Pokec s duchy III.

| Vydáno:
Tento rozhovor jsem chtěl udělat se zmijozelským kolejním duchem Amandou Lembrijovou, ale ta už je delší dobu neaktivní. Tak jsem si pozval Gitu Hrdličkovou, která ji znala. Dozvíte se, proč vlastně Amanda odešla z hradu. Našel se už nový kolejní duch Zmijozelu, nebo se stále hledá? To vše se dnes dočtete.

Denní věštec: Ahoj, Gito, děkuji ti, že sis na mě udělala čas. Konečně jsem našel někoho, kdo zná Amandu. Asi nejzásadnější otázkou je, proč vlastně Amanda opustila Hogwarts?
Gita Hrdličková: Amanda byla aktivním členem vedení zmijozelské koleje v době, kdy jsem přišla na hrad jako nováček. Později se stala duchem a svou aktivitu v kouzelnickém světě postupně omezovala, až ji mudlovský svět pohltil úplně. Takže teď někde straší mudly…

Denní věštec: Tak doufejme, že jí to alespoň u těch mudlů jde. Myslíš, že se někdy vrátí?
Gita Hrdličková: Tak to vážně netuším!

Denní věštec: No, tak uvidíme. Jak dlouho byla Amanda aktivním kolejním duchem?
Gita Hrdličková: Hmm, aktivním duchem? Oni nějací takoví existují? Nepamatuji si, že by Amy někdy vedla nějak extra aktivní posmrtný život. Občas zaskočila do Velké síně, to ano, ale myslím, že si většinu času pěkně po duším způsobu užívala dny bez povinné školní docházky.

Denní věštec: Líbil se Amandě post ducha?
Gita Hrdličková: No, asi ano, i když… strašně ji naštvalo, že se jí tak nečekaně přebarvil šatník z kolejních barev na šedou.

Denní věštec: Hledá se náhrada za Amandu? Koukal jsem, že není aktivní od roku 2015, to je celkem doba. Podle mě spíš duchem nikdo nechce být. Jak to vidíš ty?
Gita Hrdličková: Já bych duchem být nechtěla!

Denní věštec: No, já taky ne. A je někdo ve Zmijozelu, kdo by chtěl být duchem, nevíš o někom? Já teda doufám, že se nový duch brzy najde.
Gita Hrdličková: Nevím o nikom, komu by se chtělo zemřít s nějakým vyšším či vedlejším záměrem.

Denní věštec: No tak si ještě počkáme. Ale zpět k Amandě. Byla navrhnuta k tomu, aby se stala duchem, nebo ji to napadlo?
Gita Hrdličková: Uvažovala o tom jako o dobré alternativě studentského života pro méně aktivní spoluhradníky. Po své smrti byla Amy navrhnuta jako náhrada Morgiany Jarwinské, protože ta byla v dané chvíli prakticky neaktivním kolejním duchem.

Denní věštec: Jaká Amanda byla?
Gita Hrdličková: Amanda? Prostě Amanda! Druhou takovou jsem v životě nepotkala. Vždy v černé barvě, hrdá na svou kolej, a nikdy neváhala, když říkala věci na rovinu.

Denní věštec: Víš, jakým způsobem Amanda zemřela?
Gita Hrdličková: Zemřela „pod tíhou odpovědnosti“ – no a víc se toho o jejím skonu vlastně neví.

Denní věštec: Tak to je zajímavá smrt. Hlavním faktorem toho, že Amanda odešla, jak jsi už zmiňovala, byli mudlové. Bylo dalším faktorem třeba i to, že byla duchem? Mně duch přijde jako docela nudný post. Když jsi student, tak můžeš dělat např. úkoly a spoustu dalších činností. Ale takový duch se jen tak fláká a nic nedělá. Tak možná se nudila a možná také kvůli tomu odešla?
Gita Hrdličková: Důvody proč odejít mohou být osobní. Většinou se člověk dostane do stavu, kdy ho hradní život přestane naplňovat. A to je trochu jiné než nuda.

Denní věštec: Jasně, rozumím. Nepřipadá ti to, že už minimálně dva duchové ze Zmijozelu za sebou byli neaktivní, jako nějaké prokletí? Nevím ale, jak to bylo ještě s dřívějšími duchy.
Gita Hrdličková: Prokletí? To je dost možné, ale třeba je to i důsledek toho, že už nejsou mezi námi živými a mají jiný metabolismus či jak-se- to-mudlovsky- řekne.

Denní věštec: Děkuji ti moc za tvůj čas a za rozhovor. – usměje se –

Pro Denní věštec
Blake Towerell

Published by

Blake Towerell

Rád objevuje nové světy, nové možnosti, a také sladkosti. A rád se o tom také rozepíše, cokoliv ho zaujme popíše. Má hlavu plnou nápadů, co nenajdete v odpadu. Na papíře jeho myšlenky končí, psát rozhodně jistě nikdy neskončí.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *