Čaropřehlídka se vrátila na Příčnou ulici

| Vydáno:
Čaropřehlídka se vrací na Příčnou ulici po poměrně dlouhé době. Podívejme se tedy zpět do historie na předchozí ročníky.

Čaropřehlídky mají v historii naší školy své místo. Tehdy, za dob, kdy Příčnou ulici vedl John Werewolf, oživily dění nejen na Příčné ulici. Jejich zlatou éru můžeme datovat do let 2010 a 2011, z tohoto období pochází také Klobouk z Obludária, který byl odměnou za umístění ve třetím ročníku čaropřehlídky. První přehlídka na Příčné ulici byla vyhlášena 10. 1. 2010 a byl o ni velký zájem, hlavní cenou byl unikátní Pytel od brambor. Druhá čaropřehlídka na sebe nechala čekat jen pět měsíců a tentokrát byl odměnou Měsíční plášť. Dále pokračovaly přehlídky celkem pravidelně, konaly se v obdobích závěrů školních roků, tedy v lednu a v červnu. Avšak v druhé polovině roku 2011 se vedoucím Příčné ulice stává Ernie Cihlička a čaropřehlídky na nějaký čas mizí z hradního dění.

V červnu roku 2015 jsme se dočkali návratu v podobě Čarodesignu, kdy se nepředváděli jednotliví kouzelníci, ale obydlí majitelů domů v Godrikově Dole. Účast nebyla napoprvé nijak velká, jen dvě osoby se pochlubily zařízením interiéru svého domu. Vůbec první ročník tak vyhrála drtivě Elyssea Ellesméry nad Queti Sylie v poměru hlasů 122 : 10. Další Čarodesign se nesl v halloweenském duchu a počet účastníků stoupl na tři. Za malým zájmem o Čarodesign stál především fakt, že domy v Godrikově Dole patří jen zaměstnancům hradu a váženým kouzelníkům, kteří však hradní zdi příliš často nenavštěvují. A tak se posledního konaného Čarodesignu na téma „Silvestr 2016“ zúčastnil jen jeden soutěžící.

Současně s posledním Čarodesignem byla vyhlášena i Čaropřehlídka mazlíčků. O tu byl zájem již podstatně větší. I když se mohly přehlídky účastnit jen krysy a žáby, pro které není navíc tolik módních doplňků, ukázal se hlad, který po soutěži tohoto typu obyvatelé hradu mají. Čaropřehlídka mazlíčků se přesunula, stejně jako Čarodesign, do Paštičkovy čarokreslírny. A účastníky neodradil ani poplatek za použité plátno a barvy.

Na Příčnou ulici se nedávno po dlouhé době vrátil i Příčný nepravidelník a jeho desáté vydání informovalo o čaropřehlídce. Za 10 srpců se může přihlásit každý, kdo má dost fantazie a chce získat Motýlí oblek a finanční odměnu. Ohlasy na návrat přehlídky jsou velmi pozitivní a obyvatelé hradu toto zpestření konce školního roku velmi vítají.

Pro Denní věštec
Edmund Heusinger

Published by

Edmund Heusinger

Edmund Heusinger působí v redakci Denního věštce od července 2014. Získal cenu UNC za novinářský debut roku (2014), redaktora roku (2015), článek roku (2017) a Řád ostrého brka (Z2016). Nejraději píše o tom, co jeho samotného zajímá a naopak si nejraději přečte kvalitně zpracované rozhovory a články, které se svými tématy strefují do černého.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *