Sněží, sněží, žabky kolem běží…

| Vydáno:



Vánice a vichr sebou přinesly nejen prosinec a s ním spojené Vánoce, nýbrž nevlídné počasí vrhlo svůj stín i na náš hrad. Vzpomeňte si třeba na tzv. Sněhulákovskou kletbu nebo chcete-li, stačí se pozorně rozhlédnout. Například ve VS jistě občas objevíte chlapce či dívku napůl zabořené do vysoké závěje. Nikoho už také nepřekvapí ledové vločky divoce vířící kolem dotyčné osoby, které ji čím dál víc pohlcují.
Nezasvěcený pozorovatel se jistě zeptá, zda dotyčné někdo proklel či onemocněli nějakou zákeřnou ledotvornou nemocí, opak je však pravdou. Zasněžení lidé se nechtějí proměnit v Yetti ani co nejdříve ulehnout na ošetřovnu, nýbrž je to prostě IN.
Vlastnit stříbrnou žabku, která dokáže kohokoliv zchladit natolik, aby kolem něj začal padat sníh, touží více lidí, ale vlastní ji jen nemnozí. Ačkoliv se jedná o velmi vzácný a žádaný artikl, účinky jsou jen těžko předvídatelné.
Například si koupíte stříbrnou žabku 2, 4 nebo 6 s vírou, že vás jen slušivě oblízne jinovatkou jako je tomu u MgM. Johna Werewolfa, ale žába vás zklame a zchladí vás poněkud víc. Vemte si třeba takovou Kate Reseu, silveržába č. 1 ji zcela zmrazila, takže se nyní po učebnách přesouvá za doprovodu abnormálně velkých sněhových vloček a setrvá-li déle na jednom místě ihned se potácí v závěji.
To už např. Cerridwen Lowra Antares je na tom lépe. Vlastnictví stříbrné žabky číslo 5 ji předurčuje k pouze mírnému, ale zato vytrvalému zebavému sněžení.
Možná si říkáte, jak to není fajn a IN, nechat si hladit tvář čerstvými vločkami a užívat si všemožné pohledy okolí, ale vše má i svou stinnou stránku. jistě jste si všimli, že obě zmíněné slečny navštěvují nezvykle mnoho předmětů, takže si představte, že takovýto člověk musí po dobu vyučovací hodiny setrvat na jednom místě, což třeba v případě Cerriiných dvacetisedmi předmětů není příliš praktické. Sníh totiž v teple učebny velice rychle taje, a tak si musí neustále zaměstnávat nováčky, aby pod ní aplikovali příslušná zaklínadla. A když náhodou některý zapomene…
Navíc cena také není pro běžné studenty přijatelná. Když jsem totiž ve Vetešnictví u kšeftaře spatřila stříbrnou žabku č. 1, ten starý kuplíř za ni chtěl 10 galeonů. No není lepší pořídit si raději nějaké hezké šaty?

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *