Nový famfrpálový rekord

| Vydáno:
Nebelvír 150 : 0 Mrzimor

Třetí zápas sezóny proti sobě svedl Nebelvír a Mrzimor, podobně jako loni, ale zápas tehdy trval o půl hodiny déle a do hry se zapojili všichni hráči. Loňské skóre skončilo 30 : 230 pro Nebelvír. Zlatonku tehdy chytila Hekatea Centaurix.

Rychlejší start měl Mrzimor, který byl na svých pozicích kompletně jako první. Nebelvíru se zdrželi dva hráči – odrážeč a brankář. Ten se objevil u brankoviště až 2 minuty po zahájení hry.

Protože je to zápas celkem krátký, Denní věštec vám přináší podrobné líčení celé hry. Kdo nestihl doběhnout na tribuny, jistě bude rád, že si má kde prohlédnout tento zápas.

V 1. minutě se Eivli postarala o obranu své brankářky Patricie, když odvrátila potlouk letící jejím směrem. To už se u camrálu rozhostil pořádný boj, který vyhrál Michael, jenž nepřesně přihrál Mary, a tak se jí skórovat nepodařilo. Další potlouk si vyhlédla Esmeralda, poslala jej na chytače Chrise a zasáhla ho. Oba chytači se zdárně vydali poprvé skrze překážky a kličkovali mezi hráči.
Mezitím se opět camrálu ujímá Michael a přihrává Mary. Mary si vybírá levou obruč, zatímco Patricia míří k pravé, ale i přesto dokázala camrál zachytit. To už se k potlouku dostala Tamarka, která si za svůj cíl vybrala střelce Austina a také trefila.
Ve 4. minutě další potlouk pronásledovala Eivli a zamířila krásnou ránou na Thomase. Ten se spolu s Chrisem zrovna vydával za zlatonkou, ale oběma jim na poslední chvíli zmizela.
U camrálu se opět objevuje Michael, který přihrává Therese. Theresa si vybrala obruč, před kterou excelentně bránila Patricia, a tak z toho nebyl gól. Pátý potlouk si vybojovala Angie, ale zamířit nedokázala, schytala to sama do nohy.
V 6. minutě se k potlouku poté dostala Elisabeth, jež mířila přesně na Chrise, který se zotavil za pomoci Středního léčivého doteku a byl zase fit. Camrálu se tentokrát ujala Theresa a zamířila k brankovišti, ale vystřelit nestihla. V tu chvíli se totiž prokličkoval Thomas mezi hráči a sevřel Zlatonku v ruce. Ukončil tak zápas, který trval krátkých 7 minut a 41 vteřin.
Příležitost zasáhnout do hry nedostala brankářka Aleah a odrážeč Ernie na straně domácích. Mrzimorští střelci, Daria, Amanda ani Austin, si nesáhli na camrál ani jednou. K potloukům se nedostala ani Andromeda, a tak nemohla ukázat, jaká síla se v ní skrývá.

Bystřejší fanoušci ihned poznali, že se jedná o překonání dosavadního rekordu. Ten si v moderním famfrpálu od sezóny Léto 2014 držel tehdejší nebelvírský chytač Nebelbrach Mechacha, který zlatonku chytil v 8. minutě a 1. vteřině v zápase proti Havraspáru, který ovšem nastoupil bez chytače. Thomas byl letos o 47 vteřin rychlejší a je držitelem nového chytačského rekordu.
Bohužel se však nezapočítal hráčům magík Veni, vidi, vici, který by měli získat za ukončení zápasu do 30 minut členové minimálně vítězného týmu. To se nestalo ani při loňském zápase Nebelvír – Zmijozel.

Denní věštec tentokrát oslovil chytače obou týmů, kteří vlastně rozhodli o celém zápase.
Ohlasy chytačů
Thomas OlkimJeště se nemůžu vzpamatovat z toho, jak rychle jsem zlatonku dostihl a chytil. Musím také říct, že mě to hodně překvapilo a vůbec jsem to nečekal. Přece jen má Mrzimor kvalitní tým a Chris jako chytač se také moc pěkně vypracoval, tudíž musím uznat, že u dnešního rychlého chycení zlatonky jsem měl i velký kus štěstí.
Také se omlouvám všem, kdo chtěli vidět delší a napínavý zápas, kvůli kterému si v sobotu přivstali. K zápasu už toho moc říct nejde, jelikož netrval dlouho, a co se obecně famfrpálu týče, tak asi taky ne, jelikož od změn, které se udály, jako například rychlejší získávání nových úrovní na všech postech, mi to přijde dost snadné a doby, kdy musel člověk na famfrpálových trénincích opravdu tvrdě makat, jsou pryč. Teď vidíme nováčky, kteří naskočí na IT a za chvíli jsou na takové úrovni, o které by si kdysi mohli například na chytači nechat jen zdát.

Chris JerichoAč byl zápas krátký, rozhodně bych na něm našel jedno plus, a to to, kolik hráčů našeho týmu bylo připraveno do hry, udělali mi tím obrovskou radost. Na druhou stranu dnešní zápas všem ukázal to, jak je nesmyslné, že je zlatonka hned od začátku hry vypuštěna. Co jsem se dozvěděl, prý byla dříve ve hře až po hodině hry. Jistě by si každý rád zahrál delší dobu, a to jak hráči naší koleje, tak i té nebelvírské. Nezbývá mi tedy nic jiného, než pogratulovat soupeři, poděkovat hráčům a fanouškům naší koleje.

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.
(jména uvedená v oficiálních statistikách v zahajovací sestavě se liší, neboť to jsou jména „ukončovací sestavy“)

Nebelvír:
1. střelec: Mary Elizabeth Thornhill.
2. střelec: Theresa Brendi
3. střelec:  Michael Jones
brankář: Aleah Daymon
1. odrážeč: Esmeralda Milagrosa, Ernie Johans
2. odrážeč: Tamarka Pudlíčková, Angie Claire Silvery, Elisabeth Victoria Maxwell
chytač: Thomas Olkim

Mrzimor:
1. střelec: Daria Renawalti
2. střelec: Amanda Wright
3. střelec: Austin Laip
brankář: Patricia Baloure
1. odrážeč: Eivli SSelene
2. odrážeč: Tadäus Trottertickler, Andromeda Rose Moonlight
chytač: Chris Jericho

Prozatím nejkratší zápas letošního roku. Uvidíme nějaký další? Na to si musíme počkat minimálně do silvestrovského rána, kdy mají nastoupit Mrzimor a Zmijozel.

Pro Denní věštec
Esmeralda Milagrosa

Komentáře

  1. Chrisi v posledních letech bylo uděláno dost nedobrých změn ve famfrpálu další už bych nepřidával.

  2. Pěkné shrnutí.

    Já tedy jednoznačně souhlasím s Chrisem. Až moc rychlých zápasů jsem se obávala už při samotném zavádění famfrpálu a na tehdejším onlive konkláve o famfrpálu jsem ten problém nadhodila. P. Ronald se tehdy vyjádřil v tom smyslu, že šance na rychlé chycení je velmi malá (kdyby někdo chtěl zavzpomínat, tak odkazuji na článek „Online konkláve a famfrpál“od Andyho v Žlutém Trimelovi – http://trimeles.mrzimor.cz/2014/03/online-konklave-a-famfrpal/

    Přijde mi hrozná škoda, že zápas, na který se nyní mohou hráči připravovat celý rok je nakonec „sfouknut“ za tak krátkou dobu.

    Nerada bych tady zněla nějak ublíženě, je jasné, že Mrzimor do zápasu proti Nebelvíru vstupoval jako outsider, výhra Nebelvíru se určitě očekávala, jde mi spíš o to, aby takových zápasů nebylo víc, bojím se – a myslím, že ta obava je celkem oprávněná, že pokud by se z takových zápasů stala tradice, mnohé z hráčů by to odradilo od tréninku a tak by zase začala vznikat nepřekonatelná propast. Namotivovat hráče k tréninku pro kratičké zápasy by asi bylo docela umění, asi bych se pak snažila přesvědčit Chrise, aby nejezdil na srazy a tým ho třeba virtuálně miloval a chodil by na ty tréninky aspoň kvůli němu… 😀

    Ne teď vážně, myslím, že nový famfrpál má potenciál dobře nakopnout kolejní atmosféru, daleko víc než ten starý, alespoň já to tak vnímám a nerada bych, aby se to vytratilo.

    Pevně doufám, že další zápasy budou zase alespoň hodinové. Asi je třeba vzít úvahu i skutečnost, že Thomas má na chytači 24. úroveň, zatímco Chris „jen“ 18., což je moře času, které by se rozhodně mělo projevit, ale určitě by se stejně dobře projevilo i třeba po té půlhodině/hodině.

    Podotýkám, že bych byla strašně nerada, aby tento příspěvek byl brán jako zpochybňování výhry Nebelvíru, naopak věřím, že i mezi nimi se najdou tací, kteří by si byli rádi zahráli déle.

  3. Ja mám k článku len toľko, že komentátor zápasu zle vidí a Esmeralda spolu s ním, pretože som pri tom prvom pokuse o gól bránila uprostred 😀 Ale chápem, že vás moje manévre natoľko ohromili, až vás to zmiatlo 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *