Předpověď počasí z Veverčího oříšku – Letní speciál

| Vydáno:

Parné dny jsou tu! Většina z nás se snaží uniknout někam, kde se domnívá, že bude lépe. Ano, myslím tím dovolené. Ty by se však rozhodně neměly podceňovat, proto se pojďme podívat, jak by asi mohlo být, ať víte, co si (ne)máte zabalit s sebou.

Japonsko

V Japonsku je touto dobou dle našich zpráv na zdechnutí. Teploty atakují 37 °C, takže jestli si myslíte, že se zchladíte, mohu vás ujistit, že k tomu rozhodně nedojde. Pakliže se pojedete podívat za kulturou někam do hor, bude vám lépe, u moře však čekejte opařeniny, opruzeniny… i vlky.

Tato doba je též velmi bohatá na srážky, proto nezapomeňte deštníková kouzla, sušící kouzla a hlavně hodně náhradního prádla. Hlavně spodního! V tuto chvíli jsou hlášeny srážky pouze na první tři dny, ale znáte to… otočí se vítr…

Spolu s přeháňkami jde ruku v ruce také oblačnost. Ze začátku čekejte mírně zamračenou oblohu, ke konci by se však mraky měly protrhávat. Ono, berte to pozitivně – aspoň se neupečete hned, ale až za chvíli.

Povětrnostní podmínky nebudou dělat problémy. Vánek by měl být pouze mírný od jihu a všem výletníkům jistě poskytne alespoň částečné ochlazení.

Bio zátěž bude krásných 15. Starším lidem se bude špatně dýchat, kouzelníci mohou mít problémy s primitivními kouzly. Nic vážnějšího se však nestane.

 

Bermudské blaho

Vzhledem k tajemnosti místa samého se špatně odhaduje počasí. Bermudský trojúhelník je směs nejrůznějších druhů magie, z nichž většinu nikdo nezná a nechápe, a právě ta si s počasím dělá, co chce… a nejen s počasím.

Prozatím je pro danou oblast hlášena příjemná teplota okolo 32 °C, což je tak nějak akorát. Holt jste u oceánu, co jiného byste chtěli? Tato teplota by měla být stálá po celou dobu zájezdu, tak uvidíme.

Oblačnost by měla být nulová. Slunce zde většinou paří imrvére, dokud toho prostě nemáte dost. Proto je tato dovolená vhodná především pro sluncomily. Nicméně to, že zde je tak málo oblačnosti, je opět důsledkem velice silné divné magie, takže výkyvy jsou na denním pořádku.

Ani se srážkami nepočítejte. Deštníková kouzla zapomeňte a raději se jděte pídit po tom, co vás bezpečně ochrání před sluncem. Jděte hledat slunečníky, plavky, opalováky… nebo rakve.

Dle zpráv místních odborníků na počasí se zde vítr vyskytuje buď ve formě tornád, nebo vůbec. Na dobu zájezdu žádná tornáda hlášena nejsou, takže se budete muset smířit s tím, že buď zhynete bídně vedrem, nebo oprášíte nějaká ochlazovací kouzla.

Bio zátěž zde kolísá od 1 do 35, takže čekat můžete úplně cokoliv. V tom je to tak úžasné!

 

I. TŘÍDA: Hon na Olgoje Chorchoje

Tento zájezd je od vždycky hodnocen jako nejnáročnější, nejlepší a nejúžasnější. Ovšem počasí, které bude letos výletníky provázet, bych klasifikovala spíše jako „nejdivočejší“.

Mongolská poušť je známá tím, že přes den je tam vedro a v noci zase zima. Ani tentokrát tomu nebude jinak. Přes den očekáváme teploty kolem 35 °C, výjimečně vyšší, přes noc potom budou klesat k 10 °C.
Mírné ochlazení by se mělo konat až ke konci zájezdu, ale půjde řádově o tři, čtyři stupně, takže žádné terno. Prostě si vezměte něco lehkého a na spaní i teplejšího… přeci jen jsme kouzelníci a naše batohy mají skoro neomezené prostory.

Srážky se v poušti obecně vyskytují jen zřídka a tentokrát nejsou očekávány vůbec. Jedinou vodou, kterou tedy cestou uvidíte, bude buď váš pot, nebo fata morgana.

I oblačnost bude takřka nulová. V takovou chvíli si budete přát, aby se na vás obloha mračila a vy jste nepošli vedrem, ale to se nestane. Sluníčko se na vás bude hezky smát, bude vás opékat zaživa, jo… a pozor na pouštní lišky a jiné… věci!

Vítr ve tvářích sem tam pocítíte, ale rozhodně ne na tak dlouho, aby vás skutečně ochladil a osvěžil. Spíš to bude provokativní nástin toho, co by mohlo být, jenže nebude. Holt to berte tak, že zájezd bude cvičit i vaši trpělivost.

Bio zátěž bude proměnlivá, ale měla by se držet někde kolem 5. Mohou se vyskytnout problémy s kardiovaskulárním systémem, mohou se vyskytnout problémy s večerním blouzněním, náměsíčností a podivným zvířecím chováním.

Ovšem účastníci tohoto zájezdu jsou jistě ostřílení kouzelníci, a tak se nepříjemností stran počasí nemusejí bát.

 

Užijte si tedy své dovolené a nezapomeňte – Nikdy nebylo tak zle, aby nemohlo být ještě hůř!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *