Návštěvní místnost – místo plné napětí?

| Vydáno:
Registrace skončila a davy zájemců dostaly přístup do hradu. Vzpomínám na první dny před hradní bránou. Mnozí s ledovým klidem odpočítávali zbývající dny a hodiny, jiní v nervovém opojení zahlcovali dotazy vedení školy. Ve vzduchu visela otázka – kolik se z lososově zabarvených připojí ke stávajícím studentům? Nechte si chutnat reportáž psanou před branami…

Na téma eseje „Význam a úloha zvířecího společníka v průběhu kouzelníkova života“ byly reakce převážně pozitivní, starší ročníky jej srovnávaly s tématy předešlých let a ozvali se i takoví, kteří by se, dle jejich názoru, s tímto tématem nikdy nestali studenty školy. Zadání eseje se dle dohadů zřejmě odráží od nejnovějšího filmového trháku Fantastická zvířata a kde je najít, který před nedávným časem zaplnil kinosály po celé zemi. Dle mého názoru jde o dobrou volbu, která dává šanci všem, kteří nevyrostli na příbězích Harryho Pottera, zároveň však nabízí mnoho prostoru pro vyjádření i dlouhodobým fanouškům světa kouzel.

Ale zpět k návštěvní místnosti, kde mnoho nováčků, mě nevyjímaje, čeká na svůj osud. Vzhledem k roční době a k rekordním minusovým teplotám nejde o nijak příjemné čekání, naštěstí pár havraspárských studentek, které dělají mladým tvářím pravidelně společnost a zkracují tak dlouhou chvíli nedočkavým, pravidelně přináší horké nápoje, deky a mnoho dalších dobrot uzmutých z útrob hradu. Nejmenovaný nebelvírský student dokonce postavil vyhřívaný stan se stolem plným dobrot. Čekající lososi tak mají alespoň kde složit hlavu.

Zřejmě jako každý rok, ani tenhle se registrace neobešla bez adeptů se jmény Dumbledore, Granger, Swan a tak dále. V návštěvní místnosti jsou však i aktivní čilí uchazeči, jedna z nich je Catherine Luna Blackbary. Cath (zkráceně) pochází z kouzelnické rodiny a je jedináček. Doposud žila s rodiči v méně rušné části západního Londýna, do Bradavic se však těšila už odmalička. Ráda kreslí, zpívá a podle vlastních slov ráda vymýšlí hlouposti. Také ráda tráví čas s přáteli a už se nemůže dočkat, až si pořídí svou první sovu.

Mezi další aktivisty v návštěvní síni se řadí Martha Eufrathes Having, která, přestože pochází z částečně kouzelnické rodiny, není příliš znalá světa kouzel. Žila s matkou mudlovského původu a otce kouzelníka nikdy nepoznala. Její sourozenci taktéž nekouzlí, tudíž pro ni zjištění, že je kouzelník, bylo velké překvapení. Uvádí, že má předpoklady pro Mrzimor nebo Havraspár, raději by ovšem do Havraspáru. Co se známek týče, Martha by byla ráda studentkou lepšího průměru, sama si ale moc nevěří. Třeba by jí přijetí na školu přidalo na kuráži.

Další je bezpochyby Agyness Jade Mint, představující se jako Agy. Má ráda malá a chlupatá kouzelnická zvířata. Už odmalička ráda pěstuje kouzelné byliny, hraje na piano, taktéž se věnuje tanci. Uvedla, že by se jednou chtěla stát bohatou, sedět na hromadě galeonů a být slavná. Jako dospělá by ráda byla vynálezkyně nebo třeba pěstitelka obřích ředkviček. Na hradě má sestru, která se k ní nehodlá hlásit. To není pěkné!

Katsuki Swallow pochází z kouzelnické rodiny. Její matka pracuje mezi mudly a otec na ministerstvu kouzel. Má dvě sestry, z nichž ta starší (Lucia M. Swallow) už v Bradavicích studuje, zatímco ta mladší si zatím vybírá, zdali by ráda do Bradavic, nebo do Krásnohůlek. Nazývá se „otaku“, což údajně znamená nadšenec anime a mangy. Dále ráda čte, kreslí, věnuje se hře na flétnu a zbožňuje zvířata. Dle jejich vlastních slov má menší problém se sebedůvěrou a její vysněnou kolejí je Mrzimor.

Jako poslední zmíním novačku se jménem Anika Mia Ferdase. Je to čistokrevná čarodějka, o níž se povídá, že má mezi předky člena rodu Blackových. Před časem se přestěhovala do Godrikova Dolu, kde na zahradě chová stádo divokých kluběnek. V bradavicích chce studovat lektvary, těší se na Famfrpál a ráda by hrála i v kolejním týmu. Jako dospělá chce pracovat s draky, její rodiče však počítají s uplatněním u Gringottových.

Pobudou všichni zmínění špetku štěstí a budou přijati? Kolik nováčků celkem vpustí vedení školy do hradu? Budu mezi nimi i já? Ať už to dopadne jakkoliv, Bradavice se letos mohou těšit na várku aktivních lososů.

Poprvé pro Denní věštec
Lucretius McBrave

Published by

Lucretius McBrave

Redaktor je synem známého módního kritika a experta. Nebere si servítky a pro kritiku nechodí daleko. Krom módy rád píše články o všeobecném hradním dění, ale i o tom, co se děje ve světě, a je potěšen každým lichotivým komentářem.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *