Reportáž ze závěrečné slavnosti

| Vydáno:

Co se dělo na závěrečné slavnosti? 🙂

Nastalo odpoledne a již od tří hodin se ve Velké síni shromažďovali nedočkaví studenti. Někteří se neustále ujišťovali, zda jim to sluší, jiní se pořád dokola ptali, zda slavnost opravdu začíná v 19:00 bradavického času. Ano, byl to pěkný frmol. Občas se ozval někdo, kdo tvrdil, že slavnost začíná v 18:00, ale jeho tvrzení bylo brzy vyvráceno početným davem :).

Kolem čtvrt na sedm začínali být studenti a přítomné profesorstvo značně nervózní, jelikož náš nejdražší pan ředitel stále nebyl přítomen. Uklidňování tohoto netrpělivého davu se ujal pan Veldrin, který studentům začal vysvětlovat, jak se mají chovat, až se dostaví velevážený pan ředitel. Pozdravení, poklona, úsměv, podlézání… No, však to znáte. Když už se zdálo, že ani tyto triky nezabírají, přišel s tím, že se pan ředitel zaseknul na schodech a shání se opravář.
Nakonec pan ředitel dorazil. Sice s mírným zpožděním, ale přece. Postavil se před nacpanou Velkou síň a spustil svůj závěrečný projev. Zahájil řeč pár slovy hodnocení uplynulého školního roku a poté pogratuloval studentům sedmého ročníku, kteří úspěšně absolvovali OVCE: Eileen Leenová, Jacob Freezer, Ráďa Romanoff).

Poté přešel k cenám zakladatelů školy a předal slovo kolejním ředitelům. Jako první předstoupila madam Tari Tinuviel za Nebelvír; cenu dostala (nyní již profesorka) slečna Lenůlie Čihůlková. Cenou Salazara Zmijozela pan Nekro the Gravedigger ocenil Channah Cohen. Z havraspárských si ocenění odnesla Phillipa O´Connel a za Mrzimor slečna Ines Dolfin.

Všem moc gratuluji :).

Pan ředitel pokračoval v proslovu. Pogratuloval Nebelvíru k výhře famfrpálového poháru a připsal jim za vítězství 1 000 bodů. A následovaly kolejní síně slávy. Sedm porotců hodnotilo pouze 3 síně slávy, jelikož Mrzimor nedokončil svou síň v daném termínu.

Nejnápaditější síň: Zmijozel

Nejpřehlednější síň: Havraspár

Graficky nejzdařilejší síň: Nebelvír

Na prvním místě celkově skončila kolej Havraspár a získala 4700 bodů. Druhý Zmijozel dostal 3800 bodů a třetí Nebelvír 3250 bodů.

A už se dostáváme k ročenkám za školní rok Léto 2007. Na čtvrtém místě se umístila kolej Mrzimor a připsala si tak 2500 bodů. Třetí místo obsadil Havraspár a dostal 3250 bodů. Nebelvír skončil druhý a na jeho konto se připsalo 4000 bodů. A první byl Zmijozel, který za svou prací obdržel 5000 bodů.

Potom už zbývalo jen vyhlásit konečný výsledek školního poháru. Po sečtení všech bodů bylo pořadí následující:

4. místo – Mrzimor

3. místo – Havraspár

2. místo – Nebelvír

1. místo – Zmijozel

Gratuluji!

Poté, co pan ředitel dokončil svůj projev, začala volná zábava. Povídalo se, jedlo, pilo a nastala celková pohoda. Někteří možná byli zklamaní z výsledku školního poháru, ale tvářili se smířeně. Dokonce i nebelvírští, kterým pohár utekl jen o fous, blahopřáli Šťastným zmijozelským. Vládla přátelská atmosféra :).
Doufám, že vám moje reportáž přiblížila dění a atmosféru na slavnosti :).

autor: Charlotte Fail

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *