Nováčkovský turnaj Denního věštce – 3. úkol

| Vydáno:
Léto v plném proudu, teploty jak na houpačce a náš nováčkovský turnaj Denního věštce pokračuje ve svém poklidném tempu. Máme za sebou dvě kola, čeká nás další a vás, nováčky hlavně, jistě zajímá, jak to dopadlo a co bude dál. Pojďme se na to společně podívat!

Druhý úkol se nesl v duchu neustálého hádání, padání a okrádání podlého Ďábla a také ve jménu trochy poezie. Naši nejmladší byli vystaveni jámě lvové a donuceni zapojit svou fantazii. Musí se nechat, že si s tím poradili bravurně. Poklady mírně závidíme a vaši originalitu při sepisování básní zrovna tak. Humor vám totiž Ďábel rozhodně nezkazil!

Po druhém kole tak naše tabulka s hodnocením vypadá takto:

Pokud váš řádek nezdobí tři sluníčka, rozhodně to v žádném případě neznamená, že by vaše báseň byla špatná. Upřímně musím uznat, že mnoho z nich bych nezvládla ani po flašce ohnivé whisky! Nicméně dvě vyčnívaly nade všechny ostatní a nešlo tedy hodnotit jinak. Pozitivní je, že teď máte o to větší motivaci do dalšího kola, a na to se teď půjdeme podívat!


3. úkol – Tahám, taháš, taháme

A název je i tentokrát naprosto výstižný, protože tentokrát vás vyšleme k našemu překrásnému jezeru! Co u něj budete dělat? Tak… můžete se klidně koupat nebo opalovat, ale ten, kdo chce toto kolo splnit, ten bude tahat!

Naše milé jezero totiž sem tam vyplaví ke břehu nějaké cosi a vaším úkolem bude se takového výlovu zúčastnit.
Samozřejmě abych měla jistotu, že jste skutečně pomáhali, opět mi onu chvilku zvěčníte kouzlem *PRINT* a přiložíte k externí sovičce. Nemusím snad připomínat, že na kouzlosnímku bude vidět vaše kouzelnické jméno a datum!! Aby to nebylo tak snadné, připojíte ještě 10 rad budoucím tahačům o tom, na co si dávat pozor nebo jak správně tahat!

Protože však moc dobře vím, že ne vždy se jezeru chce a je vstřícné, nevěšte hlavu, pokud se vám nepodaří výlovu zúčastnit. V takovém případě je tu totiž alternativa.
Nakreslíte sebe (a klidně i své spolužáky), jak by to asi vypadalo, kdybyste tahali to záhadné cosi z jezera. Čím vtipnější by obrázek byl, tím samozřejmě lépe!
Opět připomínám, že ani já nejsem žádný umělec a rozhodně mám pochopení pro každého, kdo tvrdí, že kreslit neumí. Cení se tu především snaha!


Stejně jako minule platí i tentokrát, že se mohou zapojit i ti z vás, kteří předchozí dvě kola z nějakého důvodu nestihli.

V případě dotazů… si zcela jistě poradíte. Já vám už jen prozradím, že čas na 3. kolo našeho turnaje máte až do 6. 8. včetně a na vaše vypracování se budu těšit na externím sovinci dvnovackovskyturnaj@seznam.cz.
Tak hurá do toho! Já vám přeji pevné nervy a hodně štěstí!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *