Čarujeme bez hůlky

| Vydáno:

Že to nejde? Nevěříte? Čtěte a vyzkoušejte…



Nejdříve si ovšem musíme říct, co to vlastně kouzlo je. Nejde jen o vyslovení formule nebo mávnutí hůlkou, kouzlo je kousek vás.
Když chcete použít kouzlo, musíte se na něj soustředit, vydáváte tedy svou hybnou energii, která jej přímo realizuje. S hůlkou v ruce jí máte vždy o chlup víc. Je to ovšem chlup ohromný, značně gigantický, představíte-li si jakou intenzitu by mělo vaše kouzlo bez ní.
Kouzlení bez hůlky ovšem rozvíjí naši mysl, bystří náš mozek a učí nás efektivněji se soustředit.
Zírat do zdi ovšem nebude to pravé, tak kde tedy začít? Uvedu tedy několik příkladů, které si můžete hravě vyzkoušet.

1. Kouzlo Otoč se
Situace: Bezcílně se poflakujete Prasinkama a zoufale se užíráte nudou.
Počin: Před sebou si vyhlídněte ošklivou babici nebo často strefovaného spolužáka a v přiměřené vzdálenosti ho nenápadně sledujete. Je důležité, aby vyhlédnutá oběť právě byla v pohybu.
Srovnáte svůj krok s krokem oběti, co nejpřesněji zkoordinujete své pohyby a snažíte se dýchat jako vyhlédnutá osoba. Poté se s jedinou myšlenkou „Otoč se“ soustředíte na zátylek, propalujtete ho očima až se kouzlo podaří. Poté se nevinně usmějete.
Tip: Pokud vás profesor ignoruje, donuťte ho se na vás podívat a s úsměvem nad vlastním dílem mu zdvořile popřejte hezký den.

2. Kouzlo Na co myslím?
Situace: Znuděně se svým přítelem vysedáváte v kolejní místnosti, úkoly hotové, učebnice poctivě nabiflované, venku počasí, že by ani hafoně nevyhnal a vy zjišťujete, že několik hodin Tchoříčků denně je opravdu víc než dost. Zkrátka nuda k ukousání.
Počin: Vybavíte přítele brkem a pergmenem, přičemž ho pošlete sednout si za dveře. Vy se vybavíte stejně a posadíte se na druhou stranu dveří. Na pergamen nakreslíte nějaký jednoduchý obrazec (pro ty bystřejší: kruh, čtverec, trojúhelník…) a všemi svými myšlenkami se jej budete snažit vsuerovat příteli za dveřmi. Po určité chvíli dveře otevřete a přesvědčíte se, jestli mentálně vyslaný obraz dorazil správně.
Je výhodné si potom role vyměnit a sami uvidíte, která pozice vám bude sedět lépe.
Tip: Jde o mudlovsky známou formu Nitrozpytu, pro kouzelníky je to ovšem velice efektivní nácvik.

3. Kouzlo Budiž světlo/tma
Situace: Všichni už dávno spí a vy díky zákeřné nespavosti sedíte v pyžamu v potemnělé kolejní místnosti a za skromného plamene jediné svíčky se pokoušíte dopsat domácí úkol, na který jste včera zapomněli, ale přistihnete se, že jen tupě zíráte do pohasínajícího plamene.
Počin: Úkol teď vzdejte a raději si na něj ráno přivstaňte, zato se ale pozorně zahleďte na svíčku.
Soustřeďte se na její střed, plamen by vám mohl poškodit oči a představujte si, jak se neustále zmenšuje až je tak malý, že jej můžete zhasit pouhým dechem, stává se z něj drobounká jiskra až zhasne úplně.
Pokud jste byli úspěšní a cítíte, že byste zvládli víc soustřeďte se na knot znovu a celý pokus opakujte. Cítíte, jak se knot ohřívá, je stále teplejší, barví se do ruda a poté znovu zažehne. Gratuluji, jste vskutku nadaní magiči.
Tip: Až vás „oblíbený“ profesor zatáhne na svou hodinu kdesi do podzemí, můžete mu občas zhasit svíčku před nosem.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *