Galeonová horečka

| Vydáno:

V posledních pár týdnech na hradě zavládla honba za galeony a zcela očividně se nevyhnula většině společensky nebo jinak aktivních osob.

Každý den a v každou denní i noční hodinu můžete vidět studenty všeho možného věku a všech možných barev, jak se shlukují kolem relativně nevelké nástěnky, na které visí všechny zadané soutěže. Nejenže si urychleně opisují jejich zadání a pak co nejrychleji utíkají do knihovny, za strýčkem G., S. či snad A., popřípadě jen tak bloumají a hledají vílu Inspiraci a mnohdy s ní velice hrubě zacházejí – stávají se i takové věci, kdy se studenti pokoušejí zadání lukrativních nových soutěží ukrást, aby poskočili v mamonářském žebříčku před své soky. Samozřejmě, že toto se jim nevede a na jednom ze zamčených oddělení ošetřovny už leží pár takových, co se o to pokoušeli.

Přesto však je pravděpodobně potřeba si dělat starosti. Zaslechla jsem, že byl i jistý incident, kdy se poprali dva nejmenovaní studenti – a to prosím jen a jen proto, že jeden z nich dostal za soutěž o dva srpce více než ten druhý a tím pádem se dostal v žebříčku před něj.
A všichni navíc začínají panikařit s tím, jak se blíží nový školní rok a vědí, že budou muset své pracně vydělané penízky utratit za výuku, popřípadě ty méně zodpovědní dokonce za hábit a zbytek školní uniformy.

Několik studentů bylo dokonce převezeno do nemocnice U Svatého Munga, protože u nich byla diagnostikována choroba zvaná Galeonová horečka. Projevuje se zběsilým psaním soutěží, neustálým bloumáním po Příčné ulici a kontrolováním sovince, jestli už konečně přišla odměna za napsané soutěže – vedlejším příznakem je i několikanásobné kontrolovaní žebříčku nejbohatších lidí školy a toužebným hypnotizováním prvních míst. Posléze toto vše přechází až do prodávání veškerého majetku, blouznění po nocích a skutečných horeček, které někdy přecházejí i do záchvatů – to v případě, že je soutěž už dávno skončená a peníze stále nejsou na jejich účtu. Postižení musejí být okamžitě převáženi, jelikož je to vysoce nakažlivé a navíc jsou v těch pozdějších fázích nebezpeční svému okolí.

Žádám proto všechny, aby si všímali svého okolí a popřípadě podávali informace příslušným orgánům, kdyby náhodou spatřili někoho, kdo by se projevoval výše uvedenými příznaky. Také je v tomto případě potřebné, abyste zašli na kontrolu a byla vám nemoc zjištěna už v tom nejranějším stádiu a dala se lépe léčit.

Jinak, penězům zdar a já si jdu sednout do sovince, kde budu čekat na výplatu za tento článek, protože se potřebuji dostat přes šest galeonů, abych se posunula o pár příček v mamonářském žebříčku.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *