Závěrečná slavnost léta 2017

| Vydáno:
Vyvrcholením každého školního roku je závěrečná slavnost. Stejně tomu bylo i letos, kdy se sešlo hradní obyvatelstvo 28. 6., aby se ohlédlo za školním rokem léto 2017.

Slavnost zahájil tradičně ředitel školy Matthew Whitecrow a prvním bodem programu byly zkoušky. Těch proběhlo v uplynulém roce celkem 77, z toho bylo 39 zkoušek NKÚ a 27 CKÚ. Pět absolventů zakončilo své studium zkouškou OVCE. Studenti Martin Matýsek, Nena Campbell, Sally-Ann Olson, Samantha McRoses a Wayna Wayra Tlaloc složili kouzelnickou zkoušku z dospělosti a nyní se mohou ucházet o místa vypsaná v konkurzech na Ministerstvu kouzel, nebo pokračovat v rozšiřujícím studiu. Složeny byly i dvě zkoušky KOZA, a to Lilien Emity Meissed a Jamesem Watfarem. Velkou síní prolétla série magíků a slavnost pokračovala dalším bodem.

Tím bylo udílení cen zakladatelů. Kolejní ředitelka Havraspáru, která si sotva sedla zpět na své místo u profesorského stolu, se hned vrátila zpět k řečnickému pultíku, aby předala řád Roweny z Havraspáru prefektce Hazel Jane Morion. V Mrzimoru putoval řád Helgy z Mrzimoru za primuskou Susan Cookovou. Ve Zmijozelu byla oceněna řádem famfrpálová kapitánka Zuzana Malron. A na závěr se chopila slova nebelvírská kolejní ředitelka, která přišla akorát k proslovu, a cenu udělila rovněž famfrpálové kapitánce Esmeraldě Milagrosa. Ceny tento rok tedy šly do rukou kolejních funkcionářů na pozicích primuse, prefekta a kapitánů famfrpálových týmů.

Inspektorka výuky NaSaŠí Jackson byla další, kdo se dostal ke slovu. Poděkovala všem svým kolegům a mladší profesorku Cleu Haliovou povýšila na řadovou profesorku. Picatrixův řád nakonec poněkud netradičně udělila řediteli Matthewovi Whitecrowovi, který sice nevyučuje, ale staral se o technickou stránku systému hodnocení výuky, který byl během školního roku zaveden.

Na dálku pak pozdravila Velkou síň supervizorka soutěží Tydynka Flyová skrze projekci magickou koulí, protože se nemohla zúčastnit osobně. Jmenovitě poděkovala všem svým kolegům, kteří vypisovali soutěže. Řád kouzelného pera ale nakonec neudělila nikomu. I šéfredaktorka Denního věštce se nechala promítnout ve Velké síni, ale ani ona nikomu letos neudělila Řád ostrého brka.

Pak již přišla řada na předání prvního poháru, a to famfrpálového, který s vítězstvím ve všech třech zápasech vyhrál Havraspár. Na druhém místě se umístilo zmijozelské družstvo, Nebelvír skončil třetí a Mrzimoru patřila čtvrtá příčka.

Studentská rada letos pochvalou ocenila práci pana Nimrandira Elénére, kterou vykonal při vylepšování Soubojového klubu. Řád Vox Scholaris se rada rozhodla udělit inspektorce NaSaŠí Jackson za její práci a nový systém hodnocení výuky.

Závěr slavnosti pak patřil bodům. Snaživcem léta 2017 se s celkovými 8 308 body stala Arietty Liella Minette a školní pohár poprvé od roku léto 2011 vyhrál Havraspár, na což potřeboval 63 817 bodů.

Pro Denní věštec
Edmund Heusinger

Published by

Edmund Heusinger

Edmund Heusinger působí v redakci Denního věštce od července 2014. Získal cenu UNC za novinářský debut roku (2014), redaktora roku (2015), článek roku (2017) a Řád ostrého brka (Z2016). Nejraději píše o tom, co jeho samotného zajímá a naopak si nejraději přečte kvalitně zpracované rozhovory a články, které se svými tématy strefují do černého.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *