Nová krev? Proč ne?

| Vydáno:

Není žádnou novinkou, že příjde nová vlna nováčků. Jak psala kolegyně Tydynka, našla si spolu s dalšími lidmi nejrůznější skrýše a ,,bunkry“ před nováčky. Ale je to správné?

Tak jako ptáci odlétají ze svých hnízd a zase se do nich navracejí, tak jako lidé nastupují do vlaků a zase z nich vystupují… tak i lidé přicházejí do Bradavic a pak z nich odchazejí. Je tomu tak již od počátku, od roku 2004, kdy byla naše milovaná škola založena. Nejstarší členové školy vám jistě rádi poví, jak to bylo s naší školou tenkrát. Že když se projekt rozjížděl, počítalo se sotva s padesátkou studentů a nikoho tenkrát nenapadlo, že škola nabyde takových rozměrů.
A nyní mám na vás prosbu. Projeďte si v ,,Obsazení kolejí“, kolik lidí ze 7. ročníků ještě na hradě pobývá. Je to málo, že? Prohlédněte si ,,školní kroniku“ a projeďte si jména zakladatelů hogwarts, prvních kolejních ředitelů… Pochybuji, že všechna ta jména znáte. A teď se zamyslete.
Jakto, že se škola ještě nerozpadla, když původních členů není na hradě ani 20? Jakto, že máte tu možnost být členem a jedním puclíkem obrovské skládanky, obrovského projektu hogwarts.czechzone? Vděčíme za to nové krvi, nováčkům. To oni zachránili školu před jejím pádem. To díky nim tady dnes můžeme být a žít tu svou postavou. Kdyby nepřišli tenkrát noví nováčci, tak nejen že by se hogwarts nerozrostly, ale zcela by zanikly.
A teď se podívejte na infa u postaviček vašich nynějších kolejních ředitelů, vašich primusů a prefektů, na infa oblíbených profesorů a zaměstnanců školy. Málokdy narazíte na osobu registrovanou v roce 2004. Logicky vám dojde, že jsou to další noví lidi co přišli na hogwarts. Jsou to bývalí nováčcinová krev.
Zamyslete se podruhé. Umíte si to zde představit bez profesorů jako jsou například Midar Kilahim, naše knihovnice Evženie Vocásková, náš lesník Veldrin Midgard… Já tedy ne. Nejen, že jsou to bezvadní lidi, ale ještě bezvadněji se starají o hogwarts a jejich pozemky.
Říkáte si, že teď je to ale jiné, že nováčky nepotřebujeme, že jsou nám třeba i na obtíž? Že byste je tu nejraději neměli? Pak si vzpomeňte na výše zmíněné lidi, co přišli kdysi také jako nováčci a díky nimž škola přežila. A až budete nadávat, jak jsou nováčci neschopní, neumí si vydělat a podobně, vzpomeňte si na to, jací jste byly vy, když jste přišli poprvé na školu. Třeba se vám změní úhel pohledu.

Tak co, půjdete si postavit bunkr, stěžovat si na nováčky, na jejich neschopnost a neznalost… Nebo je přivítáte s otevřenou náručí?:)

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *