Nováčkovský turnaj Denního věštce – 2. úkol

| Vydáno:
Je to jen pár dní, co nám skončilo první kolo nováčkovského turnaje Denního věštce. Bylo úspěšné? Bylo hodně úspěšné? Na to se můžete právě podívat! Stejně tak zjistíte zadání kola druhého. Sotva jsme začali, karty nejsou rozdány, bojujte!

V prvním úkolu čekalo naše nejmladší nemilé překvapení. Byli vysláni na pospas svému osudu do Siláckého ringu, kde se měli poprat s některým ze svých spolužáků a následně o svém zážitku napsat deníkový zápisek.
Bylo radostí číst zážitky všech zúčastněných. Mám pocit, že máme na hradě slibnou novou krev!

Devět nováčků se rozhodlo poprat v ringu a následně ještě mělo dostatek sil, aby svůj zážitek zaznamenalo. Hodnocení nebylo snadné. Všichni se snažili, všichni dělali, co mohli, a kolikrát to byla skutečně krásně a vtipně psaná dílka. Přesto bylo potřeba to alespoň maličko roztřídit. Maličko, opravdu, ono nebylo moc co třídit.
Nejsem fanoušek klasických školních hodnocení. Žádné známky dostávat nebudete. Budete dostávat sluníčka! Maximum sluníček v každém kole jsou tři. Pochopitelně čím více jich budete na konci turnaje mít, tím větší odměna na vás čeká.
Hodnocení prvního kola je tak následující:

Jak je vidět, opravdu se většina maximálně snažila. Nešlo proto dát jiné než plné hodnocení. U Cally je hodnocení snížené z toho důvodu, že čtyři věty se dílkům spolužáků merlinužel nemohou rovnat. Rozhodně ale není všem dnům konec. Máme za sebou první kolo a ještě spousta jich zbývá!

Tak! Hodnocení bychom měli úspěšně za sebou a teď se pojďme podívat na zadání dalšího kola.


2. úkol – Kdo hledá, najde!

Jak už název sám napovídá, budete hledat. Co? Poklady v Ďáblově jámě! Věřím, že většina z vás už tam alespoň jednou zabloudila, a já vám teď dám opravdu dobrý důvod zkusit to ještě jednou. Váš úkol nebude snadný, ale vy si s ním jistě poradíte.

Oberte Ďábla o tři jakékoli poklady. Všechny prosím zdokumentovat kouzlem *Print* a následně přiložit k vypracování, abych měla jistotu, že jste poklady skutečně našli.

Kouzlo *PRINT* by mělo vypadat nějak takto.

Bude na něm vidět vaše kouzelnické jméno, ukořistěný poklad a datum!
Až je budete mít, čeká vás ještě básnička. V té se pokusíte shrnout, jak vám to hledání šlo, jak byl (nebo nebyl?) Ďábel štědrý a cokoliv dalšího, co vás napadne. Minimum je 12 veršů/řádků.


Ještě bych chtěla dodat, že zapojit se může i ten, kdo nesplnil 1. kolo. Takže pokud ještě něčí srdce touží soutěžit, máte možnost.

Na vaše vypracování se budu těšit v externím sovinci dvnovackovskyturnaj@seznam.cz do 26. 7. včetně.

Přeji vám hodně štěstí, pevné nervy a básnické střevo!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *