Bublinková nehoda s tragickými následky

| Vydáno:

autor: Cerridwen Lowra Antares

Včera v částečně kouzelnické obci Lokytník zahynuli dva mudlové kvůli čarodějnické neopatrnosti.

Zatímco jistá čarodějka, označená dále v textu jako paní J., prala prádlo celé své velké rodině včetně čtyř babiček a pěti strýčků z osmého kolena, její děti se pokusily její kouzla napodobit a nejméně polovinu obce tak zaplavily bublinkami všemožných barev, přestože nejvíce zastoupená byla tedy ta duhová.

Ani rychlý zásah Ministerstva kouzel nezabránil katastrofě, při níž se jedna mudlovská žena utopila v bublinách a jeden muž po nich uklouzl a zlomil si vaz.

Žádné jiné ztráty na životech naštěstí nenastaly, ale paní J. byla potrestána vysokou pokutou 300 galeonů a ještě ji čeká soud, který ji může odsoudit dokonce i k šesti letem v Azkabanu. Je obviněna za neopatrné zacházení s magií a zanedbání péče s následkem smrti nevinného člověka.

Její děti ve věku šesti a sedmi let čeká pravděpodobně péče někoho z příbuzenstva, jelikož žena byla rozvedená.

Bublinky byly navíc natolik trvanlivé, že se je nepodařilo zcela odstranit ani po týdnu a byly tedy přeneseny na jednu neobydlenou část Sahary, kde se čeká, až se samy rozpustí. Jak však tvrdí nezávislý expert, toto může trvat třeba i několik staletí.

Proto už se vyjednává s Ministerstvem kouzel státu, na kterém se bublinky momentálně nacházejí, jestli by se výtvor malých dětí nedal nějak využít. Padly návrhy jako je například vytvoření zábavného centra a tak podobně, ale než se přijde na nějaké skutečné řešení, bublinky mohou klidně vyprchat.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *