Závěrečný zápas a překvapivý vítěz

| Vydáno:
Havraspár 50 : 230 Mrzimor

Poslední zápas sezóny proti sobě svedl Havraspár a Mrzimor. Loňské skóre skončilo 310 : 0 pro Havraspár. Zlatonku tehdy chytil Edmund Heusinger.

Zápas začal přesně v 9:00 a rychlejší start měli Mrzimorští. U Havraspáru se opozdili třetí střelec a brankář. Fanoušci začali povzbuzovat už od začátku a tribunami se jejich pokřiky nesly celou dobu.

Prvního gólu se dočkali Mrzimorští ve 4. minutě, když Amanda prostřelila Waynovo výborné pokrytí. Stejnou situaci předvádí v 10. minutě Wronka u obručí Patricie a srovnává skóre na 10 : 10. V 9. minutě dostala pořádnou ránu Daria od Evanlyn, a tak ji musel na pozici prvního střelce vystřídat Aaron. Daria se po pěti minutách strávených na střídačce vrací na svůj post a po chvíli vstřeluje další gól. Ve 24. minutě zvyšuje Amanda skóre na 20 : 40 pro Mrzimor. Ve 30. minutě se camrálu zmocnila Ginevra, která obstřelem překonala Patricii. Srovnala tak na skóre 40 : 40. Během 34. a 40. minuty se Mrzimoru s camrálem daří mnohem lépe, a tak vstřeluje další čtyři góly. Z postu střelce seskočila ve 38. minutě Ginevra, kterou střídá Hazel. Ta dokázala ve 42. minutě snížit na 50 : 80 a ihned se vystřídala s Ginevrou.
Nejlépe na tom střelecky byla Amanda, proměnila 5 ze 7 šancí, poté Daria, která proměnila 3 ze 6. Austin se k míči dostal dvakrát a neskóroval. Na druhé straně vstřelila Ginevra 2 ze 3 střel, Wronka proměnila obě dvě střely a Hazel jednu. Víc úspěšnější na střely jsou procentuálně modří (83 %) než žlutí (53 %). Avšak držení camrálu ovládli více žlutí (71 %) než modří (29 %).

Byl to povětšinou havraspárský brankář, který měl zápas rozdělený na tři části, ve kterých měl nejvíce napilno. Nejprve odolával náporu během prvních 8 minut, poté v kuse hlídal během 16. – 24. minuty a k závěru v době 32. – 40. minuty. Ve 26. minutě dochází ke střídání brankářů právě u Havraspáru. Waynu nahrazuje Aya. Ta nemá díky bojovnosti svých střelců žádnou práci, neboť se Mrzimor k camrálu nedostal. Ve 32. minutě tak opět nastupuje Wayna. Je vzápětí vyzkoušen Dariou, avšak dokázal chytit gól, i když se nacházel původně na druhé straně brankoviště. Naopak na Patricii čekají tři střely s jistým časovým odstupem a pouze jeden nátlak během 26. – 30. minuty.

Po 8 minutách musela vyhledat ošetření Daria, kterou srazila Evanlyn. Krásných 20 minut vydržel Chris odolávat útoku potlouků, než ho srazila Evanlyn. Podruhé jej na ošetřovnu poslala Angela.
Odrážeči nemají k ráně daleko. Nejčastěji to schytal Chris (osmkrát) a k tomu byl dvakrát sražen z koštěte. Sedmkrát dostal potloukem Edmund, dvakrát jej uchránil vlastní odrážeč a jednou letěla rána jinam. Celkem pětkrát obdržela ránu Daria, jedenkrát to vedlo až k ošetření mimo koště. Jenny utržila rány čtyři. Dvě rány dostala Evanlyn a jednu Saphira (na tu byl mířen potlouk ještě třikrát, ale letěl jiným směrem). Ochránit své vlastní hráče museli modří celkem třikrát, když potlouky letěly na Ginevru, Raven a na Waynu.
Potlouky nejvíckrát zvládla vyhledat Eivli (14krát), pak Angela (10krát), následuje Evanlyn (9krát) a Andy (4krát). Bránit musela 2krát Angela a 3krát Evanlyn.

Jako první se za zlatonkou vydal Edmund, ale narazil do tribun, čímž poskytl Chrisovi výhodu, neboť po jeho průletu se ukazatel zlatonky přehoupl ve prospěch Mrzimoru. I přesto, že se pravidelně oba chytači střídali, a to i jejich záskoky, dařilo se Mrzimoru udržet si převahu. Chris úspěšně proletěl 10krát a právě ten poslední průlet byl jeho vítězný. Vůbec poprvé si ze zápasu odnášel ukořistěnou Zlatonku. Edmund a Saphira proletěli každý 8krát. Jenny se dokázala překážkám vyhnout a natáhnout se po Zlatonce celkem 5krát.

Denní věštec tentokrát oslovil brankáře obou týmů, kteří předvedli krásné výkony.
Ohlasy brankářů
Wayna Wayra Tlaloc: Dnešní zápas byl jeden z těch, jaké zažít nechcete, ještě jste se pořádně neoklepali z rány, kterou vám uštědřil předchozí soupeř (gratuluji Zmijozelu k zisku famfrpálového poháru), a už jste dostali další tvrdý zásah od Mrzimoru. Ale tak už to chodí. Zápas se pro nás nevyvíjel dobře už od samého rozbřesku dne, když všichni tři naši nejlepší střelci se na zápas nedostavili, i když jeden hned po skončení zápasu pózoval s loňským pohárem na rozloučenou. Vskutku podivné, že? Ale i přesto jsme do zápasu vlétli naplno a zkoušeli se bít, co to šlo. Naneštěstí, jak je již tradicí, náš chytač udělal hned na začátku chybu při průletu. To byla ta pravá voda na mlýn našemu soupeři, který nastoupil disciplinovaně a od tohoto momentu nás na všech frontách začal přehrávat, a nutno dodat, že zaslouženě, neboť udělal pěkný pokrok od minulé sezony. Já také zrovna neměl svůj den a za výkon, co jsem předvedl, bych si nejraději nafackoval, a se stoupajícími počty gólů za mými zády rostla i míra mé frustrace, což se na mém výkonu dost podepsalo.
Abych ale jen nehodnotil kriticky, musím pochválit naše střelce, odrážeče, kapitánku na chytači a samozřejmě i naše úžasné náhradníky, kteří udělali maximum pro to, abychom sezónu zakončili vítězně, bohužel se to nepodařilo. Soupeř byl natěšený na zápas a dorazil, zdá se, v plné své síle a bez absencí, a to se do hry plně promítlo. Ne nadarmo se říká, že v jednotě je síla. Tímto bych rád od srdce pogratuloval celému kolejnímu týmu Mrzimoru, že našli tu pravou cestu k vítězství, a doufám, že je tato výhra vrátí zpět do hry o famfrpálový pohár v budoucích školních letech, pokud budou mít stále takový skvělý a stmelený tým.
Nesmím opomenout ani atmosféru, co na zápase panovala, fanoušci obou kolejních týmů opět ukázali, že dokáží vytvořit bouřlivou kulisu v podpoře jedinců a skupinek ostatních kolejí, to byl zase zážitek, na který se bude pěkně vzpomínat, a to je to pravé, co famfrpál dělá tím, čím je. Hrou, již máme tolik rádi, a místem, kde se všichni v přátelském duchu rádi scházíme.
Závěrem bych ještě rád poděkoval všem soupeřům, se kterými jsme letos hráli, a svým spoluhráčům, kteří na zápasy dorazili, i když se to neobešlo bez absencí, a doufám, že se snad potkáme na hřišti i příští sezónu, všichni o něco silnější a v minimálně tak hojném počtu jako letos, a že bitvy budou ještě zajímavější.

Patricia Baloure: Dnes mi bránenie gólom vôbec nešlo, ale na podobnú vec sa sťažoval aj modrý brankár Wayna, takže ma tým trochu utešil. Nemôžem mať každý zápas výkon blízko 100% úspešnosti, no nie? – zasmeje sa – Samozrejme, že čím väčšie skóre sa ukazovalo na strane Havraspáru, tým viac ma to hnevalo, ale famfrpál hrám už dlho, takže som nedopustila, aby mi to ovplyvnilo taktiku hry.
Hlavne ma ale držala myšlienka úžasného výkonu celého mrzimorského tímu. Nástup bol hladký a tá hra po ňom… nemám slov. Mandy iba ako druháčka prestrelila Waynu jedna radosť a Daria potvrdila svoju povesť neskrotnej strely. Eivli triafa lepšie ako Zúrivá vŕba už nejaký čas a jej forma sa len zlepšuje. A vrcholom večera… ehm, totiž rána… bola dvojica Chris a Jenny. Pôvodne som myslela, že chytačským prekvapením bude práve Jenny, ktorá je na zápasoch pomerne nová a napriek tomu mala zlatonku stále na dosah, ale potom Chris zakončil zápas a nemohla som veriť vlastným očiam. – rozžiari sa –
Z protihráčov som si prirodzene všímala hlavne strelcov a musím povedať, že tiež podali výborný výkon, hlavne Wronka a Ginny. Prestrelili ma lepšie ako iní strelci s o kus vyššími úrovňami a za to ich uznávam. A ešte sa mi páčil výkon Edmunda, chytať potlouky tvárou a potom efektne padať k zemi je drina vyžadujúca talent. – zasmeje sa a zadúfa, že to modrí vezmú ako srandu –
Ale vážne, som celému Havraspáru vďačná, že sa nedali znechutiť jednou našou fanúšičkou, ktorej správanie sa ani nám, žltým, nepáčilo.
Na záver by som rada ešte raz poďakovala celému tímu Mrzimoru. Aj keď som vás všetkých nevymenovala, každý z vás sa zaslúžil o túto výhru a iba vďaka vám sme dokázali vyletieť zo štvrtého miesta na druhé. Huff, huff! – úsmev –

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.
(jména uvedená v oficiálních statistikách v zahajovací sestavě se liší, neboť to jsou jména „ukončovací sestavy“)

Havraspár:
1. střelec: Raven Sariell Rosa
2. střelec: Wronka Zabloudilová
3. střelec: Ginevra Eleanor Zauberinová, Hazel Jane Morion
brankář: Wayna Wayra Tlaloc, Aya Watanabe
1. odrážeč: Angela QuickBow
2. odrážeč: Evanlyn Cooper
chytač: Edmund Heusinger, Saphira Crystal

Mrzimor:
1. střelec: Daria Renawalti, Aaron Livingston
2. střelec: Amanda Wright
3. střelec: Austin Laip
brankář: Patricia Baloure
1. odrážeč: Andy Topher
2. odrážeč: Eivli SSelene
chytač: Chris Jericho, Jenny Laila Gilesová

Famfrpálové mistrovství Zima 2017 skončilo v tomto pořadí:
1. Zmijozel: 3 výhry, 33 vstřelených a 21 obdržených gólů (rozdíl 12) a 3 chycené zlatonky.
2. Havraspár: 1 výhra, 2 prohry, 33 vstřelených a 25 obdržených gólů (rozdíl 8) a 1 chycená zlatonka.
3. Nebelvír: 1 výhra, 2 prohry, 13 vstřelených a 17 obdržených gólů (rozdíl -4) a 1 chycená zlatonka.
4. Mrzimor: 1 výhra, 2 prohry, 8 vstřelených a 24 obdržených gólů (rozdíl -16) a 1 chycená zlatonka.

Pro Denní věštec
Esmeralda Milagrosa

Komentáře

  1. Wayno to není divné, ale logické. Na fotku nepotřebuji tak rychlý internet jako na famfrpál 😀

  2. Ne, Martine, není to logické, je to ubohé. Jeden pro jistotu nepřijde a odignoruje celej zápas, druhý to náročky odflákne a pak to všichni shodíte na neschopnost kapitánky, která se tu pro to mohla celý rok roztrhat. Ale to už je na vašem svědomí, že jo. 😉

    1. Sám bych to nenapsal lépe. Protože když někdo nechce, těžko se bude aspoň snažit z mobilu, ale u Martina mě už nic nepřekvapuje…

  3. Hrát z mobilu famfrpál s 50 MB FUP? To bych spíše škodil než pomohl. 😀
    Hlavně že ty trénuješ každý den poctivě na IT 😀

    1. No netrénuji, ale na zápas vždy dojdu. A navíc co vím tak holky na střelci hráli taky z mobilu, ale ty z toho evidentně máš jen srandu, takže další diskuse je zbytečná.

  4. Jo z tebe mám srandu 😀 Jestli hráli na mobilu nevím, ale určitě neměli 50 MB FUP, to je hra na max 10 minut 😀

  5. Chtěl bych trochu využít místo pod tímto článkem, snad mi to odpustíte 🙂

    Chtěl bych poděkovat všem hráčům, se kterými jsem za ty tři roky, co jsem byl kapitán, mohl nastoupit, chtěl bych jim také poděkovat, za všechno to úsilí, které předváděli jak na KT, tak i na IT.

    Také bych chtěl poděkovat i fanouškům, jež nás celou dobu věrně doprovázeli, a ač byla naše hra dost často ne tak úplně podle jejich představ, doufám, že budou naší kolej podporovat, i pod nadvládou nové kapitánky, které tímto přeji hodně štěstí.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *