Tajemství Eweliny Budget?

| Vydáno:

Není to tak dávno, co nás opustila jedna z nejstarších, nejznámějších, nejstřelenějších a nejufounštějších osob na hradě, slečna studentka, nyní již slečna ex-profesorka Ewelina Budget. Ale je tomu opravdu tak?

Psal se 12. prosinec roku 2007…
Procházela jsem tehdy hradem a šla jsem si k panu řediteli postěžovat na nevhodné chování nejmenované studentky. Když jsem stála před pracovnou pana ředitel, nemohla jsem však uvěřit svým očím, když jsem viděla paní profesorku Ewelinu Budget, třímající v ruce obálku, kterou zrovna vhazovala do schránky s nápisem ,,Žádost o propuštění ze školy“. Nedalo mi to a se slečnou Ewelinou jsem hned musela mluvit. Ptala jsem se na důvod jejího odchodu a paní profesorka mi řekla něco v tom smyslu, že ji post profesora do jisté míry svazuje a znemožňuje ji být zas tou střelenou studentkou, že ji ty studenstké časy moc chybí. Všimla si mého zklamání v očích a dodala: ,,Ale já se vrátím“. Ten pohled, si pamatuju doposud! Jako by ji v očích blýsklo a ještě šeptla něco ve smyslu, že neodchází natrvalo! Pak si sbalila svých pět švestek a odkráčela do temné uličky po pravici před ředitelskou kanceláří.
Tak, a je to tady, říkala jsem si. Nejdříve Hogwarts bez Leničky Pěkné, pak bez Oty Galad Felkeriona, pak bez Jocelynn Firth a teď i bez Budgetky. No to teda bude…
Toho dne se už nic důležitého pro náš článek nestalo. Až o několik dnů později!

Psal se 24. prosinec 2007, že se jednalo o Štědrý den netřeba zdůrazňovat. Jistě jste všichni dostali spoustu krásných dárečků a balíčků od Ježíška (pane řediteli, nevěřte nikomu, kdo zpochybňuje Ježíškovu existenci!!!) a mezi nimi i dárek od jisté Fleutýny v podobě barevné krabičky s překvapením. A neuhodnete co jsem dostala já!
Modrého Zajíčka z Marsu!.
Že na tom není nic zvláštního? Omyl vážení, je to zvláštní natolik, že mě to inspirovalo napsat tento článek!
Proč Vám tady tohle všechno vykládám, a jak s mým králíčkem souvisí slečna Ewelina Budget?
Možná to někoho z Vás překvapí, ale naše drahocená paní profesorka má předky žijící na Marsu. Koneckonců ona sama se nijak netají se svým rodným bydlištěm. Proto jakmile jsem dostala tohoto zajíčka, probleskly mi hlavou tyto 3 věci – Ewelina, Mars a její slova: ,,Já se vrátím“.
Vážení, myslím, že je to jasné! Slečna Ewelina Budget nás opravdu neopustila navždy a ten Zajíček je toho důkazem.
Nyní už chápu ta její slova, ach jak je to prosté vážení. Ona nechala na hradě vystavět Novou Tajemnou komnatu!. Abychom na ni nikdy nezapomněli, naklonovala na Hogwarts spousty těchto zajíčků z Marsu, kteří nám ji mají den co den připomínat. Koneckonců jak jsem tak pozorovala toho svého Zajíčka, je její věrnou kopií. Nevydrží chvíli v klidu, neustále se směje, nebo mluví, ta jeho modrá také člověka neustále bije do očí a je příšerně hyperaktivní, lítá mi po kolejní místnosti, co chvíli do něčeho naráží a hlavně také tvrdí, že je NORMÁLNÍ!
Vážení, tak nyní jste i vy nositelem onoho veřejného tajemství a to tajemství slečny Eweliny Budget! Kde se Tajemná komnata nachází a kdy se k nám vrátí tato slečna osobně jest otázkou, důležité ale je, že na nás nezanevřela a samou starostí, aby nás ten podezřelý klid na hradě nevyvedl z míry, nám tu naklonovala mraky těchto modrých zajíčků, které nám ji co chvíli připomínají. Nechť se tedy její další kroky ubírají dobrou cestou a co nevidět nás potěší svou přítomností!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *