Seznamovací večírek

| Vydáno:

Ke dni 19. 2. byl uspořádán seznamovací večírek pro nováčky…


<>V 19,00 hodin mudlovského času se všichni natěšení nováčci a staří známí hrnuli ke dveřím Komnaty nejvyšší potřeby. Co na plat? Otevřít nešly, ať jsme se snažili, jak jsme chtěli. Nás to ovšem nezastrašilo a poprvé v životě jsme se nadšeně vrhli do učebny. Tentokráte se naším působištěm stala věž Baculka. Zábava mohla začít.

Usazený v pohodlných křesílkách, poslouchajíc uvítací proslov naší paní kolejní, nováčci přemýšleli, jak se nám co nejlépe představit. Zpočátku se nikomu nechtělo předstoupit a mluvit. Řešení se našlo. Začali se nám představovat ti starší, kteří už zde na Hogwarts zažili své. Poté už se to rozproudilo do takové míry, že se nám představovali i dva najedou. Nováčci na sebe práskli vše, co je napadlo. Věk, zájmy, mudlovské jméno a školu. Starší nám pověděli o jejich působení zde, koho mají rádi, s kým se rádi pošťuchují, kam nejraději chodí. Každý dostal za krásný proslov kytičku od madam Tari.

Po představování přišel na řadu vědomostní kvíz z knihy Harry Potter 6. Pravidla byla jednoduchá. Kdo odpoví správně a nejrychleji, má bod. Celkem se Esperanza Milagrosa, která kvíz vymýšlela, ptala na 30 záludných otázek. Kláním se nad výkonem pana Filiuse Orionise, který neměl konkurenci a všechny na celé čáře porazil. Až jsem se nad tím opravdu zasmála. Druhé místo připadlo nováčkovi, a to Alex Sandersonové. Třetím nejlepším znalcem se prokázala Betelgeuse Orionis. Všem gratuluji!

Po kvízu se rozjela volná zábava, které se nezúčastnil žádný profesorský dozor. Zněla hudba, odvážní tančili, jiní se poznávali. Všichni plně doufáme, že jste si odnesli poznatky a příjemné dojmy o svých nových spolužácích, se kterými budete sdílet studium na této škole.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *