PETA není jen hradní záležitost!

| Vydáno:
Už je to nějaký ten pátek, kdy se mladý aktivista Jamie Grey rozhodl hnout s budoucností spolku PETA. A nyní vám přinášíme krátkou zprávu přímo z terénu.

Přizvala jsem se na jednu z akcí nově vznikajícího spolku PETA, abych vám přinesla nové aktuální informace ohledně tohoto nově vznikajícího spolku.

Témata, jež se probírala, byla velice zásadní pro význam spolku zde na našem hradě. Z jakého úhlu tento spolek vnímat, jak s ním nakládat, kdy vznikne spolek a čím se konkrétně bude zabývat – to vše byly otázky, které si na tomto setkání členové pokládali.

Přes mnoho četných návrhů a řečí o zoologii či vegetariánství/veganství, se nakonec rozhodlo, že se nebude jednat pouze o spolek školní, který se bude zabývat hradními zvířaty.

„Svět není růžový. Teď nemyslím konkrétně útěk mazlíčků od jejich majitelů. Hog není jen místo pro nějakou hru, také se chceme všichni dozvědět něco nového, získat nové znalosti, i s tím tento celý náš projekt souvisí.“Jamie Grey

V souvislosti s tímto prohlášením se všichni souhlasně shodli na Jamieho názoru. Následně na to navazoval Jamieho osobní cíl, který si svůj spolek představuje tak, že bude pořádat zde na hradě veřejné přednášky o tom, jak je svět zlý k těmto chlupatým stvořením. Jak daleko ale Jamie se svými přednáškami zajde? Bude to opravdu veřejnosti přístupné, nebo bude zapotřebí stanovit věk, který bude potřebný k účasti na těchto přednáškách?

„Hlavne nebuďme nenávistní voči mäsožrútom.“Patricia Baloure

S tímto výrokem přišla hned poté Patricia Baloure, členka mrzimorské koleje a mrzimorská pokladní (neboli Patikladnička, jak ji ve své koleji odborně nazývají!). PETA nechce diskriminovat totiž žádné milovníky zvířat. A to ani ty, kteří si v papání masíčka tolik libují. Chtějí být féroví ke všem kouzelníkům, kteří mají kladný vztah ke zvířatům. A s tím souhlasí dokonce i samotný Jamie Grey, který se následně poté přiznal, že ačkoliv se podávají na tomto setkání samá veganská jídla, on si také v mase svým způsobem libuje.

„Ještě v červenci bych rád zveřejnil oficiální datum, kdy bude zveřejněn program našeho neoficiálního spolku.“ Jamie Grey

Tímto výrokem nakonec zakončil schůzi. A tak všichni s plnou pusou cizrnového hummusu ze schůze odešli.

Pro Denní věštec
Lyra Oxley

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *