Z hradu se ztratily múzy!

| Vydáno:

Jak si jistě všichni kouzelníci na našem hradě uvědomují, tak prázdniny budou již končit, což hlavně pro studenty znamená stres kvůli penězům na výuku. Samozřejmě, že soutěží je dost – až moc, dalo by se říci. Nicméně… je tu něco, čeho dost není.

Ano, múzy. Dříve byste se mohli klidně projít po hradě a na každém rohu narazit na jednu. A dnes? Pusto prázdno. Je to záhada, která trápí každou trochu umělecky založenou duši, protože bez múz – jak vám každý potvrdí – se tvoří velice těžko.

Nu ale co se s nimi stalo? Teorií je samozřejmě několik a jedna je více nepravděpodobná než ta druhá, jak už to tak bývá. Já tu zmíním ty nejčastěji citované:

První teorie tvrdí, že se múzy rozhodly stávkovat, protože se jim ani trochu nelíbilo, jak s nimi někteří z nás zacházejí. Na konci školního roku byly úplně vycucané na dno svých možností, jak všichni psali na poslední chvíli své ročníkové práce a snažili se z chudinek múz vyždímat jakýkoliv záblesk myšlenky. To na začátku prázdnin přestalo, ale teď se to vrátilo zase a tento názor nemusí být tak scestný, jak by se mohlo při prvním přečtení zdát. Proč by měly múzy snášet leckdy kruté zacházení od nemilosrdných studentů i učitelů jen proto, že byly určeny k tomu pomáhat s uměleckými počiny?

Nicméně jsou i jiné teorie. Druhá z nich, která je velice oblíbená, je založená na tom, že malá skupinka čarodějů drží všechny múzy v zajetí v nějaké místnosti, a nutí je tam, aby pracovaly jen a jen pro ně. To se však nepotvrdí, pokud se ta skupinka nenajde a nedonutí se k přiznání, což se pravděpodobně nestane. A navíc, pokud se na hradě něco šustne, takové hradní krysy o tom hned vědí – a i když jsem to z nich dolovala velice dlouho, nic mi neřekly, a to dokonce ani když jsem jim pohrozila, že na ně poštvu Paní Norrisovou.

Třetí teorií, kterou jsem zaslechla, je to, že múzy prostě vymřely, protože jsme jim nedali dostatek klidu na to, aby se nějak rozmnožily. Nu vzhledem k tomu, že o rozmnožování múz není vůbec nic známo a já sama ještě nepotkala múzu mužského pohlaví (pokud ovšem nevypadá úplně stejně jako zástupce pohlaví ženského), nevím nevím, co by na tomto mohlo být pravdy.

Samozřejmě, že teorií je ještě mnohem více, ale spousta z nich nemá ani hlavu ani patu a nemá smysl je zveřejňovat.

Ovšem velkou otázkou je to, co s tím budeme dělat. Když si totiž vezmeme tu skutečnost, že by hrad byl navždycky bez múz, je to tragédie, která by se rozhodně neměla stát. Je tedy velice divné, že odpovědné orgány zatím nic neřeší a nepotvrdily ani jednu z teorií a neoznámily východisko. Takže buď si nevědí rady, anebo to oni mají všechny múzy v zajetí. Tím samozřejmě nechci nikoho osočovat.

Nicméně většina obyvatel hradu chce múzy nazpět a já osobně budu pravděpodobně stávkovat za to, aby se nám naše drahocenné a milované múzy navrátily. Co víc dělat netuším, protože ani nevím, co se přesně stalo. Kdyby měl někdo informace, tak čekám zprávy do sovince. Stejně tak, pokud se ke mně bude někdo chtít v oné stávce připojit.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *