Leprikónské luštění – vyhodnocení

| Vydáno:
Milí naši čtenáři, jste zvědaví, jak Leprikónské luštění dopadlo? Našli se tací, kteří se odvážně vydali hledat poklad na konci duhy? A pokud ano, našli tam něco? Pojďme si představit výsledky Leprikónského luštění.

K našemu překvapení se na cestu pod svitem magické duhy vydalo hned deset z vás, jmenovitě Amanda Wright, Bibi Anne, Blake Towerell, Cerridwen Lowra Antares, Kathy Mikealson, Martin Javor, Narcisse Cinerea, Nicholas McElen, Patricia Baloure a Theresa Brendi. Nenechali se zmást a na konci, jak všichni svorně podotkli, našli tajenku, která hlásala:

HRNEC ZLATA

Muselo to být pro všechny opravdové zklamání, když se hrnec zlata, který zde společně našli, ukázal být plný falešných mincí a kočičího zlata, které se v mžiku proměnilo v kousky uhlí a drobné kamení… Inu, všichni známe leprikóny a jejich veselou náturu. Upozornili na sebe rošťáckým smíchem z nedalekého křoví.

A právě tam se skrýval hotový poklad. Různé věci, které na první pohled připomenou leprikóny a jejich rošťárny. O strom byla opřená pozlacená mávátka, na větvích zavěšené kotlíky plné falešného zlata a s tkaničkami umně zašmodrchanými i tenisky s trojlístkem, v dutinách stromu se skvěly voňavé kytice pro štěstí. Mezi kořeny se pak zlatě zaleskly sklenice plné lesklých drobáků. Skutečný poklad pro naši odvážnou výpravu luštitelů!

Falešné kotlíky zlata si odnesli Blake Towerell a Theresa Brendi, Pozlacená mávátka pak Amanda Wright a Patricia Baloure. Tenisky s trojlístkem ozdobily nohy Bibi Anne a Kathy Mikealson. Kytice pro štěstí udělaly radost Cerridwen Lowře Antares a Martinovi Javorovi. Sklenice zlaťáků s nápisem Miluji Bohatství a vše kolem něj – NiT pak potěšily nejen oko Narcisse Cinerey a Nicholase McElena.

Nebyli by to ale ti praví neplechové, kdyby si na ně leprikóni nepřipravili ještě něco. Ve chvíli, kdy si každý prohlížel se zájmem svoji odměnu, vzduchem za tichého chichotání prolétlo cosi třpytivého a každý z odvážlivců dostal do hlavy kouskem… k potěše všech – pravého a nefalšovaného zlata! Theresa Brendi, která k hrnci zlata a odměnám u stromu doběhla nejrychleji, dostala chuděra tím největším kouskem, hrudkou zlata. Na ostatní pak už čekala odměna v potrefení malými hrudkami zlata. Gratulujeme všem k úspěšné výpravě, k odměnám i k přežití leprikónských zlatých hodů.

Kdo jste se nestihli za pokladem vydat, věřte, že není třeba litovat (nebo možná jen trošičku), 14. 4., za necelé dva týdny, náš svět zahalí kouzelný Velký pátek, o kterém se traduje, že se právě při jeho noci otvírají skrytá místa plná mámivých pokladů. Pamatujte ale i na to, že se téže noci opět zavírají, tak ať se vaše kosti nestanou pokladem pro budoucí dobrodruhy!

Pro Denní věštec
Nerys Heliabel Ghostfieldová

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *