Arietty Liella Minette: „Bodovou výši nemám!“

| Vydáno:
Neváhal jsem a zeptal se na pár otázek té, která poslední týdny čaruje s vedením bodovacího žebříčku. Jak zvládá studentka 2. ročníku havraspárské koleje, Arietty Liella Minette, domácí úkoly do tak širokého spektra předmětů? Zbyl jí čas na osobní život, nebo poslední čtyři výukové termíny „leží“ v knihách? Jak daleko se chce tento rok dostat?

Denní věštec: Ahoj, Arietty, jak se ti dnes daří?

Arietty Liella Minette: Ahoj! Ale jo, celkem dobře. Bylo teda asi i lépe, ale tak je to vždycky. Co ty?

Denní věštec: Jsi jedna z předních v bodovacím žebříčku! To je skvělá pozice! Máš na tvorbu domácích úkolů nějaký systém, nebo zkrátka první uděláš to, co ti dříve přijde pod ruku?

Arietty Liella Minette: Upřímně, systém nemám. Tedy, snažila jsem se ho vytvořit, ale moc na příliš systematickou práci nejsem. Většinou beru zkrátka úkoly, na které mám v tu chvíli chuť a náladu. A vzhledem k tomu, že má nálada se během termínu mění, tak se mi většinou podaří mít během těch dvou týdnů chuť na všechno.

Denní věštec: Prozraď nám, které předměty patří mezi tvé nejoblíbenější? Máš své oblíbené profesory? Najde se i někdo ze zaměstnanců, s kým nesympatizuješ?

Arietty Liella Minette: Rozhodně nemám profesora, který by se mi příčil a neměla bych ho ráda. Já se snažím najít to pozitivní na všech předmětech a profesorech, každý z nich mě nějakým způsobem posunuje dál a to je něco, čeho si na zdejší výuce a vyučujících nesmírně vážím. Pokud bych však měla někoho vyzdvihnout, tak už od loňského roku jsem se zamilovala do stylu výuky madam Niane. Hrozně se mi líbí její nadšení, předměty má zábavné a propracované, a navíc je od ní skvělá zpětná vazba. Také mám moc ráda třeba madam NaSaŠí, pana Dunstana… Je těžké vybírat, každý z profesorů je specifický, má jedinečný styl výuky a na každém z těch způsobů se mi něco líbí. Takže já mám ráda úplně všechny!

Denní věštec: Tolik předmětů a velká aktivita v soutěžích vyžaduje především čas. Umožňuje ti mudlovské zaměstnání/studium udělat nějaký úkol, soutěž, či seminář během, nebo jsi vše nucena vypracovávat až po skončení ve svém volném čase?

Arietty Liella Minette: Abych pravdu řekla, umožňuje to jen minimálně. Velkou většinu úkolů musím dělat opravdu čistě ve svém volném čase, což je mnohdy dost náročné a ne vždy se to dá zvládat, protože mám ještě další mudlovské aktivity, kterým je třeba se věnovat.

Denní věštec: Vzhledem ke spektru předmětů, které studuješ, co bys poradila profesorům, aby do výuky zahrnuli, nebo naopak, čeho by se měli vyvarovat? Který z profesorů ti dává bohatou zpětnou vazbu ke tvé práci?

Arietty Liella Minette: Nejlepší zpětnou vazbu ve smyslu bohatosti určitě registruji od madam Niane a pak také od madam NaSaŠí. Ty dvě jsou v hodnocení opravdu skvělé, vždy mě jejich reakce potěší. Osobně mám ráda předměty, ve kterých se musím zamyslet sama nad sebou – na to byla loni úžasná taková Magie patronů – a rozhodně je to něco, co ve výuce vždycky uvítám. Takových předmětů podle mě není nikdy dost! Také mám moc ráda předměty, ve kterých si člověk může vybrat z více zadání. Je to skvělý prostor pro každého studenta a za podobné úkoly jsem profesorům moc vděčná. Naopak nejsem příliš typ, který by si lahodil v čistě vyhledávacích úkolech – i když i ty nejsou v malém množství špatné.

Denní věštec: Které předměty, jež byly vypsány v předchozích letech, ti chybí? Je snad nějaký předmět, na který ses nestihla včas přihlásit?

Arietty Liella Minette: Obecně bych řekla, že mi hodně chybí nabídka předmětů madam Larrie. Spousta z nich mě dost zaujala, ale už jsem je nestihla vystudovat. Co si tak lehce pamatuji z toho, co učila, tak učila právě ten typ předmětů, co mě moc baví. Měla jsem šanci u ní loni studovat pouze první rok Dějin čar a kouzel a moc jsem si ten předmět užila. Takže určitě bych ocenila i další její předměty. Taky třeba takové Fantazírování od naší madam kolejní mě dost zaujalo a měla bych i pár dalších. A předměty, které se mi líbily, ale nestihla jsem se přihlásit? Těch bylo! Ale říkám si, že mi alespoň něco zbude do dalších let.

Denní věštec: Zúčastňuješ se i kolejního dění, nebo sis tento rok vyhranila na bodohrotičství?

Arietty Liella Minette: Kolejního dění se účastním, protože mám svou kolej ráda a z velké části letos hrotím právě kvůli ní. Vím, že kdybych jen psala úkoly, za chvíli by mi z toho hráblo, takže se občas v kolejce či kdekoliv jinde se spolukolejníky potřebuji odreagovat. Moc ráda například hraju famfrpál, lásku k němu ve mně vzbudila loni má patronka Saphira, která pro něj vždy byla zapálená a mně se to hrozně líbilo. Nakonec když mě pozvala na kolejní trénink, tak jsem nedokázala odmítnout a od té doby hraju. Celkově mám ale kolejní dění ráda, ať už je jakékoliv a nedokážu si představit, že bych se ho vůbec kvůli úkolům neúčastnila.

Denní věštec: Do jaké bodové výše se chceš letos dostat? Stanovila sis nějaké minimum, nebo zkrátka čím víc bodů, tím lépe?

Arietty Liella Minette: Bodovou výši nemám. Ani nemám odhad na to, kolika bodů jsem schopná dosáhnout. Mým původním plánem dokonce ani nebylo hrotit tak „ve velkém“. Takže to se všechno uvidí.

Denní věštec: Co ráda děláš ve volném čase, pokud ti tedy nějaký zbyl?

Arietty Liella Minette: Nezbyl. – zasměje se – Ne, snažím se i dost věnovat svému mudlovskému životu, protože bych jej kvůli hradu a hrocení nechtěla úplně pohřbít. Mudlovský život pro mě vždy bude na prvním místě a to je mé osobní pravidlo, kterým se řídím. Tady na hradě jinak hraju famfrpál, blbnu s kamarády či debatuji a popíjím zelený čaj s mlékem v kolejce. Taky ráda navštěvuju kuchyni, pojídám v kolejce své milované čokoládové muffiny nebo trápím patrončata. Jo a občas taky ráda napíšu nějaký ten článek do našeho drahého Corvina a nebo sem tam sepíšu i patrolu. Tyhle aktivity ale bohužel letos šly trochu stranou, protože je pravda, že nejsem robot a nedokážu stihnout všechno na světě.

Denní věštec: Arietty, děkuji ti za tvůj čas a přeji ti mnoho studijních úspěchů!

Pro Denní věštec
Lucretius McBrave

Published by

Lucretius McBrave

Redaktor je synem známého módního kritika a experta. Nebere si servítky a pro kritiku nechodí daleko. Krom módy rád píše články o všeobecném hradním dění, ale i o tom, co se děje ve světě, a je potěšen každým lichotivým komentářem.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *