Škrkny zase útočí

| Vydáno:


Pomoc, co se zase děje?
Už zas letím do závěje!
Proč zas kope Norrisová,
když jsem dneska byla hodná?

Tyto verše trefně vystihují situaci, která nastala 9.12. na Duší den v naší škole. Jeden se takhle jen tak poflakuje po hradě a v dalším okně nakukuje do Soubojového klubu, zda-li se daří zavraždit žlutou primusku či ne, když tu najednou KOP!
Všichni obyvatelé hradu se vymrštěni neznámou silou ocitli před zamčenou hradní branou a vehementně si s ublíženým výrazem třeli nakopnutá pozadí. Většina studentů okamžitě začala panikařit a dožadovat se vstupu, ale přítomní profesoři s nonšalancí sobě vlastní vše uklidnili. Poté zkusili vstoupit sami, ale když neuspěli ani se svými vytůněnými kouzly, nařídili studentům zachovat klid a projít se po čerstvém vzduchu.
To mnozí udělali, ale přesto někteří zůstali číhat před branami, ale po bráně nenápadně pokukovali všichni. Proto se shlukli nedaleko – na xchatu nebo ještě blíže na skypu. Další zase utvořili menší skupinky např. na ICQ a dohadovali se, kdo nebo co nám zase zbořil školu.

Ať pak někdo povídá,
že kočičí mysl zná.
Blokla nám vstup do školy,
nemůžem dělat úkoly.

Situace trvala více než hodinu a když se brány hradu konečně otevřely, vrátili se jen nemnozí. Nastal zmatek a tlačenice, všichni se drali dovnitř a jen zázrakem nebyl nikdo ušlapán. Ve Velké síni se okamžitě začaly ozývat úlevné vzdechy a pokud se někdo zajímal, kde jsou jeho kamarádi, kteří se dosud do hradu nedostali, nevyslovil své obavy nahlas. Vždyť spousta studentů se ještě provětrávala venku a několik zamilovaných párů vysedávalo u Hanibalova jezera.
Jenže jako by toho bylo málo, i my šťastlivci, kteří jsme se do hradu prodrali, jsme neměli vyhráno, neboť druhý zákeřný útok na sebe opět nenechal dlouho čekat a my se za posměšků a hvízdání přihlížejících zase ocitli venku.

Ač si myslíš, že jsi vyhrál,
nad škrnami zvítězil,
dostihnou tě, mrchy, všude,
únosy jsou jejich cíl.

Ano, je to tak. Poté, co se podařilo škrkny zahnat a znovunastolit vládu kouzelníků v Bradavicích, objevilo se šokující zjištění. Někteří studenti byli prostě nepřítomni. V současné době tedy zaměstnanci školy prohledávají školní i přilehlé pozemky, zda-li jde o nejapný žert nebo zákeřně promyšlený útok na cílové osoby.
Otázkou ovšem zůstává nejen, zda se cíloví studenti objeví, ale také co a jak je k takovému činu přimělo.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *