Co se děje na Příčné ulici?

| Vydáno:
Pravidelně vám naše noviny přinášejí informace o dění v celém světě. Dnes se zaměříme na to, co se poslední dobou událo v Příčné ulici, v místě, které je nyní, před začátkem školního roku, jedním z nejfrekventovanějších míst široko daleko. Na co si dát pozor a kterému krámku se raději vyvarovat?

Madam Malkinová stahuje novou kolekci z pultů

Ještě před pár dny jsme mohli obdivovat z výloh butiku Madam Malkinové novou lednovou kolekci, ti z movitějších si mohli dokonce nějaký ten model z ní pořídit do vlastních šatníků. Ke všeobecnému překvapení však byla v posledních dnech kolekce stažená, držitelé kousků z nové kolekce byli viděni, jak zboží vrací. Co se stalo? Zeptali jsme se přímo Madam Malkinové: „Materiály, ze kterých je kolekce pořízena, byly, pochopitelně bez mého vědomí, očarovány samopáracím kouzlem. Pochopitelně jsem už informovala dodavatele, jelikož v mém obchodě se vždy prodává zboží v té nejvyšší kvalitě!“ Pokud jste patřili mezi ty, kteří srpec po srpci šetřili na maličkost i z této nové kolekce, nezoufejte, dle slov majitelky se můžete těšit na kolekci novou, která vyjde v nejbližších měsících.

Borgin a Burges bude platit vysoké pokuty!

Na včerejším zasedání Starostolce bylo rozhodnuto, že pan Borgin, majitel výše zmíněného krámku, bude pokutován za propagaci a prodej kousajících prstenů, které dne 24. minulého měsíce vážně ublížili na zdraví třem mudlům, do jejichž rukou se prsteny dostaly neznámo jak. Borgin samotný fakt, že by prsteny prodal přímo mudlům, popírá, vzhledem k nedostatku svědků nebylo zjištěno více informací o tom, jak se prsteny dostaly do nesprávných rukou. Borgin má nyní tři měsíce na zaplacení vysoké sumy (jejíž přesnou výši se nám zjistit nepodařilo), mudlovským obětem byla po skončení tribunálu řádně vymazána paměť.

Velkoprodejně Mžourov dochází sovy

Krize na pultech velkoprodejny je znát i běžnému oku zákazníka. Jindy přeplněný krámek zeje prázdnotou, sem tam sova postarší, po vzácnějších exemplářích se však slehla zem. Majitelé krámku tvrdí, že je odchyt nových sov v nízkých teplotách, které nyní panují, extrémně obtížný, nicméně nás ujistili, že se zákazníci nemusí bát, jelikož prý s novým měsícem přibude do klecí v prodejně i několik nových nevídaných sov. Tak to se budeme těšit!

Krucánky a kaňoury zdraží pergameny!

Dle vývěsních letáků na výloze Krucánků a kaňourů se široká veřejnost může „těšit“ na zdražení pergamenů. „Stejně tomu je každou zimu,“ uvedla místní prodavačka, která v krámku pracuje již několik let. „V zimě jsou materiály, ze kterých pergameny vyrábíme, hůře k mání, a to se samozřejmě odrazí i v ceně.“ Bude bradavické studentstvo ušetřeno nadbytečného psaní, nebo se letos psaní úkolů pořádně prodraží? Dle informací prodejců by se cena pergamenů na jaře měla vrátit na standardní výši, tak snad to nějak zvládneme!

Co se bude dít na Příčné ulici v následujícím čase? Sníží nízké teploty počet nakupujících? Kdo zdraží a kdo zlevní?

Pro Denní věštec
Lucretius McBrave

Published by

Lucretius McBrave

Redaktor je synem známého módního kritika a experta. Nebere si servítky a pro kritiku nechodí daleko. Krom módy rád píše články o všeobecném hradním dění, ale i o tom, co se děje ve světě, a je potěšen každým lichotivým komentářem.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *