Prázdniny nabídnou tři vlny registrací

| Vydáno:
K začátku prázdnin patří tradičně registrace a příchod nových studentů na školní pozemky. Letos nejsou k dispozici jen dva registrační termíny, ale dokonce tři. Proč tomu tak je a kdo za to může, jsme zjišťovali exkluzivně pro naše čtenáře u vedení školy.

Již od pondělí 12. 6. je otevřena registrace pro zájemce o studium na naší škole. Letos měly školní sovy hodně práce s roznášením dopisů upozorňujících na otevření registrace. Od uzavření registrace rostla kupička s žádostmi o upozornění slušným tempem a nakonec se celkový počet zastavil na 537 žádostech. Kolik z těchto aspirantů na kouzelnické vzdělání nakonec podá přihlášku, se ukáže až po uzavření registrace. Stejně tak i počet kladně vyřízených žádostí je zatím ve hvězdách. Většinou se však počet přijatých studentů pohyboval kolem dvou set.

Za letošní velký zájem může snad i probuzení fanoušků nové filmové série Fantastická zvířata a kde je najít. Premiéra prvního dílu byla v roce 2016, druhý díl můžeme čekat v roce 2018 a třetí se pak očekává v roce 2020, což by mohlo naší škole zajistit i další generace studentů, které se přidají ke studentům „věčným“. Těm tou dobou bude až 43 let! Samozřejmě pokud budou stále usedat do studentských lavic.

Letní registrace probíhá tradičně ve dvou vlnách. Na začátku letních prázdnin a na jejich konci. Na téma, který termín registrace je lepší, už toho bylo řečeno hodně, a proto připomeňme především fakt, že letos jsou dokonce tři vlny registrace. Po první registraci budou vpuštěni studenti na školní pozemky 1. 7., poté následuje registrace, která končí 9. 7., a nově přijatí studenti přijdou na hrad den po jejím skončení. Časový harmonogram třetí vlny registrace ještě nebyl zveřejněn, ale měla by proběhnout v období, v jakém tomu bylo i v minulých letech.

Denní věštec pátral po tom, proč jsou na začátku prázdnin hned dvě vlny registrace. Vysvětlení podal sám pan ředitel Matthew Whitecrow. Uvedl, že na začátku prázdnin bude naše škola prezentována na kouzelnickém festivalu. Oslovení mladí kouzelníci by však museli čekat až na konec prázdnin, pro ty byl proto výjimečně přidán ještě jeden termín. Mimořádný termín ale jistě uvítají i studenti, kteří nebyli přijati ke studiu v prvním kole. Nebudou muset čekat až do konce prázdnin, aby znovu podali přihlášku, ale mohou zkusit své štěstí znovu prakticky vzápětí.

Všem zájemcům o studium přejeme hodně štěstí a pracovníkům školy, kteří budou vyřizovat jejich žádosti, pak hodně sil!

Pro Denní věštec
Edmund Heusinger

Published by

Edmund Heusinger

Edmund Heusinger působí v redakci Denního věštce od července 2014. Získal cenu UNC za novinářský debut roku (2014), redaktora roku (2015), článek roku (2017) a Řád ostrého brka (Z2016). Nejraději píše o tom, co jeho samotného zajímá a naopak si nejraději přečte kvalitně zpracované rozhovory a články, které se svými tématy strefují do černého.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *