Výprava k entům

| Vydáno:
Prvního července jsem se s několika zmijozelskými studentkami a paní průvodkyní vydal do Zakázaného lesa, šli jsme hledat enty. Prvně jsem tento článek chtěl napsat někam jinam, ale pak jsem si uvědomil, že o entech se musí dozvědět daleko víc lidí, tak tento článek vyjde tady. A našli jsme ty enty vůbec? Stalo se někomu něco? Čtěte a dozvíte se všechno.

Jednou jsem se jen tak procházel hradem a najednou ke mně přiletěla sova, v které stálo: „Blakeu, nechtěl bys jít dneska na výpravu?“ Do začátku výpravy už zbývalo jen pár minut, okamžitě jsem uchopil lucernu a hůlku a vydal jsem se zažádat o vstupenku. Po chvíli čekání jsem už vstoupil do Zakázaného lesa a výprava mohla započít.

Naše skupinka vypadala takto:
Průvodkyně: madam Barbara Arianne Lecter
Veronica Narcissa Williamsová
Elaine Robillard
Eineann Mag Lasair
Christyne Halwiger
a já, Blake Towerell

Vydali jsme se na cestu. Měli jsme si vybrat, kam bychom chtěli jít, já samozřejmě hned vyhrkl, že půjdeme k entům, a nakonec mi to vyšlo. Kráčeli jsme po kamenité cestičce. Po chvilce jsme objevili malého pavoučka, kterého si nikdo nevšímal, ale o trochu později jsme našli obrovského pavouka. Naštěstí, pavouk byl shozen, splaskl a utekl. Šli jsme dál a poté Veronica spadla do nedalekého potůčku. Vydal jsem se jí pomoct, najednou se v křoví něco velkého pohnulo a Veronica se lekla a stáhla mě k sobě, takže jsem byl celý mokrý. Pomalu jsem z potoka vylezl, abych tvora nevyplašil. Tvor najednou vylezl z keře a ukázal se. Byl to keřodlak. Keřodlaci jsou mazlíčci entů a bývají velmi nebezpeční, pokud něco v lese utrhnete nebo poškodíte. Všichni se strašně báli a křičeli, ale nepochopil jsem proč. Vždyť keřodlaci jsou velmi zajímaví, takového keřodlaka neuvidíte taky každý den. Madam Barb nás samozřejmě varovala, abychom nic netrhali, ale jedna nevychovaná studentka samozřejmě utrhla bylinku.

Keřodlak se na nás podíval a rozběhnul se po nás. Všichni jsme začali utíkat, až jsme narazili na podivný strom. Nebyl to ent, ale uměl mluvit. Byl to strážce místa, kde enti odpočívají. Odehnal keřodlaka, čímž nás zachránil. Řekl nám, že entové budou brzy potřebovat hodně energie, proto zrovna spí. Něco se chystá, ale co, to jsme se už bohužel nedozvěděli. Zeptal jsem se, co vlastně je? On odpověděl, že jednou snad bude taky entem. Díky této odpovědi jsem dospěl k myšlence, že stromy mají nějaký vývoj, ve kterém se mění v enty. Ale podle mě se zase všechny stromy nemohou měnit v enty, musí to být nějak omezené. Ale jak? To doteď netuším.

Po chvíli jsem si uvědomil, že už bych asi neměl otravovat, a chystali jsme se vydat zpět k hradu. Najednou se mluvící strom rozevřel a v jeho kmeni se objevil portál. Hned jsem do něj skočil, ostatní byli celí vystrašení a vůbec se jim tam nechtělo. Ale nakonec do portálu skočili všichni a objevili jsme se u brány do lesa, takže jsme si zkrátili cestu a nemuseli jsme chodit celou cestu po svých.

Podle mě se výprava povedla, ale, merlinužel, enty jsme nepotkali. Pořád zůstává několik nezodpovězených otázek, jako například: „K čemu se entové chystají?“ Víme jen, že se to dozvíme hodně brzy. Také je otázkou, jak je to s tím vývojem entů. Ve svém pátraní budu pokračovat dále a jestli něco najdu, tak se to dozvíte jako první!

Pro Denní věštec
Blake Towerell

Published by

Blake Towerell

Rád objevuje nové světy, nové možnosti, a také sladkosti. A rád se o tom také rozepíše, cokoliv ho zaujme popíše. Má hlavu plnou nápadů, co nenajdete v odpadu. Na papíře jeho myšlenky končí, psát rozhodně jistě nikdy neskončí.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *