané mudly jako kina, aby zhlédli dlouho očekávaný film, který všem přiblíží, jaké to je, když kouzelní tvorové utečou z bezpečí kufru do ulic New Yorku. Denní věštec udělal krátký hradní průzkum, aby zjistil, kdo se na film chystá.

Denní věštec se zeptal obyvatel hradu, zda mají v plánu navštívit nový film týkající se světa kouzel, konkrétně toho newyorského, ve kterém utečou tvorové Mloka Scamandera. Není účelem zde odhalovat zápletku filmu nebo jeho podrobnosti, proto se filmem jako takovým tento článek nezabývá.

Do hradní ankety se zapojilo 65 osob. Odpovědi dle kolejní příslušnosti byly celkem vyrovnané. Jen krátce můžeme zmínit, že se vyjádřilo 21,5 % nekolejního obyvatelstva (14 osob) a stejný počet studentů z Havraspáru21,5 % (14 studentů). Za Mrzimor to bylo 13,8 % a rovných 9 studentů. Z Nebelvíru přispělo 18,5 % studentů, tedy 12. A za Zmijozel to bylo 24,6 % (16 studentů).

Samotné výsledky vás možná překvapí a možná ne. Podívejme se na ně.
V sálech otevřených o půlnoci bude sedět minimálně 11 obyvatel hradu (16,9 %), z toho bude nejvíce nekolejního původu. První premiérový den navštíví kina dalších 11 kouzelníků (opět 16,9 %), maximum si drží Havraspár s 5 studenty, možná to bude i menší kolejní sraz. Z ostatních kolejí to je pak po 2 nebo 1 osobě.
Velký zájem je ale zhlédnout film v průběhu prvního týdne od premiéry. To se tam chystá rovnou 22 kouzelníků (33,8 %), z toho 6 zelených, 5 ostatních, po 4 červených a 4 modrých a 3 žlutí. Až později se do kin vydá dalších 14 kouzelníků (21,5 %). Za Zmijozel to jsou 4, pak následuje Mrzimor, Nebelvírostatní, všichni po 3 osobách, a 1 Havraspár. Naopak vůbec se do kina nechystá 10,8 % dotazovaných osob – 3 zelení, 2 červení, 1 modrý a 1 ostatní, žlutí mezi nimi nejsou (možná to bude tím, že Mlok Scamander navštěvoval v Bradavicích mrzimorskou kolej).

Pro milovníky grafů ještě přikládám názornější variantu v rámci obrázků:

Na závěr vás určitě můžu sama za sebe navnadit, že je opravdu na co se koukat – ať už na legrační scény, anebo naopak na ty akčnější. Věřím, že si tam každý najde své. Milovníci kouzelných tvorů budou zcela jistě nadšeni tím, jak tvorové vypadají a co všechno dovedou.

Co ale můžeme o filmu prozradit, je jeho herecké obsazení.
Hlavní postavu Mloka Scamandera ztvárnil Eddie Redmayne, kterého můžete znát třeba z filmu Teorie všeho o Stephanu Hawkingovi, velmi slavném, geniálním kouzelníkovi, který se věnuje čarostavitelství a vědě.
Nebo třeba postavu bystrozora Percivala Gravese, již ztvárnil Colin Farrell, velmi známý herec akčních filmů.
Můžeme zmínit ještě jednu postavu, ale její jméno zde neuvádíme. Zahraje ji Johnny Depp, známý pirát, holič nebo Kloboučník, ale také herec mnoha dalších filmů.

A poslední informace na závěr – filmů o Fantastických zvířatech má být celkem pět. Takže se můžeme těšit, že za rok či dva se do kinosálů vydáme znovu.

Pro Denní věštec,
Esmeralda Milagrosa

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *