Bertíkovy fazolky na milion dalších způsobů

| Vydáno:
Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak. Tato sladkost neodmyslitelně patří k našemu kouzelnickému životu, a především k životu tady na škole. Dokážete z hlavy vyjmenovat všechny příchutě, které se nám nabízejí? A nepřemýšleli jste někdy nad tím, že nám některé chybí? Jaké? Inu, podržte se, já jsem nad tím přemýšlela!

Pokaždé, když vytahuju ze svého váčku jednu fazolku, děsím se, co za příchuť to asi bude. Že by kuřecí stehýnko? Nějaký dobrý drink, nebo jeden z mnoha druhů květin? Myslím, že právě to je to, co nás na tom tak baví. Nikdy nevíme, jakou ochutnáme. A teď si představte, jaká je zábava, když se vsadíte s kamarády o to, kdo sní nějakou určitou fazolku jako první! Bývá z toho nakonec víc problémů než užitku… míváte pak třeba práci navíc, ale za tu zábavu to stojí! Komu nejde o zábavu, ten je jí, aby si prostě zaplácl žaludek, když zrovna skřítci z hradní kuchyně stávkují.

Mezi ty nejoblíbenější na našem hradě bych zařadila ovečku a její nezapomenutelné bééé bééé, papouška, který opakuje, co může, křečka, kterého se mnozí obyvatelé hradu snaží po dlouhá léta najít, žabku, kterou pro změnu slečna Žába brání zuby nehty, dokonce se k nám doneslo, že podala na Ministerstvo kouzel žádost, aby se takové fazolky přestaly vyrábět, nebo třeba kočička, která mňouká a prská.
Rozhodně je jasné, že zvířecí fazolky máme nejraději. Jejich efekty jsou kouzelné a zábavné. Ale co třeba ty zamilované fazolky? Není nic úsměvnějšího, než když začnete házet zamilovaná očka na nějakého svého idola! A najednou máte samozřejmě po tajemství! Pro nezletilé kouzelníky je ještě úžasná fazolka s efektem tupláku od Tří. Jestli je v něm cosi s alkoholem, nebo snad jen Máslový ležák, o tom se tajně vedou spory, chuť je však prvotřídní!

Ale přemýšleli jste někdy o tom, jaké efekty fazolek vám na hradě chybí? Co třeba kolejní maskoti? Svého má víceméně jenom Havraspár, a to je teda pořádně diskriminující! Chce to ještě lva pro Nebelvír. Co by takový lev dělal? Inu, popusťme uzdu fantazii, mohl by třeba dělat Rrrrrrr rrrrrrr! Možná bychom vyvolali úsměvy na tvářích všech přítomných, ale stálo by to za to. Zmijozelu chybí jejich kolejní maskot – had. Tam by to bylo krásně snadné, protože hadí Sssss se nedá zaměnit s ničím. Ani Mrzimor nemá mezi fazolkami svého maskota – jezevce. Tady ale opravdu nevím, co takový jezevec dělá nebo jak ho napodobit. Ale jsme kouzelníci, nějak bychom si poradili! Když už jsme u těch zvířat, viděli jste na hradě někdy slona? Né? A že by se mezi námi krásně vyjímal, co? A co třeba krocan a jeho hudry, hudry? Oslík! Iáááá, iáá! Neztratila by se určitě ani opička, která by mohla, stejně jako papoušek, opakovat, co říkají jiní. A jako poslední mě tu ještě napadá pavouček. Nechtěli byste sníst fazolku s efektem pavoučka?

Jenže co další efekty nebo příchutě pro fazolky? Takový pukavec nám na hradě chybí a přitom je to úžasná příchuť! Rozhodně bych se poprala i za nějakou chuť kamene nebo bláta! Chybí nám i velmi důležitá dýně! To, co mnozí považují za dýni, je dle mého totiž rajče! Milovníci kávy by zcela jistě nepohrdli nějakým latté. Pravda, máme tu fazolku, která nám vyčaruje hrníček, ale co v něm vlastně je? Čaj? Káva? Horká čokoláda? Také by se dalo narazit na fazolku, která nás „uspí“. Síní by se pak mohlo nést krásné chrrrrrápání. A celý hrad by věděl, kdo šel zase spát po večerce!
Když se podíváme na fazolky s příchutí ovoce a zeleniny… nechybí vám jahoda? Třešeň? Ze zeleniny bych třeba hlasovala za brokolici nebo klidně květák!
A když nad tím tak přemýšlím, fazolka studící jako kostka ledu by také nebyla k zahození!

Určitě by vás napadla ještě spousta různých dalších zajímavých efektů, které nemáme a rozhodně by náš život na hradě mírně oživily. A mě váš názor zajímá. Co ještě jsem zapomněla? Jaké další efekty nebo příchutě fazolek nemáme a měli bychom mít?

Fazolkám a břichabolu zdar!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Komentáře

  1. Jezevec? No tak to je přece snadné ne? Ten by přece dělal Dupy Dupy dup dup, no ni? +ušklíbne se jezevecky+

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *