Čarodějnická skládanka Denního věštce – vyhodnocení

| Vydáno:
Milí naši čtenáři, přinášíme Vám vyhodnocení čarodějnické skládanky Denního věštce. A že to jsou výsledky poměrně zajímavé! Inu, svět magie je spletitý a občas… občas nás může i trochu poplést.

Našlo se celkem 11 odvážlivců, kteří si ukrátili chvíli nad naší skládankou. Můžeme s radostí říci, že všichni ji složili zcela bezchybně, jejich trpělivost si tak zaslouží velké uznání! Součástí obrázku byly následně dvě nápovědy k tajence, hádanka a ilustrace z bestiáře kouzelných tvorů.

A právě hádanka se ukázala být úskalím celého luštění, objevila se celkem tři různá řešení. Zrádné první dva verše mohli snadno přivést na mysl FÉNIXE, kouzelného a majestátního tvora, který se rodí i zmírá s ohněm a popelem. Ten však správnou tajenkou není. Podoba hada s vyceněnými zuby pak mohla zase připomínat BAZILIŠKA, ale ani ten správnou odpovědí není. Správnou tajenkou je totiž POPELEC, hádek, který se rodí z nehlídaného magického ohně a v domě pečlivě naklade a uschová svá vzácná žhavá vejce, která mohou dům přivést k pohromě, zatímco hádek sám už se v té době dávno proměnil v hromádku popela.

Do osidel slůvek a obrázků upadla pětice statečných, jmenovitě Ariana Charlotte Bernadotte, Aya Watanabe, Cassandra Aurora Nott, Patricia Baloure a Wronka Zabloudilová, a přestože jejich tajenky nebyly správně, nelze jim upřít vynalézavost při jejím hledání a šikovnost při skládání puzzle. Za své odhodlání poprat se s překážkou si všechny slečny odnášejí něco dobrého na zub – balení 30 kousků Bertíkových fazolek tisíckrát jinak. Přejeme dobrou chuť!

Ničím se na cestě za tajenkou nenechalo zmást celkem šest odvážlivců, jmenovitě Barbara Arianne Lecter, Dunstan Merryweather, Filius Orionis, Lilien Emity Meissed, Samantha Aileen Massey a Theresa Brendi. Jak vidno, naši fialoví mají své profesorské hábity zcela zaslouženě, jejich povědomí o kouzelných tvorech je neochvějné. A ani mezi studenty nechybí odborníci na slovo vzatí! Jména těchto všech byla zvěčněna na skořápkách, jež nám v redakci zbyly po Velikonočním hodování, a štěstí nakonec rozhodlo o tom, kolik jako popelcova kůže stříbřitě šedavých srpců si kdo odnese.
Samantha Aileen Massey si pro sebe vydobyla celých 17 stříbrňáků, Theresa Brendi získala 15 stříbrňáků, panu profesorovi Filiusovi Orionisovi spadlo do klína 13 stříbrných mincí, zatímco slečně profesorce Lilien Emity Meissed srpců 11, slečna profesorka Barbara Arianne Lecter a pan profesor Dunstan Merryweather si každý odnesou po 9 stříbrných mincích. Věříme, že odměna potěší, zvláště pokud už pomalu střádáte finance na letní dovolené po náročném školním roce! Gratulujeme!

Všem jedenácti soutěživým čarodějkám a kouzelníkům děkujeme za účast. Už brzo se jistě budete moci vrhnout do další z našich soutěží!

Pro Denní věštec
Nerys Heliabel Ghostfieldová

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *