Zkoušky léto 2017 – statistika

| Vydáno:
Školní rok pomalu končí, prázdniny jsou za dveřmi. Těšíte se na odpočinek? Na nicnedělání? A na všechnu tu zábavu, kterou si užijeme? Já také, předtím však ještě na chvilku zabrousíme do lavic a podíváme se, jak se to v letošním roce mělo s naší kouzelnickou vzdělaností.

Hned na začátek musím poznamenat, že letos to bylo se zkouškami maličko slabší, než tomu bývalo v minulých letech. Celkem se našlo 39 statečných z řad studentů, profesorů a zaměstnanců školy. Dohromady si všichni zapsali 87 zkoušek ze 43 různých předmětů u 19 různých profesorů.

Zapsáno bylo: 42× NKÚ, 5× OVCE, 38× CKÚ a 2× KOZA.

Za Havraspár se přitom odhodlalo skládat alespoň jednu zkoušku 8 studentů, za Nebelvír taktéž 8 studentů, v Mrzimoru  se svou úroveň vzdělanosti rozhodli povýšit 2 studenti a ve Zmijozelu 6 studentů.

Nemohu zapomenout ani na náš profesorský sbor a zaměstnance školy, kterých se přihlásilo hned 15.

Vzato kolem a kolem, zase tak hrozné to s námi ještě není! Ještě pořád podstatné většině těch, kterých se to týká, na vzdělání záleží. Kéž je tomu tak i v dalších letech.

Teď se pojďme podívat podrobněji na to, jak se to mělo v jednotlivých kolejích.

Havraspár
Pátý ročník Havraspáru se rozhodl nasadit vysokou laťku, ono propadnout se hned tak někomu nechce. Maximální počet NKÚ (5) si zapsala za pátý ročník Ginevra Eleanor Zauberinová. Po jedné zapsané zkoušce ji doplňují Eleanor BlackfootSaphira Crystal Martin Lerelin.
Šestý ročník, i když nepovinně, taktéž dělá čest. Zkoušky si zapsali sice jen dva studenti, zato však v maximálním možném počtu. Jsou to havraspárský primus Edmund Heusinger a prefektka Wronka Zabloudilová.
Dále tu máme sedmý ročník a jednoho ovčáka. Zkoušky dospělosti za modrou kolej skládal Wayna Wayra Tlaloc.
Senioři z rozšiřujícího studia si dali tento rok pohov, a tak přejdeme ještě o stupínek výš, kde zkoušky KOZA skládal šéfredaktor Corvina Declaratio James Watfar.
Z 18 studentů od pátého ročníku do r. s. studia se 10 z nich rozhodlo zkoušky neskládat.

Mrzimor
Mrzimor za všechny ročníky, kde lze skládat jakoukoliv zkoušku, reprezentují pouze dva studenti. Maximální počet zkoušek si zapsal student pátého ročníku Tadäus Trottertickler. Čtyři zapsané zkoušky má rovněž student 5. ročníku Chris Jericho.
Zbylých 12 studentů ze 14 možných letos odpočívá. Uvidíme, jak se situace změní po prázdninách.

Nebelvír
Pátý ročník Nebelvíru reprezentuje pouze jeden jediný student, John Braen Caring, s jednou zapsanou zkouškou.
Lépe je na tom šestý ročník, kde si maximální počet zkoušek zapsala šéfredaktorka Lví Tlapou Marina Liquett Charrette a má maličkost (Theresa Brendi, pozn. red.).
Zkoušky dospělosti se nakonec také konaly, a to v režii Martina Matýska, který se tak bude brzy řadit mezi studenty rozšiřujícího studia.
V čem byl Nebelvír letos nejsilnější, to jsou rozhodně zkoušky CKÚ. Ty si zapsali hned čtyři studenti. Maximální počet (4) CKÚ si zapsala Nerys Heliabel Ghostfieldová, v patách ji se třemi zkouškami dohání Hekatea Centaurix. Po jedné zkoušce si zapsali Angie Claire Silvery a Michael Jones.
V řadách nebelvírských studentů se rozhodlo nechat zkoušky ležet ladem 18 z 26 možných. A to je docela dost.

Zmijozel
Pátý ročník Zmijozelu reprezentuje Miranda Sluníčko Paprsková se dvěma zapsanými NKÚ.
O něco lépe je na tom šestý ročník, kde si zmijozelská prefektka Veronica Narcissa Wiliamsová zapsala tři zkoušky NKÚ.
V čem válí letos Zmijozel, to jsou zkoušky OVCE. Ty skládaly hned tři z jejich studentů. Nena Campbell,  primuska Sally-Ann Olson a Samantha McRoses.
V rozšiřujícím studiu se po vzdělanosti tak neprahlo, ale přeci jen se tu našla jedna odvážná slečna, Lily Angelina Johnsonová, s maximem CKÚ, tedy se čtyřmi zapsanými zkouškami.
Od pátého ročníku až do rozšiřujícího studia se 10 studentů ze 16 rozhodlo zkoušky neskládat.

Samostatnou kapitolu nám pak tvoří profesoři a zaměstnanci školy, kteří jsou však také dychtiví po dalším vzdělávání. Zkrátka například ze strany dospělých si rozhodně nemůžeme stěžovat.

Letošní rok je však nadprůměrný, protože zvýšit míru své vzdělanosti se rozhodlo hned 15 profesorů nebo zaměstnanců školy. Aki san Marino, Angelica ArlessBarbara Arianne LecterBelatris Nithelas MalrinováCerridwen Lowra AntaresDunstan Merryweather, Janel WeilKate ReseaKouhei HasangekiLilien Emity Meissed, Marylin CuthbertNaSaŠí JacksonOresta VianuevaRenée Carlisle a Tydynka Flyová.
Skoro se zdá, že i profesorům se někdy zasteskne po starých dobrých časech a na okamžik si své role vymění.

Jistě by vás také zajímalo, jak se to mělo vlastně s předměty. Který byl nejoblíbenější?

Bezpochyby se o titul „nejoblíbenějšího předmětu“ pro letošní zkoušky popralo hned několik předmětů – Magie patronů, Lektvary, Kouzelnický zeměpis a Šéfredaktorské minimum. Všechny tyto předměty si zapsalo hned 5 zájemců.

Pomyslné stříbrné místo si zasloužila Kouzelnická návrhařina, kterou si zapsali 4 zájemci. Bronzovou příčku okupuje hned několik předmětů, z nichž každý byl zapsán právě třikrát. Jsou to předměty Atlas kapesních tvorů, Bystrozorství – přípravný kurz, Cestování pomocí magie, Fantazírování, Létání na koštěti, Literární seminář a Přeměňování.

Dva zájemci se zapsali na předměty Čarostavitelství, Čokomagie, Dějiny čar a kouzel, Horolezecké minimum, Kouzelné formule, Kouzelnická němčina, Obrana proti černé magii, Paranormální jevy, Péče o kouzelné tvory, Psychologie, Taj lesa a jeho života a Zvěromagie.

Alespoň jednoho studenta, profesora či zaměstnance toužícího po vzdělání mají předměty Astrologie, Flákání pro pokročilé, Hudbohrátky, Kočka, tvor v kouzelnickém světě, Kolo roku, Kouzelnická angličtina pro začátečníky, Kouzelnická etiketa, Kouzelnické instituce, Kouzelnické kulinářství, Kouzelnická španělština, Kouzelnické univerzum, Korejština, Kryptologie, Magie slova, Magie krásy, Nauka o sebevědomí, Numerologie, Studium mudlů a Věštění.

Jak je vidět, máme rádi rozmanitost!

Stejně tak je zajímavé podívat se, jak byl který profesor vytížen. Komu jsme toho naložili na bedra nejvíce a komu naopak nejméně?

Na absolutním vrcholu se ocitla Niane z Libelusie, která letos vypsala rovných 14 zkoušek. Klobouk dolů, z toho by člověku mohlo i přeskočit. Deset zkoušek pro letošní rok vypsala Tydynka Flyová, která se musela u hodnocení zapotit zrovna tak. Osm zkoušek jsme drobným nátlakem donutili vypsat Janel Weil. Sedm zkoušek si vzala na triko Barbara Arianne Lecter. Šest zkoušek vypsaly Lilien Emity Meissed a Kate Resea. Po pěti zkouškách vypsaly profesorky Anseiola Jasmis RawenclavNaSaŠí Jackson. Čtyři zkoušky vypsala Elle Sutherland. Tři zkoušky měli na krku Aki san MarinoBelatris Nithelas MalrinováKouhei Hasangeki Mark Petersvood. Dvě zkoušky vypsali Bilkis BlightNicholas McElen a Olivie Windy. Po jedné zkoušce pak Dunstan Maryweather, Meredith Jade Hogan a Renée Carlisle.

Zatím, jak se zdá, všichni přežili zkoušky ve zdraví. Studenti, profesoři… zbylé osazenstvo hradu. Případné výskyty šílenství nebo náhlé ztráty paměti tak už zkouškám přisuzovat nemůžeme. Škoda.

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *