Novinářské zápolení – vyhodnocení

| Vydáno:
Na začátku března jste měli možnost zúčastnit se soutěže Novinářské zápolení. Cílem bylo vyzkoušet si část redaktorské práce. Výstižný perex je mnohdy těžší oříšek než samotný článek. Chcete vědět, zda se našel nějaký odvážlivec a jak se mu úkol povedl? Čtěte dále!

Celkem jste měli možnost vybrat si z pěti témat. Byla to tato:

1. Pracovník ostrahy Ministerstva kouzel nalezen mrtev!
2. Stáže pro studenty Bradavic na ministerstvu – dětská práce, nebo jedinečná příležitost?
3. Prasinky – místo, kde se zastavil čas
4. Kauza vykradačů nejhonosnějších hrobek v Godrikově Dole opět otevřena!
5. Kam se poděl testrál?

Do náročného úkolu se nakonec pustili čtyři odvážlivci, kteří si zvolili celkem tři témata. Protože bylo řešitelů takto málo, rozhodli jsme se otisknout všechna vypracování – ostatně všechna si to zaslouží!

TÉMA 2
Stáže pro studenty Bradavic na ministerstvu – dětská práce, nebo jedinečná příležitost?

REDAKTOR: Martha Eufrathes Having
PEREX: „Když jsem se před pár dny podívala na brigády, nestačila jsem valit oči. Jedna z nabídek byla i stáž na Ministerstvu kouzel a já se ptám – rozhodlo se nám vedení školy ve spolupráci s ministerstvem dát možnost vydělat si víc než pár drobných, třeba na to, abychom my nováčci nemuseli chodit v otrhaném oblečení merlinví po kom a měli peníze na to si koupit slušné oblečení a zapsat se na hodně předmětů, nebo pouze chce využít naivity mladých studentů a pak nám třeba ani nezaplatit? Takže – dětská práce, nebo úžasná ochota zaměstnat i nezkušené mladé pracanty?“

TÉMA 3
Prasinky – místo, kde se zastavil čas

REDAKTOR: Judith Waitová
PEREX: „Mezi kouzelnickou populací se rychlostí blesku šíří poplašná zpráva, že se v hojně navštěvovaných Prasinkách zastavil čas. Všechny hodiny a kapesní hodinky ukončily svůj závod s časem v pondělí 20. února přesně minutu před polednem.
Je to náhoda? Hrozí snad Prasinkám nebezpečí? Kdo za tím vším stojí? Neznamená snad údaj na všech cifernících, že můžeme náš zábavní ráj ještě zachránit?
Odpovědi na tyto i další otázky přináší mladičká reportérka Judith Waitová v exkluzivním článku Denního věštce.“

REDAKTOR: Yrma Mucholapná
PEREX: „Po delší odmlce jsme se opět vypravili do Prasinek, abychom čtenářům poodhalili novinky ze života tamějších obyvatel. Navštívili jsme Chroptící chýši, Medový ráj a nezapomněli se zeptat ani madam Rosmerty a jejích hostů! Je život v Prasinkách plný vzrušení a bujarého života, nebo se jedná o místo, kde se zastavil čas a nic vás nemůže překvapit? Podívejme se nyní společně na to, co jsme zjistili!“

TÉMA 4
Kauza vykradačů nejhonosnějších hrobek v Godrikově Dole opět otevřena!

REDAKTOR: Martin Javor
PEREX: „Je to již několik let, co se v Godrikově Dole rozmohlo vykrádání nejbohatších a nejstarších hrobek významných kouzelníků a čarodějek. Z těchto krádeží byl obviněn a odsouzen Alumio Graveholder, který si stále odpykává několikaletý trest v Azkabanu. Přesto se loupeže znovu opakují a stopy jsou stejné jako před lety. Kdo je skutečným vykradačem hrobů?“

 

Protože se odvážlivců našlo tak maličko, navíc odvedli dobrou práci, rozhodli jsme se odměnit všechny čtyři – budou kvůli výhře kontaktováni ve svých sovincích.

A co Vy, čtenáři, čí příspěvek se Vám líbil nejvíc?

Děkujeme soutěžícím za účast a budeme se na Vás těšit při dalších soutěžích!

Pro Denní věštec
Niane z Libelusie

Published by

Niane z Libelusie

Ó velké Mango a občasná redaktorka Denního věštce. Začínala jako šéfredaktorka a redaktorka nebelvírského kolejního časopisu Lví tlapou (6 školních let), po změně barvy hábitu na profesorskou fialovou se zaměřila mimo jiné na výuku šéfredaktořiny. Denní věštec vedla několik let. Je proslulá články, které neberou konce, popíjením niokaa a velkou zásobou obracečů času, které nefungují, takže je věčně v časovém skluzu. Tvrdí o sobě, že má místo hlavy cedník (přeloženo: zapomíná). Nejraději píše čarointerview a reportáže a z pozice čtenáře ji nejvíc baví články ve stylu Lenky Láskorádové a cokoliv, co navodí kouzelnou atmosféru série knih o Harry Potterovi.

Komentáře

  1. Gratuluji všem, ale mým favoritem je perex slečny Judith Waitové +pročítá si ho znovu+

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *