Adventní kletba

| Vydáno:
Už je to tady! Blíží se nám svátky klidu a pohody – Vánoce. Bohužel jako každý rok se objevuje i temná stránka těchto zimních svátků. Co je to adventní kletba? Jaká je její historie? A dá se proti ní bránit? Čtěte a dozvíte se víc.

Máme tu první adventní neděli a vánoční svátky se kvapem blíží. Okolo začínáme slýchat naivní názory, že Vánoce jsou svátky klidu, míru a pohody. Bohužel pro většinu z nás znamenají pravý opak.

Rychle musíme na poslední chvíli shánět dárky pro své milované. Pilujeme vařící a pečící zaklínadla. Sháníme vánoční stromeček a hledáme ozdoby, které jsme před necelým rokem uklidili do skříně očarované nezjistitelným zvětšovacím kouzlem. Zažíváme opravdový stres z všemožných příprav, které je nutné před Vánocemi podniknout. Při pomyšlení na množství povinností většině kouzelníků a čarodějek klesá nálada až na bod mrazu. Málokdo však zná pravý důvod neustálého podráždění, které Vánoce provází. Na vině je zákeřná adventní kletba.

Adventní kletba je stará mystická síla, která hromadí v lidské duši veškeré negativní pocity, které si frustrovaný člověk vybije v nejméně vhodnou chvíli. Vánoční svátky se tak stávají obdobím hádek, nervozity a nepříjemných chvil. V duši člověka se povinnosti stávají neuskutečnitelnými a jakýkoliv nedostatek během příprav na Vánoce je potrestán výbuchem hněvu a hlasitým křikem. To jsou běžné následky kletby, která je známa více než dvě století jako adventní kletba.

Zákeřná adventní kletba prý vznikla během vánočního setkání několika mocných kouzelníků a čarodějek, kteří diskutovali o budoucnosti kouzelnického společenství. Během jednání se strhla hádka a někteří zúčastnění kouzelníci a čarodějky na sebe dokonce zaútočili. Během soubojů se uvolnilo obrovské množství negativní energie, která se zformovala právě do adventní kletby. Jakmile si zúčastnění uvědomili svůj omyl, zkusili kletbu zrušit, ale nepovedlo se jim to. Podařilo se jim kletbu uzamknout. Výsledkem bylo bohužel vytvoření opakující se kletby, takže se vrací vždy v období kolem vánočních svátků.

Do dnešních dnů bohužel nebylo objeveno protikouzlo. Jedinou ochranou před touto nebezpečnou silou je pouze dobrá nálada a klid za všech situací. Dobrou průpravou pro psychicky náročné období je nácvik kouzla *Expecto Patronum*. Uchovávejte si v mysli pouze ty hezké vzpomínky a šťastné zážitky. Naopak všechno ostatní hoďte za hlavu. Vždyť se blíží Vánoce – svátky klidu a rodinné pohody.

Pro Denní věštec
Martin Javor

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *