Co nového na pultech knihkupectví?

| Vydáno:
Jaro je tady! Zvířata se probouzí ze zimního spánku a s nimi zřejmě i kouzelní spisovatelé, kteří v posledních dnech zaplnili pulty knihkupectví svými nejnovějšími tituly. Pojďme si společně projít ty nejzajímavější z nich!

Krucánky a Kaňoury jsou nejvyhlášenějším knihkupectvím na Příčné ulici. Svými standardy a stálými cenami si drží své zákazníky již po několik desítek let a mnoho našich bývalých kolegů pořádalo autogramiády právě v prostorech tohoto krámku.

Jak ovládat vztek od Rozalindy Hádavé je nejnovější čtyřsetstránková příručka pro všechny horlivé a výbušné mágy, kteří potřebují se zvládáním svých emocí trochu pomoci. Rozalinda v této publikaci popisuje nejen všechny známé příčiny vzteku, ale i jejich včasné zažehnání, a nezapomíná zmínit, jak takovému vzteku můžeme předejít. Bývalá pacientka nemocnice u svatého Munga, jež byla hospitalizována pro nadměrnou agresi, vydává již třetí knihu čerpající ze svých „bohatých“ zkušeností. Neváhejte a kupte si toto vydání dříve, než se autorka opět vytočí.

Benžamín Šalotka před pár dny uvedl rozšířené vydání knihy Prověřené kouzelnické recepty, která slaví nečekaný úspěch. Není to však kvůli lákavosti pokrmů připravovaných v této osmisetstránkové kuchařce, ale díky skandálu předchozího vydání, jež se jmenovalo Kouzelnické recepty do každé domácnosti, které, jak vyšlo najevo, nebyly řádně prověřené ministerstvem kouzel. Benžamín proto sehnal všechna důležitá prověření a svůj název upravil tak, aby bylo všem jasné, že nyní už jsou recepty v jeho nové kuchařce bezpečné. Zároveň ubral z názvu dovětek „do každé domácnosti“, aby se tak vyhnul případným žalobám. Jak říká sám autor: „Člověk nikdy neví!“.
Dle našich informací si knihu zakoupila i samotná profesorka Kouzelnického kulinářství Aki san Marino. Uvidíme, jak se kniha zalíbí jí.

Pokud potřebujete poradit s odíváním, nezapomeňte si zakoupit novou knihu Šmrnc a glanc od George McBravea, který se dle našich zvěstí po opuštění našeho hradu vydal do daleké Paříže, aby popustil uzdu své módní kreativitě. V jeho pětisetstránkové módní „bibli“ uvádí správné kombinování barev, outfitů, radí s vhodným oblečením na jednotlivé společenské akce a v posledních stech stránkách se věnuje tématu, kterému rozumí ze všeho nejlépe, sobě samému. Uvidíme, jak se tato pasáž bude líbit jeho čtenářům.

Pokud si toužíte přečíst něco dramatického, pak rozhodně uvažujte nad nejnovějším psychologickým románem Valentiny Vážné Kouzlím, protože musím, jenž kombinuje prvky dramatu, psychologie, thrilleru a hororu. Román přitom zvládnou číst i nenáruživí čtenáři, jelikož kniha má pouze dvě stě stran a dle kritiků je velmi čtivá. Děj nás zavede do osudů mladé čarodějky, která si musí zvolit mezi kouzlením a mudlovským životem po boku svého osudového partnera. Přestože je kniha krátká, má mnoho dějových zvratů a zaručuje, že při závěru nejedno oko nezůstane suché.

A co nyní čtete vy?

Pro Denní věštec
Lucretius McBrave

Published by

Lucretius McBrave

Redaktor je synem známého módního kritika a experta. Nebere si servítky a pro kritiku nechodí daleko. Krom módy rád píše články o všeobecném hradním dění, ale i o tom, co se děje ve světě, a je potěšen každým lichotivým komentářem.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *