Třetí zápas: Hadí přesilovka

| Vydáno:
Zmijozel 260 : 0 Mrzimor

Loňské skóre obou týmů dopadlo podobně, 340 bodů pro Zmijozel, žádné pro Mrzimor. Tehdy po hodině a čtvrt chytila zlatonku Narcisse Cinerea.

Začátek zápasu padl na čas 9:03 a konec jsme zaznamenali v 9:46:54. Jak to všechno probíhalo?

Obě kapitánky, Zuzka i Daria, svůj tým velmi dobře připravily. Bylo třeba jej také hráčsky obměnit. Zatímco loni do začátku zápasu zasáhli Amanda, Kendrick a Andy na straně žlutých a Eineann s Lily na straně zelených, letos je nahradili studenti Quinn, Patricia a Sherly u žlutých a Besa s Hannabell u zelených.

Hra s camrálem se vesměs děla pouze na mrzimorské polovině. Brankářská jednička Patricia měla celkem napilno. Musela zasahovat u 18 střel, jedna další pak trefila pouze brankovou obruč. Čtyřikrát zaznamenala přesné chycení střely, 3krát pak chytila na poslední chvíli, když bránila jinou obruč. Bohužel desetkrát byla střela tak silná, že ji nedokázala zachytit, a jednou špatně odhadla směr camrálu a dostala gól do prázdné obruče.
Na druhé straně Rhea měla jen dva zákroky za celou hru. Ve 12. minutě se k camrálu dostala Daria, ale proměnit nedokázala, Rhea její směr střely přesně odhadla a camrál do obruče nepustila. Poslední šanci Daria dostala o dvacet minut později, ve 32. minutě, ale ani tehdy jí Rhea nedala šanci skórovat a opět camrál chytila. Skóre na straně Mrzimoru tak zůstalo na 0.

Střelecká bilance proto byla celkem jednoznačná. Daria měla dvakrát míč, ale ani jednou neprostřelila. Na druhé straně Andra vybojovala camrál 9krát a z toho dala 7 gólů. Pětkrát byla nejbojovnější Hannabell, proměnila 3 střely, a 5krát vybojovala camrál i Besa, proměnila pak 1 gól.

Na mrzimorské straně došlo k jednomu střídání, Quinn opustil post ve 31. minutě, aby jej na chvíli vystřídala Mischel Binghum. Opět se na svůj post pak vrátil ve 37. minutě.

Odrážečské síly byly i přes rozdílnou vytrénovanost hráčů poměrně vyrovnané. Dokonce dle statistik o 2 % převažoval Mrzimor nad Zmijozelem.
Mrzimorské odrážečky ovládly každá 10 potlouků. Eivli dokázala 7krát trefit protihráčky – 4krát Narcisse a 3krát Andru, měla 2 nepovedené odpaly a 3 potlouky letěly úplně jinam. Sherly měla jen 4 úspěšné trefy – 3 byly na Narcisse a 1 na Zuzku. Bohužel pro ni jí potlouky zanechaly celkem 6 nepěkných modřin – 4krát ji zranily ruku a 2krát pak nohu. Pravděpodobně tak musela po zápase zajít i na ošetřovnu. Eivli hned v 1. minutě ubránila Dariu a Sherly ve 13. minutě ubránila Quinna před ránou potloukem. Shodit spoluhráče se jim však nepodařilo.

Zmijozel ovládl dohromady 19 potlouků, ale byl více úspěšný. Bibi se dostala ke 12 potloukům, přičemž trefila 5krát soupeře, 3krát Chrise a 2krát Jenny. Navíc dolů poslala oba dva mrzimorské chytače, Chrise poprvé v 7. minutě, Jenny poprvé ve 14. minutě, Chrise podruhé ve 23. minutě a Chrise potřetí ve 39. minutě. Zaznamenala tak celkem 4 sražené hráče. Samotná Bibi dostala 2 rány potloukem do ruky a jednou mířila nepřesně a soupeře nezasáhla. Jednou také bránila chytačku Zuzku, stalo se tak ve 28. minutě zápasu.

Ariana se k potloukům dostala pouze sedmkrát. Dvakrát zasáhla Chrise a třikrát pak Jenny. Jediného sraženého hráče zaznamenala ve 35. minutě, kdy už podruhé skončila na zemi Jenny. Pouze jednou to sama schytala do ruky, když ji potlouk ve 25. minutě trefil dříve než ona jeho.

Chytači měli dost napilno, dohromady učinili 30 průletů. Zdárný slalom mezi překážkami jako první překonala Narcisse, Chris ji však hned následoval. Dokonce to v druhém kole stihl proletět rychleji. O něco později to zase dvakrát za sebou stihla Narcisse. Díky zdatné práci zmijozelských odrážeček se pak i chytačkám prolétávalo snáze a častěji. Chris i přes tři sražení proletěl 7krát, Jenny to pak zvládla 6krát. Na druhé straně Narcisse prolétla celkem 15krát a na 5 minut ji vystřídala Zuzka, která prolétla jen zkrát.
Velmi nebezpečná situace nastala během 39.–40. minuty zápasu, kdy se Bibi podařilo Chrise trefit tak, že musel dolů z koštěte, a zároveň Jenny ještě nebyla odpočinutá natolik, aby mohla nastoupit. Celou minutu tak hrál Mrzimor bez chytače. Naštěstí mohla Jenny zasáhnout ještě včas. Bohužel však pro Mrzimor brzy poté ukončila Narcisse hru, když 6 vteřin před koncem 44. minuty chytila Zlatonku.

Vyjádření brankářek:

Patricia Baloure: Počas zápasu sa mi zdalo, že moja forma prudko klesla, ale keď som si spätne pozrela štatistiky, tak som zistila, že to pod takou paľbou nebola taká katastrofa. Čo sa tlaku týka, samozrejme, netešila som sa zo žiadneho gólu, ale tlak som priamo necítila. Všetci sme robili, čo sme mohli, a skúsenosť ma už naučila, že od určitého bodu je výsledok jasný, nech by sme sa stresovali alebo vinili akokoľvek. Nervy som teda nechala na mladších hráčoch.
Čo ma ale na zápase skutočne prekvapilo a potešilo, boli fanúšikovia. Toľko farebných, ktorí sa otvorene hlásia k fandeniu Mrzimoru, som nezažila dávno, možno nikdy. Po minulých rokoch, v ktorých nám niekoľko fanúšikov z iných koľají tajne písalo sovy, že nám fandia, ale boja sa to povedať verejne, pretože by ich vylúčili z kolektívu, je to teda riadna zmena. A som za ňu obrovsky rada a dúfam len, že takýto stav medzikoľajného fandenia každým smerom vydrží natrvalo. Týmto fanúšikom ešte raz ďakujem, hra je s vami hneď príjemnejšia.

Rhea De Morgan: Zápas jsem si moc užila. Bylo skvělé dívat se na oba hrající týmy a pozorovat, jak se perou na každém postu. Na mě šly celkově střely dvě a ty jsem i s trochou štěstí obě chytla. Byl to krásný a klidný zápas, myslím, že oba týmy si ho užily. Náš tým opět krásně fungoval a předvedli jsme skvělou hru, kterou jsme nakonec završili chycením zlatonky.

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Zmijozel:
1. střelec: Andra Tigers
2. střelec: Hannabell Cavanaugh
3. střelec: Besa Bláznivá Rokfortská
brankář: Rhea De Morgan
1. odrážeč: Bibi Anne
2. odrážeč: Ariana Charlotte Bernadotte
chytač: Narcisse Cinerea, Zuzana Malron

Mrzimor:
1. střelec: Aaron Livingston
2. střelec: Quinn Valar Akkarin, Mischel Binghum
3. střelec: Daria Renawalti
brankář: Patricia Baloure
1. odrážeč: Eivli SSelene
2. odrážeč: Sherly WildDragon-CumberBee
chytač: Chris Jericho, Jenny Layla Gilesová

Ve čtvrtém utkání ŠFM se střetnou 3. června Havraspár a Nebelvír. Těšte se na reportáž z brku Nebelbracha Mechachy.

Pro Denní věštec
Esmeralda Milagrosa

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *