Novinářské zápolení

| Vydáno:
Už dlouho se na stránkách Denního věštce neobjevila žádná soutěž, je třeba tento nedostatek napravit. Měsíc únor se nese na vlnách novinařiny, soutěž tedy bude trochu jiná, než na jakou jste zvyklí. Odvážní nechť čtou dále!

Tím prvním, kromě názvu, s čím se čtenář v našich hradních novinách u článku setká, je perex. Tedy krátký úvodní text na hlavní straně novin. Perex vypovídá o obsahu článku a zároveň láká, jako barvou láká květina včelu. Sepsat ale zajímavý perex, to je mnohdy mnohem těžší práce než sepsat samotný článek. A bude to právě perex, který se stane předmětem našeho novinářského zápolení.

Vyberete si jeden z názvů článků a napíšete perex maximálně o sto slovech. Nejlepší výtvor u každého názvu získá odměnu a bude otištěn v článku s vyhodnocením soutěže.

A jaké tedy jsou názvy?

1, Pracovník ostrahy Ministerstva kouzel nalezen mrtev!
2, Stáže pro studenty Bradavic na ministerstvu – dětská práce nebo jedinečná příležitost?
3, Prasinky – místo, kde se zastavil čas
4, Kauza vykradačů nejhonosnějších hrobek v Godrikově Dole opět otevřena!
5, Kam se poděl testrál?

Názvy článků máte, odvahu a nápad snad už také, zbývá si říct důležité informace. Svůj perex zašlete do externího sovince Denního věštce do 25. února 2017 včetně. Nezapomeňte uvést krom svého jména i název článku, který jste si vybrali.

Budeme se těšit na Vaše příspěvky!

Pro Denní věštec
Niane z Libelusie

Published by

Niane z Libelusie

Ó velké Mango a občasná redaktorka Denního věštce. Začínala jako šéfredaktorka a redaktorka nebelvírského kolejního časopisu Lví tlapou (6 školních let), po změně barvy hábitu na profesorskou fialovou se zaměřila mimo jiné na výuku šéfredaktořiny. Denní věštec vedla několik let. Je proslulá články, které neberou konce, popíjením niokaa a velkou zásobou obracečů času, které nefungují, takže je věčně v časovém skluzu. Tvrdí o sobě, že má místo hlavy cedník (přeloženo: zapomíná). Nejraději píše čarointerview a reportáže a z pozice čtenáře ji nejvíc baví články ve stylu Lenky Láskorádové a cokoliv, co navodí kouzelnou atmosféru série knih o Harry Potterovi.

Komentáře

  1. Parádní zadání. Jsem zvědavá, jak zdatně se s ním hradní novináři (a ti, kteří na ně aspirují) popasují!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *