Kachničky na cestách

| Vydáno:

Mnozí z vás si ještě vzpomínáte na dobu asi před 15 lety, kdy se stala jedna malá nepříjemnost. Soukromá zásilka gumových kachniček pro našeho drahého pana ředitele, kterou přenášel jeden mladý kouzelník, byla vysypána do Pacifiku…

Kouzelník se sice zachránil, ale z celé zásilky kachniček mu zbyla jen jedna… Naše dobře známá Élinka.

Zbytek kachniček však zůstal v moři. Díky neúnavnému snažení ministerstva se naštěstí vše podařilo zaobalit tak, aby si mudlové mysleli, že všechny kachničky vypadly z čínské nákladní lodi a že jsou zcela normální.

Vypadalo to tedy, že se na celou aféru zapomene, ovšem v dnešních dnech si gumových kachniček všimli mudlovští vědci a začali je zkoumat. Samozřejmě si nevšimli žádných jejich schopností a jejich nezvyklý pohyb považují za zásluhu mořských proudů, přesto ale stále existuje nebezpečí, že by se někdo všímavý mohl zamyslet, a následky toho zamyšlení by mohly být pro nás, kouzelníky, nedozírné.

Teď však zkusme zahodit starosti za hlavu a pojďme se pobavit výsledky, které mudlové z pohybu našich kachniček získali…

Do moře se dostalo 29 000 kachniček (z toho lze usoudit, že oblíbené číslo pana ředitele bude 29 001, že? 😉 ) a toto hejno se rozdělilo na dva proudy. První a větší skupinka, čítající asi 19 000 kusů, se vydala na jih, kde se všechny kachničky hodlaly válet a koupat. (Což dělají úspěšně dodnes a rozhodně se dá říct, že tato skupinka je chytřejší a pohodlnější.) Tyto potvůrky se tedy dodnes houpou okolo Austrálie, Jižní Ameriky a Indonésie… Takže až budete někdy v těchto oblastech, zkuste si udělat výpravu za kachničkami, a když nějakou najdete, pana ředitele to jistě potěší.

Osud druhého hejna, které se skládá asi z 10 000 kachniček, je zajímavější. Tyto kachničky byly dobrodružnější povahy, a tak se vydaly na sever. Jen cesta k Arktidě jim zabrala asi 3 roky a některé tam dokonce zamrzly do krychliček ledu. Naštěstí jim ani toto nezabránilo v cestě, a tak v roce 2000 obepluly celé Grónsko a znovu rozmrzly. Tím pádem se mohly vydat dál, po východním pobřeží Ameriky, kde strávily celé 3 roky prohlížením velkých měst a přístavů. Potom je to omrzelo a vydaly se na východ, až k britským břehům, tato cesta jim trvala 4 roky, ale díky ní se dostali až k evropským břehům. Osobně bych řekla, že nejspíš doufají, že si je odtamtud pan ředitel vyzvedne….

Další osudy kachniček jsou nám neznámé, ale určitě jim přeji šťastnou cestu 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *