Předpověď počasí z Veverčího oříšku – Letní speciál II

| Vydáno:
Léto je v plném proudu, vaříme se ve vlastní šťávě a marně doufáme, kdy už bude konečně po nás. Někteří výletníci již výletničí, jiní se teprve chystají. A (nejen) pro ně je tu další díl letního speciálu předpovědi počasí. Neexistuje lepšího způsobu, jak se na dovolenou připravit!

Merlinovo moře

Ty z vás, kteří si za těžce vydělané peníze zaplatili dovolenou u Merlinova moře, nejspíš potěším. Bude vedro. Bude příšerný vedro.

Prozatím nám naše kouzelnická udělátka ukazují, že teploty ve stínu neklesnou pod 37 °C. Jak bude potom na slunci, na to už nám merlinužel nestačí stupnice. Z toho vyplývá, že budete muset hodně chlas…. přijímat hodně tekutin a ve výsledku je docela jedno jakých. Převoz k Mungovi by byl sakra drahý, to nám můžete věřit.

S vysokou teplotou se na vás bude po celou dobu smát i slunce a jsme si jisti, že ho na konci budete i proklínat. Oblačnost bude totiž nulová, o to se zdejší kouzelníci velice dobře postarali. Vám tak nezbývá než se mazat, mazat a zase jenom mazat, protože grilovaní se nikomu líbit nebudete.

I proti srážkám je letovisko chráněno, takže kdo se těšil na ochlazení nějakým deštěm nebo snad bouřkou, ten bude muset někam jinam. Ale nebojte, všudypřítomné sprchy by vaši situaci mohly maličko zpříjemnit.

Povětrnostní podmínky budou nulové, asi jako vždycky. U Merlinova moře prostě vítr nefouká. Ono právě proto jsou také vlny očarované. Osvěžte tak ochlazovací kouzla, popřípadě nakupte mudlovské fukary a bude vám dobře…. Možná.

Bio zátěž bude proměnlivá asi jako aprílové počasí. Uděláte proto nejlépe, když se připravíte na vše, nic vás potom už nezaskočí.

 

Skautský tábor

Někteří už mají letovisek přesycených turisty dost, z výšek se jim dělá špatně, a tak hledají něco, co jim umožní splynout s přírodou a přitom přežít. Ovšem letošní počasí na skautském táboře prověří, jak jste odolní.

Teploty budou jistě příjemné. Náš motýl Emanuel předpovídá, že by se teplota měla držet po celou dobu kolem 27 °C, nicméně se může stát, že ke konci pobytu mírně klesne. Určitě se tak nebudete muset bát, že „chcípnete vedrem“, navíc budete věčně schovaní pod stromy, tak se to bude dát nějak přežít.

Oblačnost bude proměnlivá, ale rozhodně jí bude dost. Přesto to však neznamená, že byste se neměli pořádně zmazat opalováky (nebo něčím jiným), protože i přes mraky to opaluje, mí nejdražší by mohli vyprávět.

Na co se ale připravte, to bude nadměrný počet srážek. Rosnička Linda sedí na dně své sklenice a odmítá si po žebříčku slávy vylézt byť jen o jedinou příčku. Mohlo by se zdát, že je jen uražená, ale i jiné, složitější, přístroje potvrzují, že bude hodně lejt. Z mraků i z vás. Takže seberte pláštěnky, holínky a nepromokavé hábity, protože na pradávné kyje se v tomhle moc spoléhat nedá, a připravte se, že se budete opravdu brodit v bahně. To bude švanda!

Abyste to neměli o moc snazší, bio zátěž hlásí krásné číslo 9. Čekejte proto špatné nálady, náhlé záchvaty vzteku nebo nevole, odvápňování kostí a výjimečně též kačery. Snad jen děti budou jakž takž v bezpečí.

 

Athény – Řecko

Další skupinka lidí ráda poznává starověké civilizace, a přestože bude strašné vedro, nic je nezastaví.

Rozhodně ale nikoho schválně neděsíme, je to prostě fakt. Teploty v těchto končinách bývají vražedné i jindy během roku, každopádně v létě je to extrém. Motýl Emanuel tentokrát předpovídá teploty kolem 35 °C ve stínu, na slunci pak čekejte zhruba o dalších šest stupňů více. I zde vám proto doporučujeme doplňovat velice často jakékoliv tekutiny.

Oblačnost prakticky nečekejte. Takže nejen, že se mezi těmi památkami nebudete mít pořádně kam schovat, leda někam do podzemí, ale ještě na vás slunce bude celou dobu pořádně sálat. Stejně jako v případě Merlinova moře tak doporučujeme opalováky nebo cokoliv, co vás udrží při životě.

Srážky jsou zatím hlášeny jen občasně a opravdu nevíme, zda se do té doby neotočí vítr. Rozhodně ale uděláte dobře, když si s sebou pro jistotu vezmete něco nepromokavého nebo když si dáte repete deštníkových kouzel. Ono to nakonec nebude nic hrozného, žádné průtrže mračen nečekejte.

Povětrnostní podmínky budou tak nějak normální. Sem tam vás to ofoukne, jindy budete umírat vedrem, ale všeho s Mírou… tedy s mírou. Nakonec jde stejně o ty památky, tak to nějak přežijete, no ne?

Bio zátěž je vlastně asi to jediné, co by vám mohlo dělat potíže. Bude na 3 a to znamená, že starším lidem a kardiakům by se mohlo dělat zle a mohli by ztrácet vědomí. Nikdo si ale nebude moct být jistý, jestli je to bio zátěží, nebo tím vedrem.

 

No, nakonec nám nezbývá, než vám popřát hezkou dovolenou a nezapomeňte – Nikdy nebylo tak zle, aby nemohlo být ještě hůř!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *