Famfrpálová tečka letošního roku

| Vydáno:
Mrzimor 50:260 Havraspár

Loňské skóre obou týmů dopadlo naprosto opačně. Havraspár získal 50 bodů a Mrzimor 230 bodů. Tehdy 5 vteřin před 45. minutou chytil zlatonku Chris Jericho.

Připravenost obou týmů kapitánky potvrdily ještě včas, zápas byl zahájen v 9:01. Na tribunách bylo vidět mnoho různobarevných fanoušků, kteří se rozdělili na dva tábory. Rychlejší start měli Mrzimorští, u Havraspáru se opozdil druhý střelec.

Mrzimorští střelci měli celkem 10 camrálů, 8 z nich vybojovala Daria, která zvládla proměnit polovinu z nich. Austin získal jeden a ten také úspěšně proměnil. Aaron sice jeden camrál vybojoval, ale skórovat se mu nepodařilo. Úspěšnost střel byla tedy 80 %.
Havraspár měl střelecké nasazení celkem vyrovnané. Nejlépe na tom byl Martin. Ten ukořistil sice nejméně camrálů, vystřelil 7krát, ale zvládl proměnit 4 střely (úspěšnost 57 %). Eleanor ukořistila 9 míčů, proměnila 4 z nich a poslední camrál z důvodu ukončení zápasu už vystřelit nestihla (úspěšnost 50 %). Raven vybojovala 11 camrálů, proměnit dokázala pouze třikrát (úspěšnost 27 %).

Od střelců k brankářskému umění. Prvních deset minut nepadl ani jeden gól. Havraspárská brankářka Aya si navíc nulu udržela až do 26. minuty. Poté, co obdržela druhý gól (38. minuta), zvládla tento stav uchovat dalších 16 minut. Zvládla chytit 5 střel, 3krát proletěl camrál do prázdné brány a 2krát byla Aya samotná překonána (úspěšnost 50 %). Na druhé straně bránila Patricia, na kterou vždy šla alespoň menší sada střel po sobě. Dokázala chytit 13 střel, byla překonána 3krát do prázdné obruče a dokonce 8krát nedokázala camrál v letu zachytit, když mířil přímo na ni. Navíc se zde objevila i jedna střela do konstrukce obruče (30. minuta, střelkyně Eleanor) a jednou také letěl camrál úplně vedle (44. minuta, střelkyně Raven). Úspěšnost Patricie tak byla i přes nápor střel 58 %.

Odrážeči si rozdělili celkem 73 potlouků, a to v poměru 7 obranných a 66 útočných manévrů. Nejvíce jich ukořistila Eivli (21 potlouků), zdárně zasáhla 15krát (71 %), jednou bránila, 3krát letěl potlouk jinam, 2krát srazila Edmunda (9. a 71. minuta). Její parťačka Sherly získala potlouk 11krát pro útok, 3krát bránila vlastní hráče. Zasáhnout dokázala 5krát (45 %), rovněž 5krát letěl potlouk jinam a 3krát se jí odpal nepovedl. Na druhé straně to byla Angela s 20 ukradenými potlouky a 1 obranou. Zasáhnout dokázala 13krát (65 %), jinam letěl potlouk pětkrát, jednou dokázala srazit Jenny z koštěte (21. minuta) a 4krát se jí odpal nepovedl. Evanlyn pak získala 14 potlouků k útoku a 2 musela odvrátit od spoluhráčů. Trefila se 8krát do protihráče (57 %), dvakrát letěl potlouk jinam, jednou se odpal nepovedl a z koštěte na ošetřovnu poslala Chrise rovnou 4krát (v 16., 31., 47. a 73. minutě).

Zastavme se ještě u odrážečů v kombinaci s chytači a jejich ranami. Nezvyklé události se staly celkem 3. Ve 23. minutě, jakmile chytač Edmund spatřil, že je Eivli u potlouku, vystřídal se na svém postu s Hazel a ani se nezajímal o zlatonku. Eivlina rána pak ve výsledku mířila do prázdna, protože pravděpodobně šla na Edmunda, ale potlouk už neměl koho trefit. Stejná situace nastává ve 39. minutě, kdy se tentokrát dostává k potlouku Sherly a situace se opakuje – potlouk nemá koho trefit, protože Edmunda střídá Hazel. Třetí situace se děje jen krátce poté. Když se k potlouku ve 42. minutě dostává Angela, Jenny se vyměňuje s Chrisem a potlouk nemá na koho doletět.
Úspěšných ran bylo opravdu dost. Nejvíc jich schytal Chris (13 zásahů), poté Edmund (11 tref), třetí byla Jenny (7 zásahů), následovala Hazel (4 modřiny) a bolestivé 2 rány dostaly také Angela a Evanlyn.

A nakonec nechybí ani chytačské umění. Regulérních počtů průletů bylo zaznamenáno 49. Mrzimorští měli 23 průletů, kdy 13krát to byl Chris a 10krát pak Jenny. Havraspárští jich měli 26 a rozdělili si je tak, že Edmund proletěl 19krát a Hazel 7krát.
Ovšem i zde se na krátký čas děly jisté podivnosti. Během zhruba 24.–30. minuty to vypadalo, že komentátora někdo uřkl Matoucím kouzlem, neboť vyhodnocoval průlet chytače hned několikrát. Když Chris ve 24. minutě prolétává mezi překážkami, komentátor jeho snažení o polapení zlatonky nejprve vyhodnotí jako úspěšné, znovu úspěšné a neúspěšné. Pak prolétává Hazel a je úspěšná. Když se chytači podruhé vydávají přes překážky, komentátor opět o Chrisovi prohlásí, že v honu za zlatonkou je úspěšný, i když ji nechytil, ale vzápětí řekne, že má smůlu a zlatonka je pryč. Hazel pak bez problémů opět proletí. Je tady třetí Chrisovo snažení (cca 30. minuta) a komentátor opět nejprve Chrisův průlet a následný lov zlatonky označí jako správný, vzápětí se opravuje a říká, že se to nepodařilo. Toto se děje v době, kdy je ukazatel zlatonky vždy buď přesně v půlce, anebo je více zbarven žlutou barvou. Proč se v této době komentátor rozhodl Chrisovo počínání komentovat tolikrát? Ve zbylé části zápasu se už nic takového nedělo, havraspárský ukazatel posléze začal zabírat vždy většinový podíl.

Vyjádření odrážečů:

Sherly WildDragon-CumberBee: „Zápas byla zábava, Mrzimorští skvěle létají. Já si teda nejvíc všímala potlouků, pár jsem jich schytala, o několik jsem se podělila s modrými chytači, aby si taky užili. Fanoušci byli skvělí na obou stranách. Když z hradu zavoněl oběd, oba týmy na sebe kývly a chytačka, co byla zrovna blíž ke zlatonce, ji shrábla, abychom mohli odlétnout jíst.“

Angela QuickBow: „Tomuto zápasu předcházelo mnoho příprav. Byli jsme si vědomí, co musíme udělat pro to, abychom mistrovství vyhráli buďto se zlatonkou, nebo bez. Nikdo z nás to však nepodcenil a všichni jsme do toho dali celé svoje Já. Hlavně naše kapitánka, bez které by vítězství vůbec nebylo možné. S klidným svědomím mohu říct, že jsem na celý tým patřičně hrdá!
Z mého pohledu jakožto odrážeče a zástupce musím říct, že to byl celkem vyrovnaný zápas, alespoň co se potlouků týče. V jednu chvíli jsem dokonce byla i naštvaná, protože jsem už dlouho neměla potlouk. Střelci si vedli mnohem lépe, ale i tak musím říct, že se Mrzimor zase od minulé sezóny o kus zlepšil, za což jsem moc ráda i za ně, protože mají velký potenciál. Celý zápas nás drželi ve střehu, ani na chvilku nepovolili a tímto jim děkuji za tak krásný a napínavý zápas.“

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Mrzimor:
1. střelec: Aaron Livingston
2. střelec: Austin Laip
3. střelec: Daria Renawalti
brankář: Patricia Baloure
1. odrážeč: Eivli SSelene
2. odrážeč: Sherly WildDragon-CumberBee
chytač: Chris Jericho, Jenny Layla Gilesová

Havraspár:
1. střelec: Martin Lerelin
2. střelec: Raven Sariell Rosa
3. střelec: Eleanor Blackfoot
brankář: Aya Watanabe
1. odrážeč: Angela QuickBow
2. odrážeč: Evanlyn Cooper
chytač: Edmund Heusinger, Hazel Jane Morion

Pro Denní věštec
Esmeralda Milagrosa

Komentáře

  1. Rada by som len opravila, že moja úspešnosť bola 58 %, nie 42 %, čo bola úspešnosť striel Havraspáru. Inak pekný článok 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *