Udílení novinářských cen 2016 se hlásí o slovo

| Vydáno:
Když se v lednu roku 2015 zrodilo Udílení novinářských cen, doufali jsme, že se tento projekt stane jakousi tradicí, jak můžeme ocenit novinařinu na naší škole hned v několika různých odvětvích. Doufali jsme, že ocenění novinářských počinů daného roku bude milým poděkováním všem těm, kdo nám přinášejí žhavé novinky i zajímavosti o dění v kouzelnickém světě, ať už jde o život v kolejích, na hradě či mimo něj. Nyní, kdy se Udílení novinářských cen hlásí o slovo už potřetí, snad můžeme říci, že se stalo opravdovou tradicí a oslavou kouzelnické novinařiny na našem hradě.

Připomeňme si, oč vlastně jde. Udílení novinářských cen nepřipadá na přelom ledna a února jen tak pro nic za nic – 6. února totiž slavíme Den kouzelnického tisku, proto v předchozích ročnících proběhlo předávání novinářských cen právě při příležitosti oslav tohoto svátku. Slavnostnímu večeru ovšem vždy předchází nelehká práce, při níž se v nominacích představí to nejlepší, co v daném roce časopisy a noviny předložily svým čtenářům. Nelehký výběr čeká naše šéfredaktory i v letošním roce. Vybrané články či projekty a jejich autoři se následně utkají v boji o přízeň jak kouzelnické veřejnosti, tedy vás – našich čtenářů, tak odborné poroty, a to v různých kategoriích. Na jaké kategorie se můžeme těšit? Jsou to kupříkladu:

  • Redaktor roku
  • Článek roku
  • Projekt roku
  • Neviditelné tváře časopisu
  • Novinářský debut roku
  • Časopis roku

Prokáží dříve ocenění redaktoři své kvality i letos, nebo na novinářském nebi zazáří nové tváře? Který článek bude tím nejkvalitnějším, jaký jsme v letošním roce mohli číst? Obhájí svoji kvalitu oceněné časopisy a projekty i letos? Na nominace pro Udílení novinářských cen roku 2016 se můžete těšit již brzy, do té doby vám nabízíme připomínku minulých dvou ročníků.


UDÍLENÍ NOVINÁŘSKÝCH CEN 2014


UDÍLENÍ NOVINÁŘSKÝCH CEN 2015


Přestože metou nejvyšší je pro každého novináře jistě Řád ostrého brka za velký přínos hradní novinařině, věříme, že Udílení novinářských cen je důstojnou připomínkou toho, že být redaktorem je především cesta, cesta plná úsilí a zajímavých postřehů, o které se můžeme společně podělit. Kéž je tedy letošní Udílení novinářských cen nejen poděkováním všem novinářům za uplynulý rok, ale i motivací a inspirací do toho následujícího, třeba i pro ty z vás, kteří o práci redaktora teprve sní či o ní dosud ještě nikdy neuvažovali.

Pro Denní věštec
Nerys Heliabel Ghostfieldová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *