Novinky ve výuce

| Vydáno:


Letos byly přibližné seznamy tříd na další školní rok vyvěšeny už o prázdninách, a proto tu mohu shrnout, co nového příští školní rok přinese.

Oproti loňskému roku na škole přibylo neuvěřitelných 16 více či méně originálních předmětů a 8 nových profesorů (z čehož 6 jich přebarvilo kolejní hábit).

Ale teď již k samotným předmětům:
Naprostou novinkou pro nás může být otevření vůbec prvního pátého ročníku na naší škole – jedná se předmět Obrany proti černé magii (p. p. Midar Kilahim).
Dalším rekordem je rekord v počtu tříd – paní profesorka Anseiola Jasmis Rawenclav jich chce otevřít hned 22!!! To je opravdu úctyhodné číslo …

A teď už mi jen zbývá upozornit vás na některé snad zajímavé postřehy.

Velký rozvoj zažívá jazykověda – sice se již nesetkáme s onou klasickou „Kouzelnickou angličtinou“, nicméně si troufám tvrdit, že v konkurenci němčiny, francouzštiny, španělštiny, latiny, esperanta a ale i češtiny, by se již stejně netěšila takovému úspěchu. A to ani nemluvím o Tajemství cizích řečí!

Původní jasnovidectví se nám rozdělilo do několika samostatných předmětů – na naší škole by se kromě klasického „Věštění“ (p. p. Elle Sutherland) měly učit i tyto předměty: Astrologie (p. p. Tarí Tinuvielová), Astrologie – Čína (p. p. David Nekromacer) , Numerologie (p. p. Tarí Tinuvielová), Taroty (p. p. Tarí Tinuvielová) a naprostá novinka Kyvadlo (p. p. Consuela Zirkon).

Ale i přes všechny novoty zůstala škola alespoň zčásti věrná tradici, a tak se snad i letos setkáte s takovými trvalkami, jako je Přeměňování, Kouzelnické formule, Astronomie, Bylinkářství, Péče o kouzelné tvory a s mnoha dalšími …

Inu, přeji šťastnou ruku při volbě předmětů!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *