Dárky Vánoc 2016

| Vydáno:
Co by to bylo za Vánoce bez dárků? Letos se mohl radovat opravdu každý. Kromě tradičního dárku od Fleutýny myslely na hradní obyvatelstvo i všechny koleje, a tak si každý mohl rozbalit alespoň dva dárky. Pojďme se společně podívat, jaké dárky to byly.

Minulý rok přinesla Fleutýna na hrad hromadu balíčků, ze kterých se večer mohlo ozývat pištění a vřískání. Zato přes den vypadaly zcela neškodně. Šlo totiž o netopýry, kteří se probouzí k životu až večer. To letos byly dárky ještě exotičtější. A to doslova, Fleutýna totiž byla pro dárky asi hodně daleko.

A tak nám Fleutýna nadělila červeně zářivého hýla obecného, chocholkou pozornost poutajícího kakadu žlutočečelatého, malého, ale rychlého ledňáčka říčního, až z daleké Jižní Afriky pochází papoušíček šedokřídlý a z afrického pralesa pak pochází zoborožec bělolící.

Jak ale již bylo řečeno, i koleje myslely na své studenty. A tak v posledních dnech můžeme obdivovat nové modely, kterými se obdarovaní mohou pyšnit. V Havraspáru se naděloval Havraspárský tichý výkřik Šerosvitu, který doplňuje kolekci Šerosvitu. V pánském provedení jde o kalhoty, v dámském pak o sukni.

Mrzimor naděloval Mrzidasky, sportovní boty, které se budou jistě hodit nejen ke kolejním předmětům Mrzimoru. Pánská i dámská verze jsou prakticky stejné.

V Nebelvíru udělala jistě radost Nebelvírská kaťata, která mohou doplnit některé z „ohnivých“ kolejních předmětů, například Nebelvírskou upálenku. Kalhoty oblečou jak dámy, tak i pánové, liší se pouze střihem.

A nakonec Zmijozel připravil Zmijozelský noční háv, který studenti nosí s oblibou i přes den. Poměrně specifický styl sice neutváří řádnou kolekci, ale hezky doplňuje některé další kolejní předměty laděné do zelené a černé. Dámský a pánský model se od sebe liší, zachovávají ale stejný styl.

Vyrazili jsme do útrob hradu, kde se v nových oděvech procházejí studenti, a zeptali se jich, jak se jim líbí dárky, které dostali, i dárky, které se rozdávaly v jiných kolejích. Zde jsou jejich odpovědi:

Jenny Layla Gilesová: Dárek od mé koleje je hezký a užitečný. Dlouho jsem chtěla nějaké boty, nějaké jiné než polobotky od školní uniformy. A tyhle jsou úžasné. A ten název.
Pokud pominu dárek od mé koleje, tak se mi nejvíce zalíbil dárek pro Zmijozelské. Nádherně ušité a ty barvy. Prostě paráda. Kdybych byla ve zmijozelu, určitě by toto byla jedna z mých nejoblíbenějších věcí v šatníku. Moc povedený dárek a určitě udělal obrovskou radost.
Havraspárští mají také moc hezký kousek. Moc se mi líbí ta sukně. Působí tajemně a má moc zajímavý střih, který odvádí pozornost od toho, že sukně není nějaká honosná a nezáří miliony odstínů barev, ale i přesto nevypadá jednoduše. Za mě jistě nejzajímavější kousek (to samé platí u chlapeckého modelu).
Nebelvírská kaťata. Na mě působí moc jednoduše, ale to je i na jednu stranu dobře, protože nekřičí „Kdo mě nosí, ten je nebelvírský“. Zvláště oceňuji ten plamének omotaný kolem nohy, vypadá elegantně a krásně dozdobuje kalhoty, takže jim to ubírá na jednoduchosti, což je dobře.

Gita Hrdličková: Myslím, že všechny mají něco do sebe a doplňují kolejní kolekce s grácií a elegancí. Ale ten náš zmijozelský je mému vkusu nejmilejší.

Rhea De Morgan: Havraspár pokračuje dále ve své pěkné kolekci Šerosvitu, což je ode mě velké uznání, vzhledem k mé barvě. – pochechtává se – Ale ne, teď zcela vážně. Je to jednoduché, a přesto krásné. Vyjadřuje to eleganci Havraspáru a to se mi líbí.
K mrzimorskému kolejnímu předmětu… Tato obuv reprezentuje Mrzimor černou barvou a žlutými pruhy. Úplně se mi nelíbí ten název, vzhledem k lehkému závanu mudloviny, ale tak což. Předmět jako takový mi přijde lehce obyčejný a jednoduchý. Ale žlutým se určitě líbí. – pousměje se –
Nebelvírská kaťata. Jednoduché, dole na nohavici zdobené kolejní barvou. Předmět není určitě špatný, jen mi přijde, že postrádá jakousi inspiraci, kterou můžeme vidět v některých jiných kolejních předmětech.
A nakonec náš háv. Myslím, že je to krásný kousek, sedící k naší povaze, hodící se k naší nenápadnosti, kolejní místnosti, sklepení a tak.

Tadäus Trottertickler: Z našich nových Mrzidasek mám obrovskou radost! Věc se má totiž tak, že můj šatník postrádá obuv, mám jen několik málo párů bot, a proto ke mně tyto Mrzidasky přišly vpravý čas! A musím říct, že se mi moc líbí! Jsou pěkně žlutočerné, s lehkým vázáním, myslím, že je rozhodně využiju! Tímto bych chtěl své koleji poděkovat za krásný dárek! – usmívá se –
Co se týká ostatních kolejí, tak musím říct, že z těch Zmijozelských nočních hávů jsem unešený! To je nádhera! Zmijozelským se to opravdu moc povedlo, je to vážně luxusní kousek! – uznale pokýve hlavou –
Havraspárští nezůstávají pozadu, jejich tichý výkřik šerosvitu se mi taky moc líbí, je to vážně povedené, takové šeré kalhoty jsou opravdu originální!
Nebelvírská kaťata se mi líbí asi ze všech nejméně, kromě toho plamínku na jedné nohavici mě ničím nijak extra nezaujala. Ale věřím, že nebelvírským udělala taktéž pod stromečkem velikánskou radost.
Na konec bych snad jen podotkl, že bychom měli být všichni rádi za to, co máme, a užívat si veselí po čas Vánoc!

Pro Denní věštec
Edmund Heusinger

Published by

Edmund Heusinger

Edmund Heusinger působí v redakci Denního věštce od července 2014. Získal cenu UNC za novinářský debut roku (2014), redaktora roku (2015), článek roku (2017) a Řád ostrého brka (Z2016). Nejraději píše o tom, co jeho samotného zajímá a naopak si nejraději přečte kvalitně zpracované rozhovory a články, které se svými tématy strefují do černého.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *