Velká sláva v Prasinkách

| Vydáno:

Stejně jako každý rok se v Prasinkách tento víkend chystají slavnosti ležáku. Svými výrobky se tentokrát pochlubí 130 výrobců ze všech koutů světa. Součástí slavností bude i hudební produkce, různé soutěže a pořadatelé slibují ještě veliké překvapení na konec.

Rok se s rokem sešel a letošní máslový ležák, po staletí nejpopulárnější nápoj mezi všemi kouzelníky, je už téměř připravený ke konzumaci. A k začátku ležákové sezóny již neodmyslitelně patří Velké ležákové slavnosti v Prasinkách, největší akce svého druhu.
Návštěvníci budou moci ochutnat více než sto třicet různých ležáků, a to nejen z naší domácí produkce, ale kupříkladu i z Chile, Japonska nebo třeba Tibetu.

Dále jim pak bude k dispozici šedesát stánků s jídlem a různými pochutinami (opět v mezinárodním rozsahu) a zhruba stejné množství stánků se suvenýry, oblečením a hračkami.

Ležákové slavnosti se dostávají rok od roku na vyšší úroveň. Je to akce mezinárodního formátu, vlastně takový festival.

Jelikož pořadatelé očekávají hojnou účast i zahraničních návštěvníků, k dispozici také bude stanové městečko o kapacitě přibližně třicet tisíc osob. Především díky tomuto vysokému číslu bylo potřeba najít odpovídající místo, kam by bylo možno umístit veškeré potřebné zázemí- je očividné, že do ulic Prasinek, ač jsou poměrně dost „nafukovací“, by se toto všechno nemohlo vejít, a tak byl festival přesunut z centra městečka na rozsáhlé pozemky v okolí Chroptící chýše.
Potěšení chuťových pohárků však není jediným druhem vyžití na letošním ročníku Velkých ležákových slavností!

Dalším neméně velkým lákadlem je doprovodný program, především pak hudební produkce, soutěž v ohňostrojování, rychlokurz výroby domácího ležáku a neposlední řadě třeba ležákové lázně a kosmetické studio.

Na nedělní večer je pak prý přichystáno veliké překvapení.
Pokud tedy nemáte o víkendu kam vyrazit, vydejte se směrem k Prasinkám, určitě nebudete litovat.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *