Famfrpálové překvapení

| Vydáno:
Zmijozel 240 : 160 Havraspár

Druhý zápas letošního famfrpálového mistrovství proběhl podobně jako ten loňský se stejnými týmy, tentokrát však jako domácí nastupoval ZmijozelHavraspár byl v pozici hostů. Loni vyhrál Havraspár nad Zmijozelem se skóre 350 : 50, kdy po hodině a půl chytil zlatonku Edmund Heusinger. Zatímco tehdy byl zmijozelským kapitánem Trevor Ztřeštěný, letos je to kapitánka Zuzana Malron.

Hrát se začalo v 9:03. Skóre hry bylo otevřeno hned první střelou Martina, který Rheu zastihl ještě nepřipravenou a skóroval do prázdné obruče. Zmijozel dokázal okamžitě vyrovnat, ovšem vzápětí se o další gól postarala Eleanor. Rhea měla prvních dvacet minut opravdu napilno, protože se k camrálu dostávali výhradně modří. Eleanor na ni vystřelila za sebou celkem šestkrát, ale jen dvakrát dokázala prostrčit camrál Rhee skrz prsty. První dva góly zajistily Zmijozelu Lily ve 4. minutě a Hannabell ve 28. minutě. Od té doby se gólový náskok začal zvyšovat ve prospěch Havraspáru, ale i tak se Zmijozelu podařilo vstřelit ještě pár gólů. Po hodině hry bylo skóre stále jen v režii střelců 50 : 100. Další půlhodina přinesla pouze jednu branku Zmijozelu a 4 góly Havraspáru. Skóre se vlivem camrálu naposledy změnilo ve 104. minutě na 90 : 160.

Nejčastěji se k camrálu dostala Eleanor, která se trefila 10krát. Lily ukořistila camrál 7krát, ale pouze jednou trefil camrál konstrukci obruče, v ostatních případech padl gól. Martin se míče ujal čtyřikrát, proměnil 3 střely. Raven a Hannabell si každá vystřelily dvakrát úspěšně a jednou nepřesně. Eineann se k míči dostala jednou a byla gólově úspěšná.

Rhea měla 37 střel na své branky, věnovat se musela 34 z nich, neboť 3 střely letěly buď do konstrukce, anebo camrál minul branky úplně. Zachytit dokázala 18 střel (49 % úspěšných zákroků), dvě třetiny z nich chytila zcela přesně. Na Waynu padlo 22 střel, ovšem jedna z nich byla jen do konstrukce obruče a druhá pak minula brankoviště. Měl tak celkem 20 zákroků, z toho bylo 11 úspěšných (59 %), menší polovinu z nich chytil naprosto přesně.
Velmi trefná byla poznámka samotného brankáře na míč, který se odrazil od konstrukce (čtěte shora dolů):

Práce odrážečů byla i v tomto zápase velmi významná. Potlouky útočily celkem 120krát, ačkoliv poslední rána už nestihla být Evanlyn odpálena, neboť došlo k ukončení zápasu. Ale začněme od začátku: Jako první se k potlouku dostala Ariana, ale rána na Angelu byla mířena nepřesně, a tak se nepovedla. Angela toho využila a byla druhá, která vyslala potlouk, avšak na protihráčku Narcisse, kterou dokázala zasáhnout. Potloukové královny najdeme na obou stranách, Bibi s 33 útoky a 3 obranami a Evanlyn s 29 útoky a 5 obranami. Na Angelu pak zůstalo 22 útoků a 5 obran, na Arianu to bylo 18 útoků a 2 obrany. Je nutno brát ty obrany trochu s rezervou, protože někdy je komentátor na hřišti mírně zmaten a za obránce svých spoluhráčů považuje někdy někoho jiného, než o kom právě mluví. Na postu odrážeče se také krátce mihla i Hazel a ukořistila 2 potlouky, ale ty v obou případech zranily pouze ji. Zatímco ukazatel na statistikách uvádí vyrovnanost potlouků půl na půl, komentátor se k tomu na hřišti stavěl poněkud jinak. Zmijozel získal potlouků celkem 56 a Havraspár celkem 63. Bibi tak byla z 66 % úspěšná při posílání potlouků na protihráče, dokázala při tom poslat dolů z koštěte Edmunda a Evanlyn. Na druhé straně Evanlyn měla úspěšnost 59 % a z koštěte po její ráně spadla Narcisse a Hannabell. Ariana dokázala poslat Edmunda na uzdravení a její úspěšnost byla 55 %. Angela pak trefila jednou Narcisse a jednou Arianu. Její úspěšnost byla 64 %.

Hlavní úloha však opět spočívala na bedrech chytačů obou kolejí. O dvě výměny více museli provést Havraspárští. Mezi modré favority na chycení se zařadila kapitánka Saphira a primus Edmund. Jako záskok jednou posloužila také HazelWronka. Na druhé straně Zmijozel si vystačil pouze se dvěma chytačkami, kapitánkou Zuzanou a její zástupkyní Narcisse. Fanoušci sledující ukazatel Zlatonky byli během hry uspokojeni na obou stranách, neboť se převaha vždy jen kousek odchylovala ze středu své pozice. Nakonec ji však několik vteřin před 120. minutou dokázala ulovit Narcisse Cinerea. Připsala tak 150 bodů navíc a konečné skóre obrátila ve prospěch své koleje. Konečný stav tedy byl Zmijozel 240 : 160 Havraspár.

Denní Věštec tentokrát oslovil brankáře obou týmů, kteří mohou vnést svůj vlastní pohled na celý průběh hry.
Ohlasy brankářů
Rhea de Morgan: Ze zápasu jsem měla pocit vcelku pohodový. Na zápas dorazila spousta fanoušků a celé to probíhalo v takové přátelské rovině. Ta výhra byla samozřejmě takovou třešničkou na dortu, po tom krásném a velice dlouhém zápase, a radost byla samozřejmě veliká. Já osobně jsem ráda, že jsem nepustila více střel, a myslím, že jsem předvedla, co jsem mohla. Ostatně jako celý náš úžasný tým, ale také úžasný tým modrých, který byl ovšem lehce oslaben, což je určitě škoda. I tak to byl zápas napínavý a přesto přátelský, s úžasnou atmosférou.

Wayna Wayra Tlaloc: Co na tento zápas říct, popravdě tomu stále nemůžu uvěřit. Vskutku úžasný zápas to byl. Nejprve bych chtěl ještě jednou pogratulovat soupeři, do zápasu dal vše, co mohl, a přineslo to zasloužené ovoce v podobě vítěství. Nesmím ale ani opomenout svoje spoluhráče, kteří se rvali o každý camrál, potlouk i zlatonku, a i když to nakonec na vítěství nestačilo, myslím, že jsme si neudělali ostudu. Tento zápas nám všem opět ukázal fakt z historie, že i David může udolat Goliáše. Hodně mi to připomíná Havraspár pár sezón zpátky, kdy jsme se hrdě bili v zápase, i když jsme nebyli favorizováni, a počty nasbíraných úrovní jsme se nemohli rovnat soupeři. Ale o tom sport je, o štěstí, co se jednou kloní tam a jindy jinam. Dnes se paní štěstěna přiklonila na stranu zelených, a ti tak mohli zúročit zkušenosti vydřené na tréninku. Ale nemyslím, že by se štěstěna usmála jen na ně. Vždyť všichni jsme si zahráli skvělý zápas a fanoušci na tribuně, kteří byli úžasní, si skvěle užili zápas s námi. A o tom famfrpál je, ne o vítězích a poražených, ale o radosti ze hry, kterou přináší. A přesně to dnešní zápas na plné čáře splnil.

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.
(jména uvedená ve statistikách v zahajovací sestavě se opět z neznámého důvodu mírně liší)

Zmijozel:
1. střelec: Lily Angelina Johnsonová
2. střelec: Besa Bláznivá Rokfortská
3. střelec: Hannabell Cavanaugh
brankář: Rhea De Morgan
1. odrážeč: Bibi Anne
2. odrážeč: Ariana Charlotte Bernadotte
chytač: Narcisse Cinerea

Havraspár:
1. střelec: Eleanor Blackfoot
2. střelec: Martin Lerelin, Wronka Zabloudilová, Aya Watanabe
3. střelec: Raven Sariell Rosa
brankář: Wayna Wayra Tlaloc
1. odrážeč: Angela QuickBow
2. odrážeč: Evanlyn Cooper, Hazel Jane Morion
chytač: Edmund Heusinger, Saphira Crystal, Hazel Jane Morion, Wronka Zabloudilová

Viděli jsme napínavý zápas, který ještě ovlivní celkové pořadí letošního poháru? Nezapomeňte sledovat i nadcházející zápas, kde se letos prvně objeví Mrzimor, jehož soupeřem bude Nebelvír.

Pro Denní věštec
Esmeralda Milagrosa

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *