K čemu je Příčná?

| Vydáno:

No, máme Prasinky, Ministerstvo, Godrikův důl a taky Příčnou ulici. Jenže… k čemu vůbec je? Proč ji tu trpíme, neřku-li dokonce velmi často navštěvujeme? Já osobně bych o ni jen nerada přišla.


Příčná ulice je odedávna kouzelnickým nákupním centrem, mohu-li to tak říct. A mě zajímá, proč je tolik navštěvovaná a proč se jmenuje zrovna „Příčná“. Příčná možná proto, že vede příčně. Já si ale myslím, že kdyby byla šikmá, nikdo by nic nepoznal. Představte si, že vejdete na Šikmou v domění, že je to Příčná a máte namířeno k Borginu a Burkesovi. Neumíte číst, a tak se řídíte jen podle zjevu. A teď spatříte pochybný krámek a na první pohled se Vám zdá jako ten pravý. Když ale vejdete dovnitř, zjistíte, že to byl módní salon madam Angely. Já bych se toho omylu dopustila jen nerada. A teď k využití ulice.
Troufám si říct, že každý z Vás tam byl. Ať už jen u Gringottů, či ve všech krámcích. Co nás tam láká? Nemyslím, že by to byl dav mačkajících se kouzelníků a shon před začátkem školního roku. Začneme prakticky. Kde si koupíte sovu jinde, než na Příčné? U jiného studenta. A kde ji koupil on? Nejspíš na PU. Ano, krmení také na Příčné… A hlavně: my kouzelníci jsme nezřízeně parádiví. Nejčastěji navštěvujeme Madam Malkinovou, či Twifta a Tattingse.

No, dobře. Chystala jsem nějakou demonstraci na zrušení Příčné, ale jak tak přemýšlím, nějak se mi to nezdá. Jej, už jsem i zapomněla, proč jsem jí vlastně chtěla zrušit. No, však to je jedno, já jí budu chránit vlastním tělem!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *