Godrikův Důl má dvě nové obyvatelky

| Vydáno:
Do matriční knihy Godrikova Dolu byly nedávno zapsané jeho dvě nové obyvatelky. Téměř rok a půl čekali obyvatelé naší kouzelnické vesnice na nové sousedy. Proto jsme se na Godrikův Důl zaměřili detailně.

Godrikův Důl je merlinužel spíše okrajovou záležitostí našeho kouzelnického světa. Z aktuálního počtu obyvatel před příchodem nováčků, 434 (z toho 111 odpočívá v mrazáku) kouzelníků, vlastní dům v Godrikově Dole pouze 19 dospělých kouzelníků a pouze 12 z nich je na hradě trvale zaměstnáno. Kouzelnická vesnice také přišla o svého správce, kterým byl dlouhá léta Serge Renine. Po něm jeho funkci převzal sám Matthew Whitecrow. Ne snad proto, že by si potřeboval vylepšit svůj ředitelský plat, důvodem je podle ředitele fakt, že v konkurzu vypsaném na Ministerstvu kouzel nebyl vybrán žádný vhodný kandidát.

Nedávno se však nastěhovaly do Godrikova Dolu hned dvě nové obyvatelky. Dne 19. 6. 2017 byly zapsány do matriční knihy vesnice Tydynka Flyová se svým domem „U Kočičí packy“ a NaSaŠí Jackson, která si rovnou pořídila epochální „Venkovské sídlo“. Do té doby byla nejnovější obyvatelkou Godrikova Dolu Lilien Emity Meissed, která se přistěhovala 26. 11. 2015. Ta oblékla profesorský hábit poprvé v létě 2014. Našetřit na dům „U Modré lilie“ pořízený za 177 galeonů 10 srpců 0 svrčků, který je svou velikostí hodnocený jako malý, jí tedy trvalo přibližně necelé čtyři školní roky.

Dvě nové obyvatelky Godrikova Dolu zastávají na hradě významné funkce, v hierarchii jsou hned pod ředitelem školy. Aby také ne, inspektor výuky a supervisor soutěží zodpovídají za dvě nosné oblasti hradního života. Na soutěžích a výuce je také postaven prakticky celý boj o školní pohár. Jejich postavení odpovídají i domy. Na „Venkovské sídlo“ v hodnotě 358 galeonů 16 srpců 2 svrčků NaSaŠí Jackson šetřila od léta 2016, kdy se stala profesorkou a zároveň inspektorkou, tedy necelé tři školní roky. Tydynka Flyová působí jako supervisor soutěží od 12. 2. 2016 a ze svého platu ušetřila na dům za 250 galeonů, který je hodnocený jako střední.

I kdyby si mohli domy pořizovat také studenti, byly by absolutně mimo jejich finanční možnosti. Jen pět studentů aktuálně vlastní větší obnos než 100 galeonů. James Watfar pak už počítá do dvou set galeonů posledních sedm srpců, ale největším boháčem je aktuálně Thomas Olkim. Rozsah cen za domy je sice velký, asi okolo 240 galeonů, ale spodní hranice se pohybuje kolem 120 galeonů za kadibudku. Studenti tedy chtě nechtě budou v Godrikově Dole vyhledávat tedy především pana Paštičku, módní salón NiT a jezero. Nejdražší sídla se tedy dají pořídit za cenu, která se pohybuje kolem 360 galeonů. Ovšem ta si mohou dovolit jen opravdoví boháči, jako je Nimrandir Elénére, Ladard Papulka a již zmíněná NaSaŠí Jackson.

Denní věštec se tedy nechal pozvat na prohlídku domů NaSaŠí Jackson a Tydynky Flyové a při té příležitosti zjišťoval, jak se vlastně dá takový dům koupit.

Inspektorka výuky nám prozradila, že mít vlastní dům v Godrikově Dole bylo jejím snem už během studií. „Co si budeme povídat, je to běh na dlouhou trať a plat inspektora trochu pomohl, ale i tak jde o finančně namáhavou záležitost. O to víc, když člověk nechce strávit zbytek života v nějaké levné a chátrající kadiboudě. To ne. Pokud už má jednou člověk investovat pořádný balík, tak ať to je aspoň se stylem. Co se týče toho šetření, tak jsem na finance nebyla jak pes – takže pokud úchvatná Niam vydala nějakou peckovou kolekci, jistěže jsem si koupila od všeho trochu! Stejně tak je to i s financemi na podporu zmijozelské koleje. Takže nemohu říct, že bych vyloženě šetřila určitou dobu. A nechte si to pro sebe, ale už jsem se nemohla dočkat natolik, že jsem si posledních 60 galeonů musela půjčit od pana ředitele! Takže jsem zadlužená až bída! – nervózně se zasměje a automaticky sáhne k prázdnému měšci –“  Sama však dodává, že na levnější obydlí si lze našetřit i z běžné výplaty a pomocí soutěží.

Mohli jsme také nahlédnout do domu krátce po nastěhování a tak přinášíme čtenářům i fotografii zevnitř sídla.

„O Čarodesignu jsem zatím nepřemýšlela, ale určitě jde o zajímavou možnost, jak zpestřit obyvatelům GD bydlení a probudit v nich designerské já, co se může vyřádit. Jde spíše o akci uzavřenější, které se neúčastní příliš mnoho lidí, ale právě to „rodinné prostředí“ se mi na Godrikově Dole líbí nejvíc,“ dodala ještě NaSaŠí.

Tydynka Flyová přiznává, že jí její plat supervizora při spoření pomohl. Zároveň by ráda měla více sousedů. I ona dovolila nahlédnout do domu se slovy: „Domek mám zatím vybavený skromně, důležitým prvkem je fialový poník a portrét Kouheie na zdi. Na fotce je zrovna na návštěvě i reálný Kouhei, který s vybavováním velmi dobře pomáhal!“

Pro Denní věštec
Edmund Heusinger

Published by

Edmund Heusinger

Edmund Heusinger působí v redakci Denního věštce od července 2014. Získal cenu UNC za novinářský debut roku (2014), redaktora roku (2015), článek roku (2017) a Řád ostrého brka (Z2016). Nejraději píše o tom, co jeho samotného zajímá a naopak si nejraději přečte kvalitně zpracované rozhovory a články, které se svými tématy strefují do černého.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *