Seznámení s nováčky II.

| Vydáno:
Už to nejsou lososi, ale plnohodnotní členové svých kolejí. Tak jako v prvním díle se i dnes zaměříme na novopečeného nováčka, který nám prozradí něco o sobě. Nenechte si ujít dalšího zajímavého studenta prvního ročníku!

V tomto vydání jsem se rozhodl pohovořit s Izabelou Aristokratickou, která v Brně v přestrojení sonduje mezi mudly. Jde o čerstvou členku Spolku literárních fanatiků, bravurní spisovatelku, která se mezi členy hradu uvedla přátelským vystupováním.

Lucretius McBrave: Ahoj, Izabelo, děkuji Ti za tvůj čas. Pověz nám, jsi z kouzelnické rodiny? Odkud pocházíš? Máš nějaké sourozence? Kam až sahá tvůj rodokmen?
Izabela Aristokratická: Pocházím z čistě kouzelnického rodu. Náš rodokmen pokrývá zdi včetně těch sklepních v celém zámku, který naše rodina obývá již celá staletí. Žádného sourozence nemám, v naší rodině se drží tradice jedináčků. Je to trochu osamělý život, ale alespoň vím, že všechny dárky pod stromečkem jsou jen pro mě. – zasměje se –

Lucretius McBrave: O svých kouzelnických schopnostech víš už odmalička? Jsou členové tvé rodiny všichni kouzelníci?
Izabela Aristokratická: Mí rodiče byli dlouho přesvědčeni, že jsem žádné kouzelnické geny nezdědila, protože jsem jeden z těch lidí, kterým upadne chleba zásadně namazanou stranou na zem, a když bude mít jediné letadlo z tisíce zpoždění, bude to to, ve kterém sedím. Naštěstí jsem z toho ale vyrostla, a i mně se kolem osmi let začaly dít věci, které znamenaly, že kouzelnická škola je mojí budoucností.

Lucretius McBrave: Jak se ti na hradě líbí? Upřednostňuješ Velkou síň, nebo pokec U Tří košťat? Které místo na hradě je tvé nejoblíbenější?
Izabela Aristokratická: Zatím jsem pořád ve fázi objevování a prozkoumávání. Raději si pohovořím ve Velké síni, kde člověk narazí na různé zajímavé osobnosti. Nejraději mám zvířecí útulek, kam se chodím mazlit s mazlíčky, kteří tam jsou dočasně odloženi.

Lucretius McBrave: Je zde i nějaké místo, které se ti nelíbí? Našla jsi něco, co se ti na hradě nezamlouvá?
Izabela Aristokratická: Na takové místo jsem ještě nenarazila, každopádně bych ale uvítala možnost chovat na hradě kočky.

Lucretius McBrave: Nastává nový školní rok. Plánuješ mnoho předmětů, nebo upřednostňuješ méně domácích úkolů?
Izabela Aristokratická: Raději bych si vzala více předmětů z různých oblastí, ráda se rozvíjím všemi směry. Uvidím podle rozsahu úkolů v prvních předmětech, kam se přihlásím, ale předběžně plánuji tak 10 předmětů.

Lucretius McBrave: Už máš nějaké nové kamarády? Někdo konkrétní? Našel se i někdo, s kým již nyní neudržuješ zrovna přátelský vztah? Který z profesorů na tebe zatím působí nejlépe?
Izabela Aristokratická: Mým prvním přítelem na škole byl Lucretius McBrave, ve kterém jsem našla spisovatelsky spřízněnou duši. – usměje se – Nejlépe na mě působí naše kolejní ředitelka, prof. Elle Sutherland, samozřejmě. –zasměje se –

Lucretius McBrave: – uculí se – Co ty a hradní periodika? Jsi čtenářem, nebo tě nezajímají?
Izabela Aristokratická: Zajímají, začala jsem pravidelně číst. Pokud bude čas a příležitost, pokusím se i zapojit do tvorby. – usměje se –

Lucretius McBrave: Byla jsi zařazena do Zmijozelu. Jak se ti v koleji líbí? Přivítali tě starší spolužáci jak se sluší a patří? Kolik z tvých rodinných členů studovalo ve Zmijozelu?
Izabela Aristokratická: Z koleje jsem nadšená. Líbí se mi zmijozelské ambice a cílevědomost a nálada v koleji. Večírek pro nováčky se teprve bude konat, doufám, že se tam seznámím se všemi více. Co se týče studia mých rodinných členů, všichni studovali na jiné škole čar a kouzel.

Lucretius McBrave: V kolejích si starší studenti obvykle berou pod patronát ty z prvních ročníků. Kdo je tvým patronem? Máte spolu dobrý vztah?
Izabela Aristokratická: Zatím ještě na svého “opatrovníka“ čekám, budu se snažit být snaživým nováčkem.

Lucretius McBrave: Izabelo, na závěr, na hradě už je k dispozici větší počet zvířat. O která by ses starala nejraději a proč? Patří péče o zvířata mezi tvé zájmy? Jaká další zvířata bys přivítala na hradě?
Izabela Aristokratická: Zatím žádného zvířecího miláčka nemám. Krys se bojím, ale moc ráda bych byla, kdyby přibyla možnost chovat na hradě kočky. – zasměje se – Zvířata mám moc ráda, doma máme malou ZOO.

Lucretius McBrave: Děkuji za příjemný rozhovor. – mile se usměje –
Izabela Aristokratická: Já děkuji, Lucu, za novou příležitost. – zasměje se –

Máme za sebou další zpověď nového člena našeho hradu. Kdo bude další? Novopečený zástupce které koleje bude vyzpovídán v dalším díle tohoto miniseriálu?

Pro Denní věštec
Lucretius McBrave

Published by

Lucretius McBrave

Redaktor je synem známého módního kritika a experta. Nebere si servítky a pro kritiku nechodí daleko. Krom módy rád píše články o všeobecném hradním dění, ale i o tom, co se děje ve světě, a je potěšen každým lichotivým komentářem.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *